Home » , , » Πότε, δόξα τον διάολο, θα επαναφέρει η Καθολική εκκλησία την "Ιερά Εξέταση";

Πότε, δόξα τον διάολο, θα επαναφέρει η Καθολική εκκλησία την "Ιερά Εξέταση";

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 | 7:08 π.μ.

Οπως πάμε, αν κάποια στιγμή μάθουμε ότι στην Ιταλία επανέρχεται η λειτουργία της Ιεράς Εξέτασης και οι "ιέρειες του Σατανά", καταδικάζονται στην πυρά, δεν θα εκπλαγούμε καθόλου. 

Είναι κάποιες "θρησκευτικές" ειδήσεις που ενώ έπρεπε να προκαλέσουν σάλο, περνούν εντελώς απαρατήρητες.

Ηταν Φλεβάρης του 2019 όταν ο τότε υπουργός Παιδείας της Ιταλίας Μάρκο Μπουσέτι, έκανε λέει έρευνα και ανακάλυψε ότι το μεγάλο πρόβλημα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην χώρα του είναι ... οι δαιμονισμένοι μαθητές. Ετσι σύστησε στους δασκάλους και καθηγητές των δημόσιων σχολείων να παρακολουθήσουν ... σεμινάρια εξορκισμού, ώστε, να κάνουν εξορκισμούς σε δαιμονισμένους μαθητές ώστε να ... περιοριστεί το "πρόβλημα". 

Τώρα πια η καθολική εκκλησία το τερμάτισε. Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, -και αναδημοσιεύει η γνωστή θρησκευτική ιστοσελίδα που διευθύνει ένας δικηγόρος, δικομανής- θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση εξορκιστών σε λίγες μέρες στο Βατικανό, από τις 16 μέχρι τις 21 Μαΐου.

Την οργάνωση έχει αναλάβει το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Έδρας Regina Apostolorum και πρόκειται για τη 16η έκτη κατά σειρά συνάντηση με θέμα τους εξορκισμούς.

Και όλη αυτή η κωμωδία έχει σεναριογράφο τον ίδιο τον ποντίφικα. Δεμ θα γράφουμε όλο το σενάριο. Παραθέτουμε μόνο την δήλωση του Πάπα: «Ο διάβολος υπάρχει, ασφαλώς και υπάρχει. Δεν πρέπει να δοξάζουμε τον εαυτό μας, διότι ακριβώς σε αυτή την διάσταση την οποία ζούμε σαν να είναι αποκλειστική, παρεισδύει ο διάβολος. Δεν πρέπει να δοξάζουμε δηλαδή με έμμεσο τρόπο τον ίδιο τον δαίμονα», 

Σίγουρα πέρασε ο Μεσαίωνας;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger