Home » , » Είναι από τις λίγες φορές που Ουκρανοί πολιτικοί λένε αλήθεια, αν και μισή.

Είναι από τις λίγες φορές που Ουκρανοί πολιτικοί λένε αλήθεια, αν και μισή.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Μαΐου 2022 | 10:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η κυρία Lesia Volodymyrivna Vasylenko είναι Ουκρανή δικηγόρος και βουλευτής. Σίγουρα δεν είναι με τους Ρώσους. Η βουλευτής έγραψε για τη χώρα μας:

“Ενώ η ελληνική κοινότητα υποφέρει στη Μαριούπολη από τις ρωσικές βόμβες, η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει business ως συνήθως με τη Ρωσία. Η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτύρεται για την απαγόρευση μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου, αποδυναμώνοντας σαφώς το 6ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ. Αλήθεια, Ελλάδα”;

Δε θα σχολιάσω από ποιον υπέφερε και υποφέρει η Ελληνική μειονότητα, γιατί θα βγω εκτός θέματος. Ουκρανοί και Ρώσοι λίγο ενδιαφέρονται για τους Έλληνες εκεί. Μάλιστα θέλουν και οι μεν και οι δε, να διώξουν τους ομογενείς.

Αυτά που κατηγορεί τη χώρα μας η Ουκρανή βουλευτής είναι αλήθεια μόνο ως προς το ότι αυτοί που κάνουν μεταφορά πετρελαίου (και αερίου) είναι οι Έλληνες εφοπλιστές, κι όχι Ελληνικό κράτος, όπως καταγγείλαμε από τους πρώτους. Τα συμφέροντα των οποίων φυσικά εκπροσωπεί η ΝΔ. Τα «κρυφοπουτινάκια» κερδίζουν πολλά εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια.

Θα μου πείτε «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο»; Οι εφοπλιστές φυσικά, που έχουν «χεσμένο» κάθε πρωθυπουργό. Από αυτή την άποψη έχει ένα δίκιο η Ουκρανή βουλευτής. Μας κυβερνά ο «Μαυρογένης», ο πειρατής.

Όμως η Ελλάδα χάνει από αυτή την Ιστορία. Χάνει το φθηνότερο Ρωσικό αέριο κάνοντας το χατίρι των ΗΠΑ και των εφοπλιστών που κερδίζουν από την πειρατεία. Αγοράζουμε 6 φορές ακριβότερο το αέριο από τις ΗΠΑ, κι εδώ θα μπορούσαμε να πούμε σε όλους πως δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν είναι προς το συμφέρον μας να κάνουμε εμπάργκο στα Ρωσικά προϊόντα, όπως είπαν άλλα κράτη. Αντίθετα δεν διαπραγματευτήκαμε έστω ανταλλάγματα, ως χώρα, για να πάρουμε τέτοια θέση, την οποία πληρώνουμε ακριβά, κι ενώ η ουδετερότητα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Στην πολιτική, όταν πρόκειται για συμφέροντα κρατών, δε χωράνε συναισθηματισμοί.

Θα μπορούσαμε ακόμα να απαντήσουμε στην κυρία Vasylenko με το να της αφηγηθούμε το μύθο της αλεπούς με την κομμένη ουρά. Εξηγώ: Επειδή η χώρα της πήγε γυρεύοντας για πόλεμο και καταστρέφεται, δε σημαίνει πως πρέπει να καταστραφούμε όλοι μαζί της. Να πολεμήσουν αυτοί, αφού θέλουν. Καλή τύχη, θα τους χρειαστεί. Εμείς έχουμε τα δικά μας πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Δυστυχώς όμως για μας έχει ένα πολύ μεγάλο δίκιο: Εφόσον αποφασίστηκε (κακώς κατά τη γνώμη μας, έπρεπε να μείνουμε ουδέτεροι) να συνταχτούμε με το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία, είναι ελεεινό, αισχρό και κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά στην εικόνα της Ελλάδας, να αφήνουμε τους εφοπλιστές μας, να κάνουν τους πειρατές.

Γι αυτό το λόγο δεν μας υπολογίζει κανείς. Δεν έχουμε δυστυχώς καμία αξιοπιστία. Σ’ αυτό όντως φταίει η κυβέρνηση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger