Home » , » "Εύγε" από τις ΗΠΑ. μαύρο από την νεολαία

"Εύγε" από τις ΗΠΑ. μαύρο από την νεολαία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Μαΐου 2022 | 9:00 π.μ.

Πηγή: "Πριν"

Πιστός χωροφύλακας και καλός πελάτης των ΗΠΑ, ο Κ. Μητσοτάκης έφερε νέα μεγάλα βάρη και κινδύνους για τον λαό από την Αμερική. 

Χειροκροτήθηκε στο αμερικανικό κογκρέσο, καθώς παρουσιάστηκε όχι μόνο «προβλέψιμος και δεδομένος» αλλά και ένθερμα ετοιμοπόλεμος στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για τη «δημοκρατία», όπως πάντα. Με την επικύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει όλη τη χώρα σε επιθετικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ, από τη Σούδα μέχρι την ιδιαίτερα αναβαθμισμένη Αλεξανδρούπολη. Κι αυτό, με την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡ1ΖΑ, που ζητά μόνο περισσότερα ανταλλάγματα. 

Την ίδια ώρα. ο Κ. Μητσοτάκης συμφώνησε αγορά πανάκριβων F-35, φορτώνοντας με άλλα τρία δισ. ευρώ (σε πρώτη φάση) τον τεράστιο λογαριασμό των εξοπλιστικών δαπανών και τροφοδοτώντας τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. 

Όλα αυτά, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει σε μια πολύ σκληρή φάση, στο Ντονμπάς. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μακρύ πόλεμο φθοράς, με τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας να γίνονται κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Το ΝΑΤΟ ενισχύεται, καθώς Φινλανδία και Σουηδία υπέβαλαν αίτημα ένταξης. 

Η ελληνική κυβέρνηση πρωτοστατεί στο να γίνει δεκτή η ένταξή τους, πάντα στη σωστή πλευρά... των ΗΠΑ. Ο Κ. Μητσοτάκης γύρισε με πολλά μπράβο από την Αμερική, αλλά η κυβέρνηση μαυρίστηκε στις φοιτητικές εκλογές.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger