Home » , » Με ποια άραγε κριτήρια το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων προμηθεύεται το έντυπο που προτιμάει;

Με ποια άραγε κριτήρια το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων προμηθεύεται το έντυπο που προτιμάει;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 7 Μαΐου 2022 | 9:29 π.μ.


Για το ότι ο σαλταρισμένος Στέφανός Χίος έχει το ακαταλόγιστο και το -"μυστηριώδης" ακαταδίωκτο- να γράφει γράφει ότι θέλει, έχοντας δημιουργήσει ένα σταθερό αγοραστικό κοινό που ξεπερνάει καθημερινά τα 5.000 άτομα έχουμε γράψει. Το ότι μάλιστα η έντυπη αυτή πατσαβούρα έχει σταθερά κυκλοφοριακή άνοδο, θα μπορούσες να το αποδώσεις και στην ρήση Λιακόπουλου "σημάδια των καιρών". 

Αλλο όμως μας έκανε εντύπωση. Είναι μια φυλλάδα, η "Ελεύθερη Ωρα", που καθημερινά έχει κάτι απίστευτα πρωτοσέλιδα λες και ο εκδότης της έχει ανοιχτή γραμμή με τον συνομιλητή του Κούλη, εξωγήινο του Υμηττού  

Το "παλαβό" σημερινό πρωτοσέλιδο της αγαπημένης φυλλάδας του "εθνικού Ιεράρχη", Αμβρόσιου, με το "φίδι του Αντιχρίστου", δεν διαφέρει από τα περασμένα της φυλλάδας. Αυτό που μας προκάλεσε το ενδιαφέρον είναι ότι επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα του πρακτορείου διανομής εφημερίδων "Αργος" για να δούμε, έτσι από περιέργεια, τι κυκλοφορία κυκλοφορία έχει. Και εδώ πάθαμε την πλάκα μας. Η "Ελεύθερη Ωρα" πουλάει καθημερινά αρκετά περισσότερα φύλλα απ' ότι ο "Ριζοσπάστης"
Προφανώς αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Και η τσοντοφυλλάδα "Espresso" είναι δεύτερη -μετά τα "Νέα"- σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα. 

Αυτό που θεωρούμε ενδιαφέρον -αφού μπήκαμε στην διαδικασία να ψάξουμε την κυκλοφορία των εφημερίδων- και θα ζητήσουμε την γνώμη ποιο καταρτισμένων από μας σ' αυτό το θέμα, είναι να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που εκτός των άλλων βασίζουν την πληροφόρησή τους αγοράζοντας εφημερίδες και με ποια κριτήρια επιλέγουν το έντυπο που προτιμούν. 

Και εκτός των άλλων μας δημιουργήθηκε η απορία πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορούν Κυριακάτικες εφημερίδες -βλ "Βραδυνή της Κυριακής"- και ημερήσιες -βλ "Λόγος"- με μηδαμινές κυκλοφορίες!   

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger