Home » , » Ο Συριζαίικος δικαστικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό.

Ο Συριζαίικος δικαστικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 | 11:07 μ.μ.

Μαθήματα μας παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας με την συνέντευξη έδωσε στον Αντώνη Σρόιτερ το πώς είναι ο Συριζαίικος δικαστικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό.
Η αντιπολιτευτική του τακτική μπροστά στο φαινόμενο της μαζικής ληστείας των λαϊκών κομμάτων από την κλίκα των κερδοσκόπων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας εξαντλείτε στο να καταφύγει στην "Ελληνική δικαιοσύνη που είναι αυτή που θα κρίνει αν η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι νόμιμη ή παράνομη¨.

Μάλιστα. "Αριστερός" ηγέτης με τα όλα του. Τώρα να του θυμίσουμε ότι η εξουσιαστική κάστα των δικαστών είναι ένας πυλώνας της αστικής εξουσίας, ότι είναι αυτή που βγάζει παράνομες μια σειρά από απεργίες, έχει βγάλει συνταγματικά τρία μνημόνια, θα είναι άσκοπο. 
Να του πούμε ότι η δικαστική εξουσία, νομιμοποιεί κάθε αντιλαϊκό νόμο που έχει ψηφιστεί και γενικά είναι εκφραστής, τοποτηρητής, και υπερασπιστής των συμφερόντων του αστικού Κράτους, ο Τσίπρας θα μας παραπέμψει στην γνωστή ατάκα του μεγάλου θεατράνθρωπου Β. Διαμαντόπουλου στην ταινία του Θόδωρου Μαραγκού "Μάθε παιδί μου γράμματα": "Αυτά τα λένε οι κομμουνιστές". 

Και φυσικά κομμουνιστές είμαστε, γι΄ αυτό τονίζουμε ότι η ανάγκη του Α. Τσίπρα να δώσει τα διαπιστευτήρια του στο αστικό σύστημα τον οδηγεί να μην κρατάει ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα. Δεν έχουμε φυσικά απαίτηση να μας πει "Νόμος είναι το δίκιο τους εργάτη". Ομως αυτή η θεσμολαγνεία που εκφράζει κάνει τον Βαρουφάκη να φαντάζει μπροστά του ... αντιεξουσιαστής.😋

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger