Home » , » Γιατί κερδίζει η Τουρκία

Γιατί κερδίζει η Τουρκία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 | 5:52 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι Ρώσοι έχουν αυτή τη γνώμη για την Τουρκία.

"Ενώ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χάνουν τις θέσεις τους στο Ντονμπάς, οι σύμμαχοι του Κιέβου βιάζονται να βγάλουν την ουκρανική σοδειά από τη χώρα. Δικαιολογώντας την πολιτική της με την επερχόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση, η Βρετανία φέρεται να υποκινεί συμμάχους του ΝΑΤΟ, καθώς και κράτη όπως η Αίγυπτος, να δημιουργήσουν έναν ειδικό «συνασπισμό των πρόθυμων» που θα έχει ως στόχο να σπάσει τον ρωσικό αποκλεισμό παρέχοντας έναν «προστατευτικό διάδρομο» από την Οδησσό μέσω του Βοσπόρου.

Ωστόσο, το σχέδιο φαίνεται να είναι μάλλον μη ρεαλιστικό καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση της Τουρκίας. Ο Ερντογάν έχει πρόσφατα επιβεβαιώσει την απροθυμία της Άγκυρας να συμμετάσχει άμεσα στην «παράσταση στην Ουκρανία». Η ισορροπημένη πολιτική της Τουρκίας είναι σήμερα το κύριο εμπόδιο για το βρετανικό σχέδιο να πυροδοτήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο".

Μπορεί οι Ρώσοι να ελέγχουν την Αζοφική, όμως οι Τούρκοι ελέγχουν τα Στενά. Ξέρουμε όλοι τη σημασία τους. Οι Τούρκοι τηρούν σχεδόν ίσες αποστάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, είναι αρκετά προσεκτικοί και βέβαια διαπραγματεύονται με όλους. Οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία με το μέρος τους. Απώλεια των Στενών για το ΝΑΤΟ θα σημάνει ενίσχυση του Ρωσικού ναυτικού. Οι Τούρκοι ξέρουν πόσο χρήσιμοι είναι και φυσικά το εκμεταλλεύονται. Γι αυτό το λόγο ΗΠΑ και ΕΕ συζητάνε τους όρους της γείτονας. Γι αυτό το λόγο θα δώσουν αυτά που θέλει, αλλιώς θα τα πάρει από τους άλλους.

Εμείς; Τι εμείς; Η Ελλάδα είναι ο καρπαζοεισπράκτορας. Τζάμπα το γλείψιμο. Δίνουμε όπλα κι αυτό σύμφωνα με τον κυβέρνηση δεν έχει επίπτωση στην άμυνα της χώρας. Πολύ ωραία λοιπόν, άρα, αφού έχουμε αρκετά, ώστε να χαρίζουμε και στους Ουκρανούς, δε χρειάζεται να ξοδεύουμε δεκάδες δισεκατομμύρια για νέες αγορές. Το επαναλαμβάνουμε: Η κούρσα εξοπλισμών που αρχίσαμε θα γυρίσει εις βάρος μας.

Στο μεταξύ οι Αμερικάνοι θέλουν να πείσουν πως τάχα οι Ουκρανοί τα πάνε καλά, όχι τους Ρώσους ή τους Ουκρανούς, αλλά τους Ευρωπαίους, που υποφέρουν από τις κυρώσεις πολύ περισσότερο από τους Ρώσους και σε λίγο θα έχουμε πρόβλημα με τα τρόφιμα. Όχι με την επάρκεια, όπως λένε, αλλά με τις τιμές. Θα κρύψουν επίτηδες τα τρόφιμα για να ακριβύνουν και βέβαια την ευθύνη θα τη ρίξουν στον Πούτιν.

Οι Ουκρανοί χάνουν παρά τα δις δανείων για όπλα. Οι Ρώσοι παίρνουν αυτά που θέλουν. Δεν τα παίρνουν γρήγορα, αλλά σίγουρα δε χάνουν. Οι απώλειες των Ουκρανών είναι κυριολεκτικά τεράστιες. Αν πολεμάνε ακόμα κάποιες μονάδες τους αυτό οφείλεται στο ΝΑΤΟ. Δεν έχουν πια δικές τους επικοινωνίες, ούτε ραντάρ. Τις πληροφορίες τις παίρνουν από τη Δύση. Επίσης οι υποδομές τους έχουν καταστραφεί. Τα όπλα έρχονται από το εξωτερικό, αλλά δε φτάνουν στο μέτωπο. Οι Ρώσοι φροντίζουν να καταστραφούν. Το ΑΕΠ της Ουκρανίας θα πέσει 45% άρα το χρέος της θα διπλασιαστεί. Η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε πιθάρι των Δαναΐδων, όπου όλοι, Ρωσία, ΕΕ, ΗΠΑ, Ουκρανοί προσπαθούν μάταια να το γεμίσουν με χρήμα.

Μόνη λύση είναι να μείνουμε μακριά από τον πόλεμο κοιτάζοντας τα συμφέροντα μας. Αλλιώς θα μπλέξουμε σε πολύ άσχημες καταστάσεις. Πάμε με βαρκούλα σ’ ένα τυφώνα που βυθίζει καράβια…

ΥΓ Τα ψεύτικα γκάλοπ δεν πείθουν κανένα. Με ψέματα δεν αλλάζει η πραγματικότητα. Θέλουμε Ειρήνη, χρήματα για μας και τα παιδιά μας, όχι για τους ναζί και τους εμπόρους όπλων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger