Home » , » Η οικονομική χρεοκοπία του 2010 και η πολιτική χρεοκοπία του ΚΚΕ

Η οικονομική χρεοκοπία του 2010 και η πολιτική χρεοκοπία του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 | 2:00 μ.μ.

Του Π.

Το Μάϊο του 2010 η Ελλάδα χρεοκόπησε και μπήκε σε μια μακρά περίοδο μνημονίων, πολιτικής αναταραχής και ανακατατάξεων.

Το ΚΚΕ είχε προβλέψει και προειδοποιούσε για το τι θα συμβεί, ενώ παράλληλα είχε όλα εκείνα τα διαλεκτικά εργαλεία που θα του επέτρεπαν να δει ποια θα είναι η εξέλιξη. Ερχόμενο με 7,5% από πρόσφατες εκλογές και με ένα καλά οργανωμένο κομματικό μηχανισμό σε όλη την χώρα, θα περίμενε κανείς πως σε συνθήκες πυκνού πολιτικού χρόνου και οξείας εργοδοτικής επίθεσης θα ανεβάσει τα ποσοστά του σχετικά γρήγορα στο 15%-20%.

Αυτό δε συνέβη, και δε συνέβη ακριβώς επειδή αυτή ήταν η επιθυμία της ηγεσίας του.

Η οποία από το 2010 μέχρι και σήμερα επιτίθεται σταθερά και μονοσήμαντα στο ΣΡΖ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που χρεοκόπησαν τη χώρα!

Έχεις σαφώς χρέος να κτυπήσεις το καμπανάκι όταν βλέπεις τη φωτιά του οπορτουνισμού να φουντώνει. Αλλά δε μένεις με το χέρι κρεμασμένο στην αλυσίδα. Πας και να σβήσεις την πραγματική φωτιά. Αυτή που έχουν βάλει τα αφεντικά πραγματοποιώντας μια πρωτοφανή επίθεση 10ετίας στα δικαιώματα και το βιοτικό μας επίπεδο. Επίθεση που το ΚΚΕ αναλύει και περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά την ίδια στιγμή μας προειδοποιεί πως ο νούμερο ένα εχθρός είναι ο…οπορτουνισμός. 

Ένα ΚΚΕ που έδωσε το κινηματικό παρόν σε όλες τις μεγάλες βίαιες αντι-μνημονιακές συγκεντρώσεις με πολυπληθή μπλοκ απαρτιζόμενα από ανθρώπους με ταξική συνείδηση και δομημένη επαναστατική σκέψη. Ανθρώπων λοιπόν, που μπορούν να αναπτύξουν μια συγκρουσιακή διάθεση και δυναμική. Και όμως οι μόνες φορές που τους επέτρεψε να καταφύγουν στη βία ήταν πάντα εναντίον διαδηλωτών. Όταν περιφρούρησε*1 τη βουλή κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου το 2011, αλλά και όταν λίγες ώρες μετά το συμβάν της Μαρφίν*2 τα ρόπαλα του ΠΑΜΕ περίμεναν παρατεταγμένα στα σκαλιά του άγνωστου στρατιώτη για να σταματήσουν έναν, όχι μεγάλο, αριθμό έξαλλων ανθρώπων που ήθελαν να εισβάλλουν στο κοινοβούλιο. Και αν στο μεσοπρόθεσμο ήταν μόνο ο Άδωνις αυτός που απέδωσε στον Περισσό τα εύσημα για τη στάση του, την ημέρα της Μαρφίν ήταν βουλευτές από όλα τα κόμματα που εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους επειδή όπως χαρακτηριστικά έλεγαν: φοβηθήκαμε πως θα μας έκαιγαν ζωντανούς! Ένα ΚΚΕ που σε εποχές σφοδρής και παρατεταμένης καπιταλιστικής επίθεσης κατάφερε(γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να μην αναγνωρίζεται πλέον ως σύμμαχος από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Που αντί να αντεπιτεθεί και να μπει στο στόχαστρο της εξουσίας, δεν προλαβαίνει να μαζεύει συγχαρητήρια σε τηλεοπτικά πάνελ για τις ‘συνεπείς και καθαρές θέσεις’ του καθώς και για την ‘πολιτική ωριμότητα’ που επιδεικνύει.  

Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως ενδεχομένως βρισκόμαστε μπροστά σε μια ελληνική ιδιαιτερότητα. Μιας και δεν έχουμε να κάνουμε ένα ΚΚ που έχει σαν αποστολή τον έλεγχο και εκτροπή της επαναστατικής ορμής ενός ικανού τμήματος του ριζοσπαστικοποιημένου προλεταριάτου σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες στην αστική τάξη(όπως άλλα ΚΚ). Αλλά ένα κόμμα που είναι δεμένο σε ένα συγκεκριμένο άρμα επιχειρηματικών συμφερόντων που σχετίζονται με τις δημόσιες συχνότητες εθνικής εμβέλειας, τις κατασκευαστικές εταιρίες που αναλαμβάνουν δημόσια έργα αλλά και τον τραπεζικό τομέα. 

Το ΚΚΕ δεν επιτίθεται στο ΣΡΖ για να μη χάνει (ή για να κερδίζει) ψήφους όπως το ίδιο θέλει βολικά να σκεφτόμαστε. Αν ήθελε ψήφους θα τις έπαιρνε από μόνο του. Το ΚΚΕ επιτίθεται στο ΣΡΖ μόνο και μόνο για να τον πλήξει έναντι των πολιτικών του αντιπάλων και αυτό φανερώνει το βαθμό ξεπεσμού, σήψης και ευτέλειας ενός κόμματος που κάποτε οργάνωνε την ένοπλη αντίσταση του ελληνικού λαού στο ναζισμό. Δεν είναι μια σοσιαλδημοκρατική ορντινάντσα των αστών σαν τους χυδαίους πολιτικά τύπους της Κουμουνδούρου. Είναι κάτι πολύ χειρότερο. Ένα κόμμα που επί σειρά ετών ήταν το παρασκηνιακό δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και που η χρεοκοπία το ανάγκασε να ‘βγει στη σέντρα’ προκειμένου να απορροφήσει μέρος των πολιτικών κραδασμών που αυτή έφερε για την πιο σκληρή και οργανωμένη από τις πολιτικές συμμορίες της εγχώριας ΛΜΑΤ. Της οποίας τα συμφέροντα δεν απειλούνται επ’ ουδενί από το ΣΡΖ, αλλά ως ‘νόμιμη ιδιοκτήτης’ της χώρας τα θέλει όλα δικά της!

Ένα κόμμα με ένοπλη επαναστατική ιστορία, που πλέον επιδοτείται με κομματική επιχορήγηση και ποινική ασυλία για τα στελέχη του από τους αστούς προκειμένου….να τους ανατρέψει! Από τη δήλωση Φλωράκη στον Άρειο Πάγο το ’74, τη συγκυβέρνηση του ’89 μέχρι και τη στάση του μετά τη χρεοκοπία του ‘10(ή ακόμα και το Δεκέμβρη του ’08!), το ΚΚΕ δεν κάνει άλλο από το να δίνει έμπρακτα τα διαπιστευτήρια του στο αστικό σύστημα εξουσίας. Χωρίς να παραλείπει φυσικά να σπιλώνει αδιαλείπτως τους κοινωνικούς αγώνες με την ταμπέλα της προβοκάτσιας καθώς και να δηλητηριάζει ένα κομμάτι του αντικαπιταλιστικού κινήματος με το πολιτικό αφιόνι της ακατάσχετης προβοκατορολογίας. Ένα κόμμα που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το πιο επιθετικό τμήμα της εγχώριας μπουρζουαζίας, άρα ξεκάθαρα εχθρικό και επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα.

Π.

 *1το ΚΚΕ ισχυρίζεται πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να προστατέψει τη βουλή από ένα ετερόκλητο πλήθος μπαχαλάκηδων στο οποίο είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιοί τραμπούκοι. Κάτι που όμως είναι μερικώς αληθές, μιας και το 80% αυτού του κόσμου ήταν το αναρχικό black block που ανέβηκε συντεταγμένα και μαζικότερα από ποτέ την οδό Γεωργίου για να σημάνει την επίθεση που διαλύθηκε από τους κρανοφόρους με τα ρόπαλα του ΠΑΜΕ. Οι οποίοι είχαν φροντίσει να καταλάβουν από τις 09:00 το πρωί(και αυτό έχει μεγάλη σημασία για όποιον θυμάται τα γεγονότα της προηγούμενης ημέρας!) το χώρο μπροστά στο κοινοβούλιο με σφιχταγκαλιασμένες ανθρώπινες αλυσίδες που δεν επέτρεπαν σε κανένα να εισχωρήσει ανάμεσα τους. Το άλλο επιχείρημα είναι το ακριβές μα αδιάφορο πως το πλήθος δεν είχε ούτε τον όγκο, ούτε τη δυναμική για να εισβάλλει στο κοινοβούλιο, καθώς και το χυδαίο πως η βουλή είναι ακόμα εκεί για όποιον θέλει να τη καταλάβει. Ποτέ όμως δε μας λέει ποιος το έχρισε ροπαλοφόρο θεματοφύλακα της αστικής δημοκρατίας και του κοινοβουλίου της από μια απειλή που το ίδιο χαρακτηρίζει ανύπαρκτη. Όταν δε ακόμα και αυτά τα αστεία επιχειρήματα στερέψουν και το ΚΚΕ στριμωχτεί στη γωνία, τότε φωνάζει: το ΚΚΕ είχε νεκρό εκείνη την ημέρα! καπηλευόμενο το μέλος του ΠΑΜΕ που έχασε τη ζωή του από ισχαιμικό επεισόδιο πιθανότατα λόγω του τεράστιου αριθμού ασφυξιογόνων που είχε ρίξει η ΕΛΑΣ. Κριτής του ΚΚΕ εκείνη την ημέρα δε θα είναι οι τηλε-δημοσιολόγοι ούτε φυσικά και η ηγεσία του ή οι κομματικοί της αντίπαλοι. Κριτής του ΚΚΕ εκείνη την ημέρα ήταν το σύνθημα ‘ΚΚΕ το κόμμα σου χαφιέ’ που ανέβηκε στα χείλη του κόσμου δονώντας αρκετές φορές την πλατεία ύστερα από τα αισχρά πεπραγμένα των ΚΝΑΤ.

*2λίγες ώρες μετά το συμβάν της Μαρφίν, μετά το αρχικό γενικό σοκ και πάγωμα, ένα αυθόρμητο, και ετερόκλητο πολιτικά πλήθος κινήθηκε αυθόρμητα απειλητικά προς τη βουλή. Μέλη του ΠΑΜΕ πρόλαβαν να τοποθετηθούν και στις δυο πλευρές των σκαλιών πάνω από τον άγνωστό στρατιώτη μπλοκάροντας στην ουσία την είσοδο των διαδηλωτών στο προαύλιο της βουλής. Διαδηλωτές που αποκρούστηκαν εμβρόντητοι από μια επίθεση με ρόπαλα που τους ήρθε από το πουθενά και έδωσε το χρόνο στην αστυνομία στα στείλει δυο διμοιρίες για να αποτρέψουν κάθε περαιτέρω(μάλλον απίθανη) κλιμάκωση. Οι διαδηλωτές βαφτίστηκαν – οποία έκπληξη – προβοκάτορες στις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και τα άρθρα του Ριζοσπάστη.

Β.Κ: Να επαναλάβουμε το αυτονόητο. Ολα τα ενυπόγραφα κείμενα εκφράζουν τους συντάκτες τους, όπως και αυτό που πήραμε από περιστασιακό επιστολογράφο και τακτικό αναγνώστης μας. Μόνο τα ανυπόγραφα κείμενα εκφράζουν τις θέσεις του ιστότοπου μας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 41 σχόλια

27 Ιουνίου 2022 στις 2:27 μ.μ.

Αρκετά ρεαλιστική ανάλυση στα σημεία που αναφέρει ο σ Π Ξέχνα να σημειώσει αφού το ΚΚΕ εμφανώς δε μπορεί τα υπόλοιπα γκρουπουσκουλα γιατί παρά την ταξική τους συνείδηση παραμένουν σε αμαζες συγκεντρώσεις;μήπως για να μη θίξουμε τον άθλιο,εξωνημενο και πάνω απ' όλα αλλοτριωμενος λαό;

27 Ιουνίου 2022 στις 4:24 μ.μ.

Ένα απαράδεκτο κείμενο το λιγότερο που έχει να κάνεις Γιώργο είναι να το κατεβάσεις.
Η απάντηση μου στο χαφιέ και το ρουφιάνο του ΣΥΡΙΖΑ να πάει να Γ

27 Ιουνίου 2022 στις 5:01 μ.μ.

Έτσι ξεκαθαρίζει η ήρα απο το σιτάρι. Δεξιοί φιλελεύθεροι,συριζαίοι και Πασόκοι σοσιαλδημοκράτες μαζί με κάποιους υπερεπαναστάτες, όλοι κατά του ΚΚΕ. Μήτσο 175 για ξεκάρφωμα σε αφήνουν να γράφεις. Πήξαμε στα άρθρα εδώ και καιρό από το documento και την Αυγή (Κρατερός). Πονάει το ΚΚΕ, πονάει πολύ. Βρήκατε και τη μέρα, για αυτό το άρθρο. Σαν σήμερα ο Συριζα, ανακοίνωνε το περιβόητο δημοψήφισμα.. Χαχαχα, ο λαός στην εξουσία. Παπατζηδες...

27 Ιουνίου 2022 στις 5:01 μ.μ.

Aυτος ο αντιΚΚΕ αντικομμουνιστης κι αυτος για σενα Mitso
Oλα οσα γραφει ειναι ψεματα για σενα Mitso
Aυτο το κομμα αναιδειαστα εσυ το αποκαλεις κομμουνιστικο και του δινεις
και την ψηφο σου

27 Ιουνίου 2022 στις 7:11 μ.μ.

Πάγια τακτική του ΚΚΕ είναι το στρίβειν δια της επαναστατικής φράσης. Όταν με το πρόσχημα του χρέους και αρπάζοντας την ευκαιρία που της έδινε η οικονομική κρίση, η αστική τάξη άρχισε να ξηλώνει τις εργατικές κατακτήσεις με τους μνημονιακούς νόμους, το ΚΚΕ λοιδωρούσε όσους καταφέρονταν ενάντια στα μνημόνια. Όταν έλεγες ότι το ευρώ είναι τα σύγχρονα πάντζερ της γερμανοκρατούμενης Ε.Ε., σου πέταγαν τη λάσπη ότι είσαι φερέφωνο των επιχειρήσεων του τουρισμού. Από τρελό και από μικρό όμως, μαθαίνεις την αλήθεια. Και όλη την αλήθεια την είπε ο Άδωνις: "δεν φοβόμαστε την Αριστερά γιατί είναι πλήρως ενσωματωμένη"
Ωστόσο τα γεγονότα μπροστά από τη Βουλή που αναφέρεις, είναι μιά άλλη ιστορία, που την έζησα λεπτό προς λεπτό.
Ακουγόντουσαν εκρήξεις από την Μητροπόλεως, η κόρη μου ήρθε από το σταθμό στο Μοναστηράκι και μας είπε ότι οι Χρυσαυγίτες ανέβαιναν και τους έριχναν τα ΜΑΤ. Μετά από μισή ώρα , είχα πάει με τη γυναίκα μου και ένα φίλο στη Βασιλίσσης Σοφίας να δούμε τους νέους φράχτες που είχε βάλει η αστυνομία και που την προηγούμενη μέρα τους είχαν σπάσει οι ταξιτζήδες. Γυρνώντας, φτάσαμε μπροστά από την Μεγάλη Βρετανία και τότε ξέσπασε το πανδαιμόνιο. Έριχναν μάρμαρα και μολότοφ πάνω στον κόσμο. Υπάρχουν φωτογραφίες ατόμων με τσαντάκια των ΜΑΤ και πολιτικά να ρίχνουν ότι είχαν πάνω σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά. Εμπροσθοφυλακή ενάντια στο ΠΑΜΕ ήταν ασφαλίτες και χρυσαυγίτες.
Αυτό που έγινε στη Βουλή ήταν Μαϊντάν και Αζόφ. Αυτά έζησα και αυτά γράφω...

27 Ιουνίου 2022 στις 7:27 μ.μ.

Υπάρχει αντίφαση ακόμα και μεταξύ των κατηγοριών κατά του ΚΚΕ. Από τη μια «δεν πείθει, είναι κολλημένο σε μικρό ποσοστό» δηλαδή δεν παίζει καταλυτικό ρόλο, από την άλλη δεν πάμε με τον ένα ή τον άλλο «για να φύγει η δεξιά»! Ό,τι να ’ναι φτάνει να είναι κατά του ΚΚΕ.
Τη δεκαετία του 80 θυμάμαι να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ το Κόμμα πως δεν πήγαινε μαζί του για να μην έρθει η δεξιά. Που κατάληξε το ΠΑΣΟΚ; Δεκανίκι και μάλιστα του Μητσοτάκη. Το ίδιο λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Που η πολιτική του ήταν αυτή που έφερε ξανά το Μητσοτάκη!
Πως εξηγείται που όντως το ΚΚΕ επιτίθεται κατά των ρεφορμιστών περισσότερο από τους δεξιούς; Πρώτα από όλα να πούμε πως το ΚΚΕ κάνει αντιπολίτευση στην πολιτική. Αλλά αν είναι ίδια πολιτική, γιατί δεν κρατά ίσες αποστάσεις; Στο μεγαλύτερο βαθμό τις κρατάμε, αλλά τι γίνεται με το ΠΑΣΟΚ και την μετάλλαξή του το ΣΥΡΙΖΑ; Θα το πω με παράδειγμα να το καταλάβουμε. Ένας απατεώνας εμφανίζεται ως εκπρόσωπος ή συνεργάτης μας, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση μαζί μας. Εμείς δεν πρέπει να πούμε «δεν έχουμε σχέση με το συγκεκριμένο μούτρο»; Θα πούμε για άλλους απατεώνες;
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ δεν έπιαναν στο στόμα τους την Αριστερά, τον Σοσιαλισμό κλπ, θα λέγαμε ότι και για τη ΝΔ ή τα υπόλοιπα δεξιά κόμματα. Όμως αυτά που έκαναν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ, δεν είχαν επίπτωση μόνο στους ίδιους, αλλά, επειδή εμφανίζονταν ως Αριστεροί, σε όλη την Αριστερά! Τι αποτέλεσμα έχει αυτό; Την άνοδο της δεξιάς. Αν η ΝΔ κρατά ακόμα την εξουσία, το οφείλει στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, κι αν δεν έχει διαλυθεί όλα αυτά τα χρόνια, το όφειλε στο ΠΑΣΟΚ, που τελικά κατάντησε δεκανίκι της.
Ας δούμε τώρα γιατί δεν παίρνει ποσοστό το ΚΚΕ. Ένας λόγος είναι γιατί δεν κάνουμε ρουσφέτια. Πολύ βασικός. Άλλος λόγος είναι γιατί λέμε την αλήθεια. Η αλήθεια δεν είναι ευχάριστη. Είναι πικρή και πολλές φορές προτιμούμε να ακούμε αυτό που θέλουμε, κι όχι αυτό που είναι. Παράδειγμα ένας απελπισμένος καρκινοπαθής, που απορρίπτει την επίπονη χημειοθεραπεία, για να πάει στα μαντζούνια του κάθε απατεώνα, που υπόσχονται θαύματα. Μπορεί κι ο ίδιος, αν δεν πονούσε, να καταλάβαινε πως η θεραπεία των ιατρών είναι η μόνη αποτελεσματική. Επιπλέον είχαμε δεκαετίες διώξεων, ενώ δεν έχουμε ούτε ένα μεγάλο μέσο μαζικής ενημέρωσης εκτός του Ριζοσπάστη και του 902. Μια φωνή εναντίον πόσων; Αλήθεια, γιατί η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά έχει ακόμα μικρότερο ποσοστό; Προσωπικά το θεωρώ άδικο και σοβαρολογώ.
Η άλλη σοβαρή κατηγορία είναι πως δήθεν περιφρουρήσαμε τη Βουλή! Δεν θέλω να πω πολλά για τις διαφορές μεταξύ ένοπλης Επανάστασης, που αλλάζει ριζικά τα πράγματα και μιας άοπλης που μετά διαλύεται (παρά τις καλές προθέσεις) και γίνεται αφορμή δικτατορίας. Δεν θα το πω εδώ. Θα πω μόνο πως το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ δεν κάνει κάθε μέρα «περιφρούρηση». Κάντε τότε το ντου, αγαπητοί σύντροφοι. Εφόσον θέλει πλήθος κόσμου να εισβάλει στη Βουλή, μπορεί να το κάνει ξανά και ξανά. Γιατί όχι; Μπορεί το ΚΚΕ χωρίς τίποτα με το μικρό του ποσοστό, να εμποδίσει την πλειοψηφία; Δε νομίζω. Ίσως όμως τα όπλα των μπάτσων να είναι πιο ανασταλτικός παράγοντας. Μην κατηγορείτε για όλα το ΚΚΕ. Αν είμαστε εμπόδιο, θα ξεπεραστούμε. Κάντε εσείς τις κινήσεις σας, κι αν είναι αποτελεσματικές, μας τη λέτε μετά. Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία.

27 Ιουνίου 2022 στις 7:59 μ.μ.

Άλλη μια ξαναζεσταμένη αντιΚΚΕ σούπα, η οποία δεν προσθέτει σχεδόν τίποτα σε αυτά που ήδη ξέραμε. Δεν βαρεθήκατε πια ; Γράψτε και τίποτα καινούριο για να γίνει πιο ενδιαφέρον...
ΥΓ. Όταν το άρθρο φέρει ως υπογραφή ένα μόνο γράμμα (που δεν γνωρίζουμε καν αν είναι από το όνομα ή το επώνυμο του υπογράφοντος) το άρθρο θεωρείται ενυπόγραφο ;

27 Ιουνίου 2022 στις 10:12 μ.μ.

Πολυ πρόχειρη προσπάθεια
Το ποιο πιθανο ειναι ο αρθογραφος να ηταν αγέννητος το 2011

27 Ιουνίου 2022 στις 11:12 μ.μ.

Μετά τη δολοφονία αθώων μεταναστών στην Μελίγια από την ισπανική αστυνομία του αριστερού Πέδρο Σάντσες, αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποκάλυψη ότι ο γκουρού Πολ Μέισον που είχε κάνει εικόνισμα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τελειωμένος πράκτορας της ΜΙ6, μετά την απροκάλυπτη συμπόρευση με την ΝΔ και την αβάντα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή κυβέρνηση με την οποία συντάσσεται σε όλες τις κορυφαίες επιλογές της και διαφοροποιείται μόνο στα τριτεύοντα ζητήματα, επινοήθηκε πάλι από το βόθρο των οπορτουνιστών ο αντιΚΚΕ οχετός για να συσπειρώσουν κόσμο. Θα σας στείλουμε εκεί που σας αξίζει τσιράκια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των μνημονίων. Στον απόπατο

27 Ιουνίου 2022 στις 11:30 μ.μ.

Δεν μιλαμε για ποδοσφαιρο Κυριε. Ποιοι ειναι οι υπερεπαναστατες και πως εξισωνεται τον αγωνιζομενο πολιτη με τους μεσιτες. Συριζα Νδ κλπ. Δεν μπορει να διαφωνει καποιος με το Κκε; ειτε στατικα ειτε δυναμικα; το προβλημα του οποιου εκσυγχρονισμενου προλεταριατου δεν ειναο η δεξια και ο συντηρητισμος, η πρακτικη αυτων ειναι γνωστη. Το προβλημα του προλεταριατου εινα οτι το μοναδικο κομμα στη χωρα που μπορει να φερει την αλλαγη δεν δουλευει προς αυτη την κατευθυνση. Εαν εσεις κρινεται την πολιτικη του κκε ως αγωνιστικη μαρξιστικη και επαναστατικη. Δεν εχω να προσθεσω κατι παραπανω.
Το προβλημα του προλεταριατου ειναι διασπαση της επαναστατικης αριστερας. Αυτο που χρειαζεται ειναι ανασυγκροτηση και οργανωση και αυτο θα γινει απο οτι φαινεται μεσω ενως λινημαυος οπου η πρωτοποτια θα βρισκεται εκει για να καθοδηγησει και οχι να καπιλευτει και να επιβληθει. Παρακαλω εαν μπειτε στο κοπο να απαντησετε κοσμια, και δεν ειμαι ουτε συριζαιος , ουτε πρακτορας , ουτε προβοκατορας.

27 Ιουνίου 2022 στις 11:41 μ.μ.

Θεωρείται ένεση για να αναστηθεί ο πεθαμένος ΣΥΡΙΖΑ

28 Ιουνίου 2022 στις 12:01 π.μ.

Ρε συ Eam αυτα τα ακουμε απο την "επαναστατικη" αριστερα ισως και απο πριν το 1960
Αλλα αυτο το προλεταριατο για εσας δεν καταλαβαίνει.,,παρα τα επαναλαμβανόμενα καλεσματα σας......

28 Ιουνίου 2022 στις 12:19 π.μ.

Eam@. Οποιοδήποτε. μπορεί να διαφωνεί με το ΚΚΕ, αλλά σε ιδεολογική βάση. Τα ψεύδη του άρθρου είναι κραυγαλέα. Την ημέρα της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, ήμουν περιφρούρηση τυγχάνω οικοδόμος. Αλλά 40 χρόνια στο κίνημα έχω γνωρίσει πάρα πολλούς υπερεπαναστάτες που τώρα βολεύονται στο σύστημα. Εμείς οι οικοδόμοι λέμε σε αυτή την περίπτωση, όπου ακούς μεγάλα λόγια, κόβε λάσπη...

28 Ιουνίου 2022 στις 12:20 π.μ.

Κατ' αρχάς φίλε Π. πέφτεις στην οικονομική σου ανάλυση στο ίδιο λάθος που έχει πέσει και το Κ.Κ.Ε. Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2005 με την ένταξή της σε καθεστώς επιτήρησης - ουσιαστικά πρώτο μνημόνιο με πρωτοβουλία της "κυβέρνησης" Κ. Καραμανλή και Γ. Αλογοσκούφη (το δεύτερο το υπέγραψε ο Γιωργάκης του Πασοκ και πάει λέγοντας). Η "πρωτοβουλία" αυτή τότε για όσους θυμούνται είχε γίνει και σύντομο ανέκδοτο από τους Γάλλους Ευρωβουλευτές. Εδώ τα αστικά δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια το απέκρυψαν εντέχνως, αλλά και η τότε "κυβέρνηση" το σουλούπωσε με πακτωλό "εορτοδανείων" - "διακοποδανείων" - "γαμοδανείων" - "αυτοκινητοδανείων" ρουσφετολογικό διορισμό σε STAGE κ.λ.π., όσοι έχουν γερή μνήμη θυμούνται. Αυτός ο δύσμοιρος λαός από το 2005 έπεσε σε μια μέγγενη χρέους για το οποίο ΚΑΙ αυτός έχει τραγική ευθύνη. Μη καθόμαστε και χαϊδεύουμε αυτιά. Το αν θα ανασυγκροτηθεί λαϊκό κίνημα με επαναστατική κατεύθυνση πλέον δεν είναι μόνο ευθύνη του Κ.Κ.Ε. (και να μην τα ρίχνουμε όλα εις βάρος του) αλλά και των υπολοίπων αριστερών δυνάμεων οι οποίες πρέπει να εγκαταλείψουν τις οπορτουνιστικές αυταπάτες τους. Το εκλογικό ποσοστό του Κ.Κ.Ε. είναι μικρό. Χρέος και όφελος αυτού του λαού είναι στην επόμενες εκλογές με την ψήφο του να το δυναμώσει πολύ.

28 Ιουνίου 2022 στις 12:30 π.μ.

Πασόκος διορισμένος ;

28 Ιουνίου 2022 στις 5:51 π.μ.


Ο Π σας εβγαλε τα βρωμικα και απλητα πολλων χρονων
του ψευτοΚΚΕ και ολοι γενιτσαροι (Μ Θεοδωρακης ) του
Περισσου σπευσατε ομαδον να βγαλετε τη χολη σας εναντια
του,οπως κανετε συνηθως εναντια σε οποιον τολμα να γραψει
εστω και μια αραδα εναντια στο αντεπαναστατικο αντιδραστικο
``Κ``ΚΕ σαςΕιστε τοσο πορωμενοι και αφιονισμενοι μ αυτο το
μορφωμα που ποτε δεν βαλατε κατω το ελαχιστο μυαλο σας και
να σκεφτειτε μπας και ολοι αυτοι που κατηγορουν εχουν και δι
κιο Μενετε εκει χρονια τωρα παρα τα αισχη και τα τερατα που
εχει διαπραξει το κομμα σας . Αυτη η εμμονη σας ειναι καταστρο
φικη για το αριστερο κινημα την εργατια και λαικο κινημα

28 Ιουνίου 2022 στις 7:12 π.μ.

Melito άντε στο ΣΥΡΙΖΑ εκεί είναι η θέση σου

28 Ιουνίου 2022 στις 8:07 π.μ.

``dionmich1
Πολυ πρόχειρη προσπάθεια
Το ποιο πιθανο ειναι ο αρθογραφος να ηταν αγέννητος το 2011``

Δεστε τι γραφει ενας ``ογκολιθος`` του Περισσου για τον αρθρογραφο
Π και ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του για το πως διαπαιδα
γονται τα μελη αυτου του αντιδραστικου μορφωματος

28 Ιουνίου 2022 στις 8:24 π.μ.

dionmich128 Ιουνίου 2022 - 12:01 π.μ.
Την πραγατι επαναστατικη αριστερα μετα την μεταπολιτευση που παλευε ηρωικα
για μια πραγματικη αλλαγη και οχι για κοινοβουλευτικα μαγειρεματα και υπογραφες
υποταγης του Φλωρακη στον Αρειο Παγο την αποκαλουσατε Προβοκατορες, αριστεροχουντικους. πρακτορες των αμερικανων Ακομα σημερα εξακολουθειτε να
χρησιμοποιειτε την ιδια προβοκατορικη γλωσα Η επαναστατικη εξωκοινοβουλευτικη
αριστερα παλευει με συνεπεια χωρις υποχωρησεις χωρις κρατικες επιδοτησεις και
χρηματοδοτησεις και σ αυτον τον αγωνα ειναι και ο αγωνας εναντια στη ρεβιζιονιστι
κη πανουκλα του ``Κ``ΚΕ

28 Ιουνίου 2022 στις 10:17 π.μ.

melito
ευκολα καποιος που εχει ζησει τα γεγονοτα στα οποια αναφέρετε ο αρθρογράφος καταλαβαινει οτι τα τα εχει ακουσει ,, δεν ξερει τιποτα,,,,,,φαινεται και απο τον τροπο γραφης το επιπεδο σκεψης...Αν ειχε χωρο θα μας ελεγε πως ψαχναμε τσαντες και ζητουσαμε κομματικη ταυτοτητα,,,τα εχουμε ακουσει απο πολλους....Προσωπικα εχω παψει να , εκνευρίζομε και γελαω με πολλους που θελουν να πουν την σαχλαμαρα τους..
Εχει μπερδεψει τα μυαλα του,,,,,δες τι γραφει για την Μαρφιν ...Ουτε που ξερει τι προβοκατσια πηγε να κανει ο καρατζαφερης που κατηγορούσε το ΚΚΕ για ανταρτικο και "τυχαια" εξω απο την βουλη καποιοι μα ψευτικες σημαιες του ΠΑΜΕ εκαναν και καλα Ντου...
Εισαι ασχετος , ,ποτε δεν εχεις πει συγκεκριμενες κουβεντες ,,,παρα γενικολογα "κατηγορω"
Εισαι καραμπινατος προβοκατορας η" ντουβαρι οακκιτης....Δεν εχει μεγαλη διαφορα..Πιστεύω πως εισαι αποστρατος ασφαλιτης αντικομουνιστης που συνεχιζει την δουλεια που του μαθανε στο σωμα.....
Τραβα παιξε Μπαλαλάικα,,να στο πω κομψά

28 Ιουνίου 2022 στις 11:18 π.μ.

Φίλε deldio, σου έχω ξαναπεί σε παλιότερο σχόλιό μου ότι είμαι φίλος και ψηφοφόρος του Κ.Κ.Ε. πάνω από 20 χρόνια. Έχω το δικαίωμα της κριτικής αν διαφωνώ κάπου. Δεν θα μου το στερήσεις εσύ ούτε οποιοσδήποτε άλλος. Απόφοιτος Νομικής Αθηνών και μαχόμενος δικηγόρος εδώ και 22 χρόνια στο Πρωτοδικείο Αγρινίου...

28 Ιουνίου 2022 στις 2:42 μ.μ.

Σαπάκια στη χωματερή σας

28 Ιουνίου 2022 στις 6:52 μ.μ.

@ ΑΝΤΩΝΗΣ
Το σχόλιο δεν απευθυνόταν σε εσένα αλλά στον πασόκο που βγαίνει με τα φυσεκλίκια πούρου επαναστάτη

28 Ιουνίου 2022 στις 7:57 μ.μ.

Αν οι ύβρεις είναι επιχειρήματα, συγχαρητήρια φίλε deldio...Τελευταίο. Αν θες να μάθεις ποιος είμαι επικοινώνησε με την Κ.Ο.ΒΑ Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου και πες το μικρό μου όνομα: ΑΝΤΩΝΗΣ. Χωρίς ψευδώνυμα. Θα σου πουν οι σύντροφοι...Κοίτα να δεις που φτάσαμε φίλε μου να λες την άποψή σου, να κάνεις καλοπροαίρετη κριτική και να σε βρίζουν ασύστολα...Τι άλλο θα ζήσω μέχρι να κλείσω τα μάτια...

28 Ιουνίου 2022 στις 9:46 μ.μ.

Εντάξει φίλε deldio, κατάλαβα. Συγνώμη που σε παρεξήγησα!

29 Ιουνίου 2022 στις 12:30 π.μ.

Tο κείμενο είναι πολιτικό(και όχι πολιτικάντικο) και παρουσιάζει ενδιαφέρον.
Με τόλμη θίγει ζητήματα που καίνε και να κάνει σκληρή και τεκμηριωμένη κριτική.
Το γεγονός πως το άρθρο είναι ανυπόγραφο είναι σαφώς προβληματικό.
Από την άλλη, ταυτότητες ζητούν οι μπάτσοι.
Και επειδή την πρόθεση του γράφοντος μόνο να τη μαντέψουμε μπορούμε, ίσως έχει μεγαλύτερη αξία να επικεντρωθούμε στα γραφόμενα του.
Για εμένα δεν έχει αξία να αναλωθούμε στο τι ακριβώς έγινε στη μαρφιν ή δεν ξέρω που αλλού.
Υπάρχουν πραγματικά γεγονότα.
Που επιδέχονται ερμηνείες, συζητήσεις, εξηγήσεις.
Το πραγματικό γεγονός είναι πως σε μια διετία άγριας λαϊκής αντιβίας, με τους πιτσιρικάδες να έρχονται φουριόζοι από τα δεκεμβριανά, συλλογικότητες σε κάθε γειτονιά, άπειρες καταλήψεις, το ΚΚΕ έχει συγκρουστεί βίαια μόνο με τον κόσμο.
Ακροδεξιοί, ναζί, αναρχικοί, πασόκοι, εξωγήινοι, ας τους βαφτίσει όπως θέλει.
Αλλά δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που βλέπουμε.
Ένα κόμμα δηλ. που οργανωμένα και με εντολή της ηγεσίας του, είτε σταματάει βίαια ανατρεπτικές ενέργειες, είτε τις συκοφαντεί.
Δεν είναι αυτό προβληματικό;;;
Και ύστερα, μας περισσεύει να κάνουμε τέτοια κουβαρνταλίκια με την εξουσία σε επίπεδο δρόμου;
Να έχουμε τόσα χέρια έτοιμα να προσφέρουν και να πηγαίνουν χαμένα;
Πόσο διαφορετικές θα ήταν βραδιές σαν τη 12η Φεβρουαρίου χωρίς το χειρόφρενο του περισσού;
Μεγάλες ή ακόμα και μικρές μάχες με τα κοπρόσκυλα της δράσης και της διας στα στενά.
Ας μην κάνετε λοιπόν αφορισμούς σαν πρωτοχριστιανοί.
Απαντήστε πολιτικά, όπως πολιτικά κατηγορείστε.
ή μήπως υπάρχει ιστορικό προηγούμενο επαναστατικού κόμματος που σε περίοδο τέτοια ταξικής διαπάλης δεν έχει παρά κοπλιμέντα από τους εξουσιαστές;
αντί για φυλακές και εξορίες;
Δεν είναι προβληματικό ούτε αυτό;;;
Γιατί και αυτό είναι πραγματικό γεγονός.
Που επιδέχεται ερμηνείες, συζητήσεις, εξηγήσεις.
Πάψτε λοιπόν να ψάχνετε αν ο συντάτης είναι πράκτορας, συριζαίος, πασόκος ή 10χρονος.
Και δώστε μας τις ερμηνείες σας για τα όσα συγκροτημένα και συγκεκριμένα επισημαίνονται.
ή ενημερώστε μας πως δε σχολιάζετε ανώνυμα κείμενα.
Αλλα η τακτική της κνίτικης λάσπης το μόνο που κάνει είναι να σας εκθέτει ακόμα περισσότερο.

29 Ιουνίου 2022 στις 6:34 π.μ.

Το κείμενο είναι απαράδεκτο και έχει εμμονές το κριτική λάσπη προφανώς το γράφεις για τον εαυτό σου.

29 Ιουνίου 2022 στις 8:04 π.μ.

Τα περί κουκούλας άστα καλύτερα. Αυτούς τους οποίους κατηγορείς (και με σαθρά στοιχεία) έχουν δηλωμένη πολιτική ταυτότητα και δράση με το πρόσωπο έξω να φαίνεται. Κουκούλα φοράς εσύ που δεν έχεις καμία πολιτική ταυτότητα και ίσως στα επεισόδια στο Σύνταγμα να ήσουν προστατευμένος από τα ΜΑΤ και να εκσφενδόνιζες μάρμαρα στους συγκεντρωμένους.

29 Ιουνίου 2022 στις 9:00 π.μ.

Το «ενυπογραφο» άρθρο είναι γραμμένο από εκλογικη- κυβερνητική σκοπιά (ακόμα και η εισβολή στο κοινοβούλιο αυτό δείχνει) αλλά σπεύδουν να το υιοθετήσουν κι αυτοί της «επαναστατικής αριστεράς», δείχνοντας ότι αριστερός κι δεξιός οπορτουνισμος είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Φυσικά αυτό φάνηκε ξεκάθαρα την περίοδο των μνημονίων, όταν σε συντριπτικό ποσοστό η «εξωκοινοβουλευτική» αριστερά, ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξε ΣΥΡΙΖΑ. Αποδείχτηκε ότι η εξωκοινοβουλευτική αριστερά πούλαγε τζάμπα επανάσταση σε περιόδους ανάπτυξης του καπιταλισμού, αλλά όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, έδωσε τα διαπιστευτήρια της, με μεταβατικά προγράμματα, στήριξη αστικής κυβέρνησης, αθωώνοντας την αστική τάξη καταφερόμενοι μόνο ενάντια στο πολιτικό προσωπικό κτλ. Ο δε «εξαρτησιακος» κι "αντιγραφειοκρατικός" λόγος των μλ που μείνανε εκτός ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εχει από καιρό ενσωματωθεί στο αστικό πολιτικό σύστημα (παλιό ΠΑΣΟΚ, παλιός ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΑΝΕΛ, Καζάκης κτλ) Αντίθετα το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι η μόνη διέξοδος είναι η λαϊκή- εργατική εξουσία η οποία έρχεται μόνο με Οργάνωση κι Επανάσταση, ενάντια στο ντόπιο κι ξένο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικους οργανισμους

Και μιλάμε για το πεδίο της πολιτικης, που είναι υποτίθεται και προνομιακό για τους εξωκοινοβουλευτικούς. Γιατί αν πιάσουμε το εργατικό κίνημα… ανύπαρκτοι. Το ΠΑΜΕ, και πριν, και κατά την διάρκεια και μετά τα μνημονια, oργανωσε πανελλαδικές, κλαδικές, επιχειρησιακές απεργίες, κάποιες μάλιστα πολυήμερες. Αποτελεί σημείο αναφοράς στο εργατικό κίνημα, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, που μιλάμε για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Η κουβέντα περί ποσοστών είναι γελοία αν μιλάμε για την εξωκοινοβουλευτική αριστερά με τα μηδαμινά ποσοστά κι ενδεικτική αν μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δοτι αν κάποιος Αποκαλεί τον εαυτό του επαναστάτη (σε συνθήκες καπιταλισμου, oχι στο κενό) οφειλει να μετρήσει Αποκρυσταλωματα στον βαθμό οργάνωσης και συνειδητοποίησης της εργατικής τάξης. Εκεί (μόνο) το ΚΚΕ μετράει βήματα αλλά χρειάζεται η συνεισφορά όλων μας για να ταχυνει το βήμα του.

29 Ιουνίου 2022 στις 10:50 π.μ.

καταρχην να συμφωνήσουμε πως κανενας που κανει "κριτικη" δεν εχει το στοιχειωδες σθενος να πει την κομματική/ιδεολογικη του ταυτοτητα (για την ισότητα στην συζήτησης βρε αδερφε) κρύβεστε ολοι...
Και λενε πως οσοι κρυβουν τις ιδεες τους είτε δεν αξιζουν οι ιδεες τους ειτε δεν αξιζουν τιποτα οι ιδιοι.
Διαλεχτε τι απο τα δυο σας αφορά

Έρχεται και μας λεει ο τελευταιος σχολιαστης πως το ΚΚΕ δεν συγκρούεται και ειναι και σιγουρος ....
Το ΚΚΕ ουτε συγκρούεται ουτε δεν συγκρουεται....Το ΚΚΕ κανει ταξικη παλη που οταν το απαιτησει δεν πεταει πετρες και τρεχει να κρυφτει στελνοντας τα ΜΑΤ στην διαδηλωση... αλλα πολεμαει ......
Δεν στήνει Μαφιοζικα καρτερια να χτυπησει Κνιτες και τελικα χτυπα αναρχοσυνδηκαλιστες και εξωκοινοβουλευτικούς... κατα λαθος(το 2017)

Και αφου ο σχολιαστης ειναι σιγουρότατος ενδεικτικά και στα γρηγορα ας δει τα λινγκ ....

Ειστε αδιάβαστοι,,,-αντι για αντιπαράθεση θεσεων κανετε μονο κουτσομπολιο,, και αυτο διοτι ειστε μακρια απο τους αγωνες(δεχομαι μονο οτι οι δρασεις του ΚΚΕ ειναι τοσο πολλες που ειναι δυσκολο να τις παρακολουθησει κανεις) αλλα θελετε να κανετε και τους πονηρους

https://www.youtube.com/watch?v=uEsq_0MJaCU&list=FL-4NcMAgGd1DHPTe1LJ7pbA&index=70
https://www.youtube.com/watch?v=gTvyhZYOO8A&list=FL-4NcMAgGd1DHPTe1LJ7pbA&index=70
https://www.youtube.com/watch?v=Nag0N7y_6zA&list=FL-4NcMAgGd1DHPTe1LJ7pbA&index=89&t=17s
https://www.youtube.com/watch?v=YVB1M0Zkib0&list=FL-4NcMAgGd1DHPTe1LJ7pbA&index=92&t=7s

Ο αλλος θελει να μας στειλει και εξορια η"να ειμαστε ρακενδυτοι ,βασανισμενοι και ταλαιπωρημένοι τελος παντων,,(λεω εγω) για να μας αγαπησουν..
,
Κυριοι με τα πολλα λογια,, ειστε τουριστες του κινηματος,,ολες οι εργατικες κοινητοποιησεις που ερχεστε να κανετε την περατζαδα σας ,,πισω τους ειναι το ΚΚΕ ...
Εκτος αν ξερετε καποιο κομματικο η" αλλο φορεα,, μονο του να κανει το 1/100,,, να μας το πειτε να μαθουμε..


Ειστε ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΛΙΓΑ,, .....Με δυο λεξεις

Για αυτους που θελουν να μας πουλησουν επανασταση ,θα μεταφερω ενα απόφθεγμα του Μαο Τσε Τουνγκ....
Αν αιστανθεις ενα τριτο ορχη (αρχιδι ειπε ο ιδιος) δεν εισαι γαματος ,,αλλα σε πηδανε..

Ενταξει.?

Ολη η ελλαδα μια χαλυβουργία

30 Ιουνίου 2022 στις 12:13 μ.μ.

Ορθότατος ο φίλος dionmich1. Είπα όμως ποιος είμαι και τι ψηφίζω. Μη με βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με τους άλλους που κρύβονται...

30 Ιουνίου 2022 στις 6:40 μ.μ.

Άντε βρε melito, δεν θα απαντήσεις στα δύο τελευταία σχόλια; Δεν θα μας δώσεις άλλη χαρά; Με τι θα γελάσουμε απόψε;

30 Ιουνίου 2022 στις 8:03 μ.μ.

Αντωνη διαβασα οτι σχολίασες..Στο μυαλο μου ειχα τον "αρθρογράφο" και τον Οβερκαριο ......Ισως να ήμουν λιγο πιο οξύς απο οτι επρεπε ,,αλλα τσαντίστηκα.

1 Ιουλίου 2022 στις 11:21 π.μ.

Εντάξει φίλε dionmich1.

2 Ιουλίου 2022 στις 9:39 π.μ.

Έτσι μπράβο φίλε μου, ιδεολογική να είναι η διαφωνία και πες ό, τι θες, ψώνιζε ιδεολογία μέχρι να χορτάσεις. Μη λέμε όμως "ψέμματα". Να διαφωνούμε με το κκε, μην το κατηγορούμε όμως, έτσι φιλαράκο μου;

2 Ιουλίου 2022 στις 11:43 π.μ.

??????????

3 Ιουλίου 2022 στις 8:55 π.μ.

Η κριτική είναι εύκολο κομμάτι στην πολιτική, ειδικά όταν το αντικείμενο της κριτικής είναι προβληματικό από μόνο του, σαν το κείμενο του "Π". Το δύσκολο κομμάτι είναι η αυτοκριτική. Εκεί το ΚΚΕ δεν μας έχει συνηθίσει σε κείμενα που "να πονάνε", να ταράζουν τα νερά. Εάν και όποτε υπάρχει δείγμα αυτοκριτικής, αυτή είναι του στιλ: "υποτιμήσαμε τις δυσκολίες", "δεν σταθήκαμε με επιμονή στο πρόβλημα" και άλλες τέτοιε γενικολογίες.
Για την ήττα λοιπόν που υπέστη το εργατικό κίνημα, κουβέντα το ΚΚΕ. Ούτε καν έχει κάνει τέτοια εκτίμηση, ότι δηλαδή το εργατικό κίνημα έδωσε μάχες αλλά τελικά ηττήθηκε.
Λέει κάποιος σύντροφος εδώ ότι έδωσε απεργιακές μάχες το ΠΑΜΕ. Ο.κ. σύντροφε, έδωσε απεργιακές μάχες το ΠΑΜΕ! Πες μας λοιπόν για μία απεργία συμπαράστασης που έδωσε το ΠΑΜΕ αυτή τη κρίσιμη περίοδο. ΜΙΑ! Οπως είναι γνωστό, η απεργία συμπαράστασης είναι κατεξοχήν πολιτική, κατεξοχήν ταξική. Δεν παλεύει η τάξη για να παζαρέψει το πούλημα της εργατικής της δύναμης με καλύτερους όρους, παλεύει για την πολιτική της χειραφέτηση. Εγώ θα θυμηθώ την τακτική του ΠΑΜΕ στην απεργία των καθηγητών και το φρενάρισμα της απεργίας συμπαράστασης των εργατών Δήμου. Άλλωστε, η κολώνια με το ΚΚΕ και τους καθηγητές είναι παλιά, θυμόμαστε οι παλιοί την καταγγελία του Συνδικάτου οικοδόμων επί Κοκκινέλη για την απεργία των καθηγητών εν όψει εξετάσεων.
Ας κάνω και μία άλλη ερώτηση, από τα βασικά που μαθαίναμε στα ακτίφ διαφώτισης: Πότε "ξεπέφτει" στο ρεφορμισμό η εργατική τάξη; μα όταν μένει ακαθοδήγητη, όταν παλεύει μόνη της. Η εργατική τάξη, εάν λείπει η πρωτοπορία, ρέπει προς τον ρεφορμισμό. Αυτό μας δίδασκε ο Λένιν εκατό χρόνια πριν. Το ΚΚΕ απέφευγε επίμονα να πολιτικοποιήσει τον αγώνα , είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, μετά τις εκλογές του Μάη του 2012, το ΚΚΕ δεν πήρε κάν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αντί να το δει σαν ευκαιρία μαζικής ζύμωσης, η Αλέκα κρύφτηκε στο γραφείο της. Το ΚΚΕ έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ. Άφησε ακαθοδήγητη την εργατική τάξη, με αποτέλεσμα να απογοητευτεί από τα αδιέξοδα των κινηματικών επιλογών και να στραφεί στις εύκολες, εκλογικές λύσεις.
Αυτό το καταλαβαίνει και ένας μαθητής της Τρίτης Δημοτικού: Φλεβάρη του 2012 τα γκάλοπ έδιναν 12,5% στο ΚΚΕ και άλλα τόσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις αποκρουστικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ στο κίνημα της πατάτας και τα υστερικά ξεσπάσματα του Μενδρέκα στη τηλεόραση ("εμείς δεν είμαστε Αριστεροί, είμαστε κομμουνιστές..."), έφυγε ένα 4% από το ΚΚΕ και πήγε ολοσούμπιτο στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, το ΚΚΕ τον Μάη πήγε στο 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 16%.
Οι ακόμα παλιότεροι θα θυμόμαστε το ιστορικό ανάλογο της Μεταπολίτευσης και της ανάδειξης του ΠΑΣΟΚ. Σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς τα βαρίδια των μνημονίων, αλλά το ΚΚΕ θα πρέπει κάποια στιγμή (αν προκάμει όπως θα έλεγε ο σ.Χ.Φ.) να μας πει γιατί αναδείχτηκε το ΠΑΣΟΚ και γιατί αναδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αιδώς λοιπόν Αργείοι. Κάντε κάποια φορά και λίγη αυτοκριτική...

3 Ιουλίου 2022 στις 8:40 μ.μ.

Ωραίος. Το ακούσαμε κι αυτό. Το ΚΚΕ ευθύνεται για το φούσκωμα του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης το 2012. Οι αντιΚΚΕ πασόκοι είναι πάντα εδώ

3 Ιουλίου 2022 στις 9:47 μ.μ.

Δεν κατάλαβες τίποτα deltio

3 Ιουλίου 2022 στις 10:55 μ.μ.

Να είσαι καλά. Γελάσαμε. Γράψε κι άλλα τέτοια γραφικά να χαρούμε, όπως αυτό με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που αρνήθηκε το ΚΚΕ το 2012, ενώ τέτοια εντολή παίρνουν μόνο οι 3 πρώτοι βάσει Συντάγματος. Συριζοπαστόκοι τσιράκια του συστήματος

4 Ιουλίου 2022 στις 7:05 π.μ.

# Πειραιώτης
Τί να καταλάβω ρε άνθρωπε ; Έχεις αλλάξει τα ιστορικά δεδομένα και δεν ξέρεις ούτε τα βασικά και θες να μου κάνεις και παρατήρηση ; Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης παίρνουν οι 3 πρώτοι στις εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βάσει Συντάγματος. Ήταν 3ο το ΚΚΕ τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2012 για να πάρει τέτοια εντολή και να "κάνει ζύμωση" όπως λες; Τί ζύμωση να κάνει ; Σαν εκείνη που έκαναν τότε στις κάμερες ο Χάγιος με τον Γλέζο που πήγαιναν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην ....ΓΣΕΕ ; Ποια διέξοδο σε "αδιέξοδα κινηματικών επιλογών" θα έδινε η ανάθεση σχηματισμού κυβέρνησης στο ΚΚΕ ; Πώς γράφετε τέτοια ανυπόστατα πράγματα ; Εσύ δεν τα γράφεις αυτά η τα φαντάστηκα ;
Άσε λοιπόν άνθρωπε μου που θα μου πεις οτι δεν κατάλαβα τίποτα χαχαχαχαχα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger