Home » » Αδιέξοδα

Αδιέξοδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 | 5:15 π.μ.

Πηγή: Ριζοσπάστης

«Μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη». Αυτό ήταν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η ήττα της Λεπέν από τον Μακρόν στις προεδρικές εκλογές, ενώ από τη ΝΔ ερμηνεύτηκε ως «ανάχωμα στον λαϊκισμό». 

Οπως αποδείχθηκε, όμως, ούτε «μήνυμα» ήταν ούτε «ανάχωμα», αφού η Λεπέν αποκάλυψε χτες ότι δέχτηκε πρόταση από τον Μακρόν για σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής ενότητας». Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι στην αστική «δημοκρατία» πράγματι δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οι διαχωριστικές γραμμές των αστικών πολιτικών δυνάμεων, όπως κι αν αυτοχαρακτηρίζονται αυτά, είναι «γραμμένες στην άμμο» όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Ειδικά σε περιόδους όπως η σημερινή, που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η επερχόμενη καπιταλιστική κρίση σαρώνουν τις «βεβαιότητες» και οξύνουν τους ανταγωνισμούς, η «εθνική ενότητα» τους χωράει όλους, με στόχο (και) την υποταγή των εργαζομένων. 

Τώρα λοιπόν που η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν όπως τους βολεύει τα «συμπεράσματα» των γαλλικών εκλογών, είτε προπαγανδίζοντας την ανάγκη για «σταθερές κυβερνήσεις», είτε ξαναζεσταίνοντας σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες τύπου Μελανσόν, ο λαός χρειάζεται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Από τα αδιέξοδα όπου τον έχουν οδηγήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και λοιποί, δεν πρόκειται να τον βγάλει καμία αστική κυβέρνηση, μονοκομματική ή συνεργασίας, το πρόγραμμα της οποίας είναι από χέρι αντιλαϊκό. Μόνο ο δικός του αγώνας, η συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, μπορεί να ανοίξει ελπιδοφόρο δρόμο. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger