Home » , , » Ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα ...

Ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 | 9:23 μ.μ.

Καπιταλισμός και διαφθορά είναι δεμένες όμως το νύχι με το κρέας. Μίζες και πολεμικοί εξοπλισμοί είναι επίσης οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. 

Συνήθως όμως στις "καθώς πρέπει" αστικές δικτατορίες οι οποίες λειτουργούν με τον μανδύα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, κρατιούνται κάποια προσχήματα. 
Στην εποχή όμως του νεοδημοκρατικού κράτους θεωρείτε πολυτέλεια η ύπαρξη προσχημάτων και τα χρήματα του σκληρά φορολογουμένου λαού οι εξουσιαστές τα διαχειρίζονται λες και είναι οικογενειακή τους κληρονομιά.

Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε μια ανάρτηση που την τιτλοφορούσαμε "Ο Μητσοτάκης θεωρεί την δημόσια περιουσία κληρονομικό του απόκτημα!". Τώρα λαμβάνουμε ένα Δελτίο τύπου από το πολιτικό γραφείο της Σοφίας Σακοράφα που διαβάζοντας το, μόνο να εξοργιστείς μπορείς. Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 συμμετείχε σήμερα στην όχι δημόσια) συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Εξοπλιστικών, με θέμα στην Ημερήσια Διάταξη, για "ένα πρόγραμμα με σημαντικό κόστος εκατομμυρίων ευρώ για τον ελληνικό λαό, το οποίο ήλθε για συζήτηση με πλήρη ασάφεια, ακόμα και ως προς το αντικείμενό του, και με ουσιαστικά ανύπαρκτη τεκμηρίωση", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Σοφία Σακοράφα, μας γράφει ότι πέρα από την αυτονόητη αρνητική ψήφο, εάν τυχόν επαναληφθεί τέτοια πρακτική θα αποχωρήσει εξαρχής από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας και δημόσια την προσχηματική και προσβλητική για τους Βουλευτές και για την Επιτροπή διαδικασία. Συμπληρώνει μάλιστα ότι: «… Η παραμονή μας σήμερα είναι, πραγματικά, μια παραχώρηση, που κάνουμε με την καλόπιστη πεποίθηση ότι η προειδοποίηση θα έχει αποτέλεσμα. Ελπίζω να μην επαναληφθούν επ’ ουδενί τέτοια φαινόμενα».

Μια αναζήτηση που κάναμε στο διαδίκτυο δεν εντοπίσαμε άλλες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και το βασικό για μας δεν είναι αν ακολουθούνται διαδικασίες "προσβλητικές για τους βουλευτές", όπως υπογραμμίζει η βουλευτής του Βαρουφάκη. Το ουσιαστικό είναι ότι παρακολουθούμαι μπροστά στα μάτια μας, ο ιδρώτας του λαού μας να ποτίζει λεφτόδεντρα, οι καρποί των οποίων καταλήγουν όπου και όπως γουστάρει μια εξουσιαστική κάστα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger