Home » , » ΕΡΤ: Όχι απλώς ρεζιλίκι, αλλά καραμπινάτο παράδειγμα για το τι πρέπει να εξαλείψει η αυριανή προλεταριακή επανάσταση!

ΕΡΤ: Όχι απλώς ρεζιλίκι, αλλά καραμπινάτο παράδειγμα για το τι πρέπει να εξαλείψει η αυριανή προλεταριακή επανάσταση!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 11:43 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Μια χαρά τα γράφει για άλλη μια φορά το Βαθύ Κόκκινο για το απόλυτο ρεζιλίκι της δημοσιογραφίας του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, της διαβόητης ΕΡΤ. Απόλυτη η σαπίλα και η παρακμή της κρατικής καθεστωτικής δημοσιογραφίας σε όλη της την έκταση... 

Οι αλήστου μνήμης εκείνοι Σαμαροβενιζέλοι, Κεδίκογλου και δε συμμαζεύεται πρέπει να αισθάνονται πλέον ολότελα ηλίθιοι που εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα τον Ιούνιο του 2013 κλείνοντας το κρατικό τηλεκάναλο, ενόσω θα μπορούσαν να το είχαν κάνει σαν τα μούτρα τους, όπως ακριβώς το πέτυχαν οι μητσοτακικοί τους διάδοχοι. 

Όταν το 2013-2015 οι απολυμένοι της ΕΡΤ είχαν καταφέρει να συγκροτήσουν γύρω από εκείνη τη φαινομενικά μοναδική όαση των ερτζιανών, που λεγόταν "ΕΡΤ ΌΠΕΝ", ένα ολόκληρο λαϊκό κίνημα εναντίον της δεξιάς και των μνημονίων, χιλιάδες άνθρωποι πίστεψαν στις ψεύτικες δεσμεύσεις των δημοσιογράφων της κλειστής ΕΡΤ, που έλεγαν ότι μόλις ο λαός σαρώσει τη δεξιά και ξανανοίξει την  ΕΡΤ, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να επιτρέψουν να ξαναγίνει το κανάλι αυτό παντιέρα αντιλαϊκής πολιτικής και καθεστωτικής προπαγάνδας ψευτιάς κι απάτης. Λόγια του αέρα χωρίς κανένα αντίκρισμα!  

Σαν γνήσιοι μικροαστοί δημοσιοϋπαλληλίσκοι, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τη βρήκαν μια χαρά με την απόφαση του ήδη μνημονιακού προδότη του λαϊκού κινήματος, του Τσίπρα, να ξανανοίξει το κρατικό τηλεκάναλο το 2016 σαν μέσο προπαγάνδας της πολιτικής του κωλοτούμπας και ως λιβανιστήρι του ψευδεπίγραφου πλέον ΣΥΡΙΖΑ. Τον υπηρέτησαν χωρίς αντίρρηση για ενάμιση χρόνο κι έπειτα οι ίδιοι αυτοί δημοσιογραφίσκοι, χωρίς καμία αντίρρηση έγιναν πιόνια και λιβανιστήρια της δεξιάς και του Μητσοτάκη. 

Σήμερα η γραμμή της ΕΡΤ είναι η απόλυτη πλύση εγκεφάλου του λαού υπέρ της αντιδραστικής πολιτικής που κόκαλα τσακίζει, ενώ σε επίπεδο παρουσίασης της διεθνούς πραγματικότητας η ΕΡΤ είναι το προπαγανδιστικό άκρον άωτον εξύμνησης της πολιτικής της υποτέλειας σε ΗΠΑ -ΝΑΤΟ-ΕΕ. 

Μάλιστα με το ξεκίνημα του τρίτου παγκόσμιου πολέμου τους τελευταίους μήνες η ΕΡΤ έγινε η σημαία του αντιΡωσισμού και του αντιΚινεζισμού, όπως επιτάσσει η υποτέλεια στα δυτικά αφεντικά. Συνεπώς το σημερινό επιτελείο του ελληνικού αστικού καθεστώτος δεν μπορεί να βρει πιο πιστό και σίγουρο φερέφωνο και χαλκείο από το δημοσιοϋπαλληλικό δημοσιογραφικό τιμ της ΕΡΤ, γιατί ξέρει καλά ότι τα ιδιωτικά τηλεκάναλα, όσο λιβανιστήρια κι αν είναι, ωστόσο μπορεί να το γυρίσουν το χαρτί και να κάνουν ζημιά στην "κοινή υπόθεση", αν κάπου οι καπιταλιστές που τα κουλαντρίζουν θεωρήσουν τους εαυτούς τους ριγμένους στο πλιάτσικο που γίνεται από την εξουσία εις βάρος του λαού! 

Τότε οι Ευαγγελάτοι, οι Οικονόμου και οι Πορδοσαλτάρε, οι Κανελήδες, οι Παπαχρήστοι, οι Μητσοί και οι Πρετεντεράκηδες μπορεί εν μια νυκτί να αρχίσουν να φτύνουν ανελέητα αυτούς που ως το περασμένο απόγευμα δουλικώς έγλειφαν! Αντιθέτως, από τους δημοσιογραφίσκους του κρατικού τηλεκάναλου δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος: είναι ... αγνοί ιδεολόγοι του ελληνικού αστισμού γενικά, μαθημένοι να γλείφουν με τη σειρά όλους τους διαχειριστές του συστήματος!! 

Όσο για την πολιτιστική της πολιτική, η ΕΡΤ σήμερα συναγωνίζεται επάξια σε νοοτροπία και ποιότητα προγράμματος τα ιδιωτικά τηλεμάγαζα, αφού γραμμή της διοίκησης είναι να εκπέμπεται το πρόγραμμα που έχει εμπορικότητα, γιατί, λέει, "αυτό θέλει ο λαός". Θέμα χρόνου είναι να μεταγραφούν στην ΕΡΤ όλες οι κυρά Κατίνες , Τατιάνες, Ζήνες, και Τσιμτσιλούδες,  οι Νικολούλες, οι Κατερινόπουλοι και οι Μάρκο -Σεφερλήδες των ιδιωτικών τηλεχωματερών. Αρκεί να τα βρουν στα φράγκα του τελικού συμβολαίου, αφού αυτοί μπίζνες κάνουν κι όχι δημισιοϋπαλληλίκι. 

Συμπέρασμα: Μόνο μια κυβέρνηση της εργατικής τάξης και του λαού, που θα είχε προέλθει από μια νέα νικηφόρα επαναστατική διαδικασία ανατροπής του καθεστώτος συνολικά, θα είχε όχι μόνο συμφέρον αλλά και υποχρέωση να απολύσει με ένα διάταγμα όλο το υπαρκτό δημοσιοϋπαλληλικό δημοσιογραφικό συρφετό της ΕΡΤ (τους δημοσιογράφους, όχι φυσικά τους τεχνικούς!) και στη θέση τους να προσλάβει τίμιους επαναστάτες δημοσιογράφους με μόνη εντολή να λένε όλη την αλήθεια στο λαό και να ελέγχονται καθημερινά γι' αυτό από τα ίδια τα όργανα της εξουσίας του λαού σε κάθε τόπο εργασίας, μόρφωσης και κατοικίας, δηλαδή για το αν άσκησαν ή όχι την πιο βαθιά κριτική προς όλες τις κατευθύνσεις, για όλα τα κακώς κείμενα που εμποδίζουν την κοινωνική πρόοδο! 

Μια τέτοια ΕΡΤ, αληθινό φάρο φωτισμού της πραγματικότητας, πραγματική Πράβντα δηλαδή καθημερινό αγωνιστικό σχολείο της νέας προλεταριακής επανάστασης και της λύτρωσης των λαών έχει ανάγκη ο τόπος μας. Γιατί η αλήθεια που φωτίζει τις συνειδήσεις και κινητοποιεί τις μάζες στην πρώτη γραμμή για την οικοδόμηση μιας πραγματικά  σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής κοινωνίας είναι Μέγιστη Επαναστατική Πράξη.  

Τη σημερινή δημοσιογραφία και κουλτούρα της ΕΡΤ του υπάρχοντος καθεστώτος πρέπει να τη θεωρούμε πλέον ως το απόλυτο δείγμα σήψης, πρέπει να τη θεωρούμε ως παράδειγμα προς αποφυγήν και προς εξάλειψη! Μαζί με όλο το σύστημα που τη γεννάει και στην τρέφει. Σκληρό μεν για μερικούς κύριους και κυρίες, αλλά απολύτως αληθινό...

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

28 Ιουνίου 2022 στις 12:17 μ.μ.

Φιλε Νικο, αν και συμφωνω(...παντα!!!) με ολα οσα γραφεις σε αρθρα ή σχολια, εχω μια γενικη παρατηρηση. Ολοι μας λεν για το "απο κει κει περα" αλλά καποιος πρεπει να μας πει για το "απο εδω εως το εκει". Για να μην φανταζουν οι σκεψεις-ιδεες σαν την..."Δευτερα παρουσια" οπου ολα τα προβληματα θα εχουν λυθει...

3 Ιουλίου 2022 στις 9:31 μ.μ.

Γεια σου, John! Μόλις απόψε 3 του Ιούλη είδα το σχόλιο και συμφωνώ απολύτως. Κι εμένα αυτό το ερώτημα, για το διάστημα από το σήμερα και μέχρι να φτάσουμε την ώρα της λευτεριάς, με καίει και με βασανίζει χρόνια και χρόνια,, γιατί δεν βλέπω οργάνωση, στρατηγική και τακτική ικανές να εμπνεύσουν και να συγκροτήσουν τη στρατιά που θα ανοίξει δρόμο για τη λευτεριά. Δίκιο έχεις, πράγματι το πρόβλημα είναι πώς φτάνουμε στο στόχο. Πάντως όταν γράφω με έναν τέτοιο τρόπο, ας τον ονομάσω προγραμματικό, να ξέρεις ότι αυτό δεν οφείλεται σε καμία απολύτως αντίληψη περί "δευτέρας παρουσίας" και τα ρέστα. Μακριά από εμάς τέτοιες μεταφυσικού τύπου αυταπάτες σε σχέση με την προλεταριακή επανάσταση. Απλώς ήθελα να επισημάνω ορισμένα ζητήματα αρχής, όπως είναι ο στόχος της επανάστασης για ένα πλήρες ξεκαθάρισμα των λογαριασμών της εργατικής τάξης με τη σαπίλα του τωρινού αστικού κράτους. Πρόκειται για προγραμματικό στόχο που δυστυχώς πολλοί στο κίνημα τον έχουν λησμονήσει από τότε που οι ηγεσίες μας άνοιξαν ιδιαίτερους -και μόνιμους θα έλεγα- διαύλους επικοινωνίας με τέτοιους μηχανισμούς του αστικού καθεστώτος όπως είναι τα αστικά μέσα προπαγάνδας, η αστική δικαιοσύνη, η αστυνομία και ο στρατός. Η "πολιτική δουλειά' σε τέτοιους μηχανισμούς, με τον τρόπο που εφαρμόστηκε και τις μορφές που πήρε μετά τη μεταπολίτευση και κυρίως μετά το 1981, οδήγησε στη λησμοσυνη πολλών από μας για το τι πραγματικά εκφράζουν αυτοί οι μηχανισμοί κι ως πού μπορεί πραγματικά να φτάσει η επιρροή των επαναστατικών ιδεών στην πλειοψηφία των πραιτωριανών που στελεχώνουν αυτούς τους μηχανισμούς . Σήμερα υπάρχουν πλέον πάρα πολλές τέτοιες αυταπάτες σε χιλιάδες ανθρώπους της Αριστεράς μας για το τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, όπως και η "μπατσαρία" του εκάστοτε Θεοδωρικάκου. Κι αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, ζήτημα αρχών, όπως λέγαμε παλιά. Πολλούς χαιρετισμούς!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger