Home » , » Κ. Βαξεβάνης: "Το δικαστικό και το πολιτικό σύστημα αλληλοεμπλέκεται και λειτουργεί με πρακτική μαφίας¨. (Βίντεο)

Κ. Βαξεβάνης: "Το δικαστικό και το πολιτικό σύστημα αλληλοεμπλέκεται και λειτουργεί με πρακτική μαφίας¨. (Βίντεο)

Από giorgis , Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 | 5:32 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Καπιταλισμός και διαφθορά είναι έννοιες συνώνυμες και η μόνη διαφορά στην εναλλαγή των κυβερνητικών κομμάτων εξουσίας έχει μόνο κάποια ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά
Οι δεξιοί είναι πιο ασύδοτοι, έχουν περισσότερη εμπειρία εν αντιθέσει με τους ροζ αριστερούς που προσπαθούσαν να κρατήσουν κάποια προσχήματα. 

Να κάνουμε και φραγκοδίφραγκα, αυτό που θέλουμε να πούμε. Ας υποθέσουμε ότι με ένα μαγικό τρόπο γινόταν να εξαφανιστούν οι μιζαδόροι, και οι διεφθαρμένοι και οι άνθρωποι είχαν αφεθεί "στο έλεος του θεού και στους νόμους των κλεφτών", που έγραφε και ο μπάρμπα Κώστας Βάρναλης. Τι θα συνέβαινε; Θα είχε εξαλειφθεί το μόνιμο και νόμιμο σκάνδαλο που υπάρχει και αυτό δεν είναι άλλο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο; 
Και αυτό το ερώτημα το απευθύνουμε στους "κωμικά στενοκέφαλους", που έγραφε ο Λένιν, οι οποίοι δεν μπορoύν ή παριστάνουν ότι δεν μπορούν να να αντιληφθούν πως δε μπορούμε να μιλάμε για "καθαρή δημοκρατία" όσο υπάρχουν διαφορετικές τάξεις, εκτός πια αν κοροϊδεύουμε την κοινή λογική και την ιστορία.

Οχι, δεν έχω σκοπό να κάνω θεωρητικές αναφορές. Γράφω τα παραπάνω με αφορμή τα όσα άκουσα να λέει, ο πρώην σύντροφός μου Κώστας Βαξεβάνης -μαζί με τον δημοσιογράφο Μάριο Αραβαντινό- στο Documento TV που εγκαινίασε σήμερα και ασχολήθηκε με τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis. (Παραθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του σχετικού βίντεο).

Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια στον δημοσιογράφο για την μαχητική ερευνητική δημοσιογραφία που κάνει. Και θεωρούμε δεδομένο ότι αν μπορούσαν με μεταδοθούν τα όσα είπε σήμερα, από τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, -για τα "αδιευκρίνιστα" ποσά  Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη, για την στάση της αστικής "δικαιοσύνης" και για τις προσωπικές ευθύνες Μητσοτάκη- τότε θα "γύρναγε ανάποδα ο ντουνιάς", όπως έγραφε ο σ. μπαρμπα-Κώστας. 

Ναι, για τον πολύ κόσμο θα γινόταν γνωστά τα συμπτώματα και όχι η μήτρα που τα γεννάει. Κι έτσι όμως θα ήταν ανεκτίμητη η προσφορά του Κ. Βαξεβάνη στο να δημιουργηθούν μαζικοί προβληματισμοί. Θα συνείσφερε τα μέγιστα σε όσους αγωνίζονται για να δημιουργηθούν ταξικές συνειδήσεις. Γιατί ουσιαστικά ο εκδότης του Documento είπε ακριβώς αυτά που λέμε κι εμείς. Οτι δηλαδή  "το δικαστικό και το πολιτικό σύστημα αλληλοεμπλέκεται και λειτουργεί με πρακτική μαφίας¨. 

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς ισχυριζόμαστε ότι αυτό το σύστημα που λέγεται καπιταλισμός δεν μπορεί να αλλάξει την φύση του, δεν εκσυγχρονίζεται παρά μόνο ανατρέπεται
Ο Κώστας θεωρεί ότι η μερίδα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει .... μπορεί να κάνει την διαφορά ...  Αν υπάρξει δηλαδή άλλος Χαλίφης στην θέση του σημερινού ... Πώς δηλαδή κάποιοι κάνουν λιτανείες για να σβήσουν οι φωτιές; Κάτι παρόμοιο. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger