Home » , » Ο αγώνας ενάντια στην πολιτική των διαχωρισμών και της καταστολής, ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο συνεχίζεται!

Ο αγώνας ενάντια στην πολιτική των διαχωρισμών και της καταστολής, ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο συνεχίζεται!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 | 9:09 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε:

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο 28 Μάη στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια η πολιτική συζήτηση που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα», με θέμα: «Ενάντια στην πολιτική των διαχωρισμών και της καταστολής. Ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο».

Πάνω από 120 αγωνιστές – αγωνίστριες παραβρεθήκαν και πλαισίωσαν την εκδήλωση που ξεκίνησε στις 7.30 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 10.00μ.μ. Τη συζήτηση άνοιξαν εκ μέρους της “Πρωτοβουλίας Δράσης” ο Ντίνος Παλαιστίδης και ο Γιώργος Γιαννουλέας, ενώ από τη μεριά των Υγειονομικών Σε Αναστολή εισηγήθηκαν η Χρύσα Κοτρώνη (Τεχνολόγος από το Θριάσιο Νοσοκομείο) και ο Δημήτρης Ευθυμιάδης (Καρδιολόγος Δ/ντης ΕΚΑΒ & μέλος του Συντονιστικού Αγώνα). Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στη συζήτηση μεταξύ άλλων, μέλη από την Κίνηση Εκπαιδευτικών «ΜΑΖΙ», την «Πρωτοβουλία ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ», ενώ ενωτική – αγωνιστική παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου Μιχάλης Ρίζος.

Η συζήτηση δεν έμεινε σε ένα απολογισμό των δεκάμηνων δράσεων ενάντια στις υποχρεωτικότητες και τα κατασταλτικά μέτρα και του αγώνα των Υγειονομικών σε Αναστολή, αλλά αναδείχτηκε η κρισιμότητα συνολικοποίησης της μάχης ενάντια στην πολιτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ. Οι Υγειονομικοί Κατά της Υποχρεωτικότητας ήταν και παραμένουν αποφασιστικός πυλώνας του εργατικού κινήματος ενάντια στην πολιτική των διαχωρισμών και της καταστολής. Ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων είναι απαραίτητος για να μπορεί να συντριφτεί η πολιτική της κυβέρνησης, που προσπαθεί να δικαιολογήσει την κερδοσκοπία του κεφαλαίου μέσα από τις ληστρικές αυξήσεις στο ρεύμα – πετρέλαιο – φυσικό αέριο – βασικά είδη κατανάλωσης πότε με τον κορονοϊό και πότε με τον Πούτιν.

Αναδείχτηκε η ανάγκη ενός παν-υγειονομικού συλλαλητηρίου (εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων), όπου η μάχη για την επιστροφή στη δουλειά των Υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή, θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι υπεράσπισης της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας για Όλους. Ένα συλλαλητήριο το οποίο πρέπει να συνδεθεί με το αυξανόμενο παλλαϊκό κίνημα που εμφανίζεται ξανά στα πανεπιστήμια, στο αντιπολεμικό κίνημα και σε κάθε γειτονιά.

Τα επόμενο βήματα θα συζητηθούν διεξοδικά στην επόμενη συνέλευση της “Πρωτοβουλίας Δράσης”, την Τρίτη 7/6 στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ (Λόντου 6 και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια). Έχει ήδη αποφασιστεί και θα οργανωθεί μπαρ οικονομικής ενίσχυσης της “Πρωτοβουλίας Δράσης” στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, την Παρασκευή 24/6 στις 10.00 μ.μ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger