Home » , , » Η ασθένεια του ρωσισμού

Η ασθένεια του ρωσισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 | 7:55 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Παπαδογιάννης -  newsletter, Documento

Απτόητη από το ξεφωνητό που δέχεται από όλες (πλην μίας) τις κατευθύνσεις, η ΕΡΤ των διαγεγραμμένων από την ΕΣΗΕΑ μητσοτακικών εγκεφάλων (Ζούλας, Τρουπής, Καφαράκης, Παπαστεφάνου, για να μιλάμε με ονόματα) προσέλαβε τον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο, «που ζει και εργάζεται στην Ουκρανία». Το ανακοίνωσε, μάλιστα, με ξεχωριστή χαρά και με σεμνή τυμπανοκρουσία.

Όσοι παρεπιδημούν στο Twitter, βεβαίως, γνωρίζουν ότι ο αγνώστων λοιπών στοιχείων συνάδελφος (έχει, λέει υπάρξει «συντάκτης του ελεύθερου, του αστυνομικού, αλλά και του δικαστικού ρεπορτάζ, ενώ έχει συνεργαστεί με την Καθημερινή, το Μega, το Vice καθώς και με άλλα ΜΜΕ») διακρίνεται στο ευγενές άθλημα της χυδαίας διαδικτυακής κλωτσοπατινάδας απέναντι σε οποιονδήποτε συνηθίζει να αμφισβητεί την «αλήθεια» του Ζελένσκι και την προπαγάνδα του Κιέβου. «Εσύ δεν έχεις μάτια, έχεις δύο κωλοτρυπίδες», έγραψε γλυκύτατα σε κάποιον χρήστη που διαφωνούσε μαζί του για τη ναζιστική φυσιογνωμία των ταγμάτων Αζόφ.

Ακολουθεί τυπικό νηφάλιο δείγμα γραφής αυτού του Ονισένκο, με λινκ μάλιστα, για να μη νομίζετε ότι τα βγάζω από το μυαλό μου: «(Οι Τσετσένοι της Ουκρανίας) είναι άρρωστοι με ρωσισμό. Είναι μια επικίνδυνη, βαριά, χρόνια, πάθηση. Ο ρωσισμός είναι χειρότερος από τον φασισμό, από τον ναζισμό, από τον ρατσισμό – όλες τις ιδεολογίες που μισούν τον άνθρωπο. Και αυτή η φοβερή πάθηση μπορεί να γιατρευτεί μόνο με βαρύτατες δοκιμασίες. Ίσως ο μόνος λαός στον κόσμο, που δεν έχει πνευματικότητα, δεν έχει ηθική, είναι καθυστερημένος σε σχέση με το επίπεδο ανάπτυξης της ανθρωπότητας ανέλπιδα και για πολύ πολύ καιρό – είναι οι Ρώσοι». Πλήρωνε το μπορστ του, φορολογούμενε, και μη μιλάς.

Πέρα από το ποιόν του ανδρός, χρειάζεται θράσος χωρίς πυθμένα για να προσλαμβάνεις αμφιλεγόμενο ανταποκριτή που ξεπλένει τα τάγματα Αζόφ μόλις λίγες μέρες μετά το σκάνδαλο του κρατικοδίαιτου «ανταποκριτή» ο οποίος έστελνε τις «ανταποκρίσεις» του από την Αθήνα αντί της Μόσχας.  Όπως γράφει ο ανεξάντλητος Μανώλης Γρηγοράκης: «Η ΕΡΤ προσέλαβε ανταποκριτή στην Ουκρανία, χωρίς να διευκρινίσει από ποια περιοχή της Αθήνας θα μεταδίδει».

Από την άλλη, εκείνος ο Ιάσων Πιπίνης παραμένει ακλόνητος στο πόστο του πρωθυπουργικού συμβούλου για θέματα Λατινικής Αμερικής, χωρίς να έχει το παραμικρό προσόν και χωρίς να τον πτοεί η καταιγίδα από χάχανα και πτύελα που μουσκεύει το Μέγαρο Μαξίμου. 

Αλήθεια, ποιος είναι σήμερα ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας για την ελληνική κυβέρνηση; Ο εξαφανισμένος Γουαϊδό ή ο πανίσχυρος Μαδούρο με τον οποίο συναλλάσσεται για να ζεστάνει το κοκκαλάκι της ολόκληρη Αμερική;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger