Home » , » Χρόνια πολλά Βασίλη

Χρόνια πολλά Βασίλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 | 12:00 μ.μ.

Σήμερα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει γενέθλια (γεννήθηκε στις 21 Ιούνη 1950 στο χωριό Βάστας Αρκαδίας).

Αξίζει, λοιπόν να γράψουμε κάποια πράγματα γι' αυτόν.

Ο Β. Παπακωνσταντίνου πέρα από καταπληκτικός καλλιτέχνης είναι και υπέροχος άνθρωπος.
«Καπνίζω κάθε μέρα τέσσερα πακέτα τσιγάρα. Πίνω ποτά, ξενυχτώ, γυρίζω σπίτι ξημερώματα. Με λίγα λόγια, ζω τη ζωή μου», είχε πει σε περασμένη συνέντευξη του.
Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι η Αριστερά έχει απογοητεύσει η ίδια τους νέους;», απαντά:

«Μετά τον Εμφύλιο, ο ΕΛΑΣ ήταν περίπου 80%. Επομένως έχω ένα απλό ερώτημα: Γιατί η Αριστερά σήμερα δεν έχει το 80%; Θα ήταν τελείως δικαιολογημένο με τέτοια ζωή που ζούμε. Τελικά, όμως μάλλον δεν το πιστεύουμε. Και για αυτό δεν ευθύνονται οι άνθρωποι, αλλά η ίδια η Αριστερά, που δεν βρίσκει τρόπο επικοινωνίας με τους ανθρώπους και είναι εσωστρεφής συνεχώς κοιτάζοντας τα μαγαζιά της το καθένα ξεχωριστά. Είναι οι συνδικαλιστές τα στελέχη, οι μισθοφόροι, που δεν θέλουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Τα κόμματα πλέον είναι επαγγελματικοί οίκοι. Βλέπεις ότι τα κινήματα απέναντι στους G8 - Σιάτλ, Νέα Υόρκη, Γένοβα, Θεσσαλονίκη - δεν γίνονται από τα παραδοσιακά κόμματα, αλλά από εξωκοινοβουλευτικά, από ομάδες αγωνιστών, οικολόγων κ.τλ».


***

Με τον δικό του «μουσικό» τρόπο πήρε θέση στο δημοψήφισμα του 2915 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανάρτησε το βίντεο που παραθέτουμε ενώ το κειμενάκι που το συνοδεύει αναφέρει:

 Την Κυριακή... ...παίρνουμε πίσω την ζωή μας. Τους λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρα μας! Βασίλης Παπακωνσταντίνου.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger