Home » , » «Ακόμα μια επική καταστροφή για το Κίεβο»

«Ακόμα μια επική καταστροφή για το Κίεβο»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 | 9:57 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Το β’ μισό του Ιουνίου σημαδεύτηκε από τη δημιουργία ενός ακόμη θύλακα με στρατεύματα του Κιέβου στην περιοχή του Ντονμπάς. Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν μια σειρά από σημαντικές τακτικές επιτυχίες στο Severodonetsk και τα περίχωρά του, περιορίζοντας τα εναπομείναντα στρατεύματα του Κιέβου στο εργοστάσιο Azot και καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της κοντινής βιομηχανικής περιοχής. Η προέλαση εκεί συνεχιζόταν εν μέσω έντονων χτυπημάτων στη στρατιωτική υποδομή της ομάδας δυνάμεων του Κιέβου καθώς και σε όλη την Ουκρανία γενικότερα. Η ουκρανική ηγεσία έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή. Όλα αυτά τα στρατεύματα βρέθηκαν αμέσως σε αδύναμη στρατηγική θέση…

Στις 21 Ιουνίου, οι ρωσικές μονάδες προέλασαν νότια του Lysichansk και απελευθέρωσαν τις πόλεις Ustinovka, Mirnaya Dolina και το χωριό Podlesnoe. Έφτασαν στο Rai-Aleksandrovka και έθεσαν υπό τον έλεγχο του πυρός τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί από τις περιοχές Zolotoe και Gorskoe. Σύμφωνα με αναφορές, πάνω από 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται τώρα περικυκλωμένοι εκεί. Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι οι υπόλοιπες ομάδες των δυνάμεων του Κιέβου υποχωρούν προς το Μπαχμούτ και το Λυσιτσάνσκ. Ο εκτιμώμενος αριθμός των στρατευμάτων του Κιέβου που έχουν περικυκλωθεί στο Σεβεροντόνετσκ είναι περίπου 2.500. Μαζί με το Zolotoe, είναι 4.500.

Οι προσπάθειες της ηγεσίας του Κιέβου να οργανώσει αντεπιθέσεις για να απεγκλωβίσει τις δυνάμεις της σε αυτές τις περιοχές πιθανότατα θα οδηγήσουν μόνο σε αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων που θα έχουν παγιδευτεί γύρω από το Lysichansk, το Bakhmut, το Slavyansk και το Kramatorsk. Ωστόσο, αυτό είναι ένα από τα πιο πιθανά σενάρια, καθώς η Zelensky & Co τείνει να λαμβάνει αποφάσεις που θα είχαν μεγαλύτερα αποτελέσματα δημοσιότητας…

Μια άλλη επιλογή για το Κίεβο είναι να οργανώσει μια μεγάλη επίθεση σε ρωσικές θέσεις στις περιοχές Kherson και Mykolaiv ή στην περιοχή Zaporizhzhia χρησιμοποιώντας νέους σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν στη δυτική Ουκρανία και εφοδιάζονται με όπλα του ΝΑΤΟ. Αυτή η κίνηση θα απειλούσε τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού στην Κριμαία.

Μια μεγάλη άμεση προέλαση των δυνάμεων του Κιέβου στο έδαφος της Ρωσίας παραμένει απίθανη. Σε αντίθεση με τους δημόσιους ισχυρισμούς Ουκρανών και Δυτικών διπλωματών που συνοδεύονται από παραμύθια, η ουκρανική ηγεσία κατανοεί ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μια περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση με περιορισμένη δύναμη. Μια μεγάλη προέλαση των μονάδων του Κιέβου που θα στόχευαν το ρωσικό έδαφος θα προκαλέσει μια πλήρη απάντηση από τη Μόσχα.

Ως εκ τούτου, τα στρατεύματα πιστά στην κυβέρνηση του Κιέβου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μερικές ακόμη αποφασιστικές μάχες για τη δημόσια εικόνα του «μεγάλου ηγέτη» του Zelensky και να πεθάνουν για λογαριασμό του διεθνούς παγκόσμιου κατεστημένου».

Το λάθος των Ουκρανών ήταν που δε διέταξαν αμέσως υποχώρηση όταν έσπασε το μέτωπο πέριξ της Mirnaya Dolina την οποία κατέλαβαν οι Ρώσοι. Δεν είναι εύκολο, ήταν όμως επιβεβλημένο. Χθες 6,5 χιλιόμετρα ήταν η απόσταση μεταξύ των Ρωσικών σχηματισμών των άκρων της «λαβίδας». Σήμερα είναι μόλις 3 χιλιόμετρα. Μόλις κλείσει, θα έχουμε επανάληψη της Μαριούπολης. Ο Ουκρανός διοικητής πρέπει να παραδοθεί, για να σταματήσουν οι άσκοποι σκοτωμοί. Αν πάρει ομήρους αμάχους, θα δικαστεί για εγκλήματα πολέμου. Ο θύλακας έχει μέγιστο μήκος 15 χιλιόμετρα και μέγιστο πλάτος 10.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

24 Ιουνίου 2022 στις 6:16 π.μ.

Δεν μας εφτανε η ακατασχετη χυδαιοτητα σου και οι διθυραμβοι για το ψευτο``Κ``ΚΕ Μitso τωρα βλεπω διαπρεπεις kαι ως Πουτινακι
Ουτε διαπιστευμενος και μοναδικος πολεμικος ανταποκριτης του Τσαρου Πουτιν να ησουν
δεν θα εγραφες ετσι Προχωρα μην σταματας Απεχεις καμποσο απ τον πατο

24 Ιουνίου 2022 στις 8:01 μ.μ.

“Δεν μας εφτανε η ακατασχετη χυδαιοτητα σου και οι διθυραμβοι για το ψευτο``Κ``ΚΕ Μitso τωρα βλεπω διαπρεπεις kαι ως Πουτινακι
Ουτε διαπιστευμενος και μοναδικος πολεμικος ανταποκριτης του Τσαρου Πουτιν να ησουν
δεν θα εγραφες ετσι Προχωρα μην σταματας Απεχεις καμποσο απ τον πατο”
Αγαπητέ Melito, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, αλλά πρέπει να σου πω πως έχω ήδη σχέση. Ξεκόλλα λοιπόν μαζί μου κι εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις.
Για τον Πούτιν: Λέω την Ρωσική άποψη, μάλιστα κάνω πλάκα στους Ουκρανούς, γιατί δε μου άρεσε η λογοκρισία, που έγινε σε όλη την ΕΕ.
Ισχύει αυτό που λέει το ΚΚΕ, κι αυτή είναι η προσωπική μου θέση.
Δεν μου αρέσει η προπαγάνδα που γίνεται. Μάλιστα τη θεωρώ προπομπό ενεργειών που θα μας βάλουν σε περιπέτειες και δεν έχω καμία όρεξη να τρέχω σε επιστρατεύσεις.
Τώρα, τι πρόβλημα έχεις με το ΚΚΕ; Τα έχεις μαζί μου, γιατί ψηφίζω ΚΚΕ; Πως λέγεται αυτός που το κάνει αυτό; Αντικομουνιστής ίσως;
Δεν εκπροσωπώ το ΚΚΕ, το ΚΚΕ με εκφράζει καλύτερα από τα άλλα κόμματα. Γιατί έχει συνέπεια, αγώνες, ιστορία, ξεκάθαρο πρόγραμμα, ειλικρίνεια.
Πες μου εσύ την πολιτική που προτείνεις. Το να λες εναντίον του ΚΚΕ συνέχεια δε σε κάνει επαναστάτη, σε κάνει στην καλύτερη περίπτωση βαρετό.
Εγώ τους σέβομαι όλους, πλην τους δεξιούς. Πες τις προτάσεις σου κι άσε το «κακό» ΚΚΕ. Για να ακούσω. Έχεις; Το τελευταίο καιρό δεν ακούω τίποτε άλλο παρά μουρμούρα από σένα.
Τι σου συμβαίνει, γιατί είσαι στενοχωρημένος; Για την Ουκρανία; Να το λύσω αμέσως. Να κατέβουν για πάρτι σου όλα τα άρθρα μου για την Ουκρανία και να μην γράψω ξανά προκειμένου να χαμογελάσεις. Γιώργη σοβαρολογώ. Όχι μόνο δε θα ξαναγράψω για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά κι αυτά που σου έστειλα, πέτα τα!
Αλλά το Κόμμα δεν το αλλάζω, πώς να το κάνουμε. Αν σε ενοχλεί που λέω καλά λόγια για το ΚΚΕ, διάβασε τους δεξιούς. Το ΚΚΕ είναι η μεγάλη μου αγάπη και μη ζηλεύεις.
Κάποιοι νομίζουν πως είναι οι μοναδικοί Κομμουνιστές στον κόσμο. Μου θυμίζουν κάτι θεούσες που νομίζουν πως είναι οι μόνοι Χριστιανοί κι όλοι οι άλλοι είναι του Σατανά.
Ποιος σε αυτό το site (όαση ενημέρωσης) εμπόδισε κάποιον Αριστερό Κομμουνιστή Αναρχικό να γράψει τη δική του άποψη; Να παραδεχτώ χίλιες φορές πως έκανα λάθος με την Ουκρανία και παρασύρθηκα. Συγνώμη γι αυτό.
Αλλά αν τ’ ακούω γιατί είμαι ΚΚΕ, τιμή μου και καμάρι μου!

24 Ιουνίου 2022 στις 9:35 μ.μ.

Μελίτα ο πάτος σου ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στουμπιστε τα βρωμοσκυλα

25 Ιουνίου 2022 στις 8:03 π.μ.

Η μεγαλυτερη ζημια που εχει γινει σε παγκοσμια κλιμακα στο αριστερο,
κομμουνιστικο κινημα και τα κομμουνιστικα κομματα εγινε απο τον αντεπα
παναστατικο ρεβιζιονισμο Σε καθε αριστερο και κομμουνιστη εμπαινε και
μπαινει υπερτατο καθηκον η ανελεητη και συνεχης καταπολεμηση τοσο
αυτης της αντεπαναστατικης πανουκλας οσο και αυτων που συνεχιζουν
να προπαγανδιζουν τις θεσεις αυτων των εναπομειναντων μορφωματων
που παριστανουν τα κομμουνιστικα κομματα
Το ``Κ``κΕ σου Mitso ευθυνεται και ειναι το κυριοτερο εμποδιο για την αναπτυ
ξη του αριστερου και κομμουνιστικου κινηματος στην Ελλαδα γι αυτο οι συνεπεις
αριστεροι οφειλουν να μαχονται εναντιον του ακαταπαυστα
Ναι ομολογω οτι μαχομαι εναντιον αυτου του μορφωματος εδω και δεκαετιες
και δεν θα παψω να το κανω εως την εξαφανιση του γιατι μονο ετσι θα ανοιξει
ο δρομος και θα δημιουργηθουν οι συνθηκες αναπτυξης και δημιουργιας του
μ-λ κομμουνιστικου κομματος
Αυτη η προβοκατορικη και μπηχτη περι αντικομμουνιστη στην επιστρεφω και κα
λυτερα ειναι να ψαχτεις εσυ ο ιδιος και μονο απο του οτι εισαι απ αυτους που
θυμιατιζουν καθημερινα το αντικομμουνιστικο μορφωμα του Περισσου
Για ριξε και καμια ματια στα αρθρα που φραφει και ο Νικος απ το Βολο που απο
σκιρτησε απο το ``Κ``ΚΕ Μηπως η δικη μου κριτικη ταυτιζεται με αυτη του Νικου?
Οι μαρξιστες λενινιστες της Ελλαδας ειναι αυτοι που θα βαλουν τα θεμελια της
δημιουργιας του κομμουνιστικου κομματος γιατι αυτοι ηταν και οι πρωτοι τολμησαν
και υψωσαν το αναστημα τους εναντια στις ακριδες του ρεβιζιονισμου

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger