Home » , » Κανένας δεν ανήκει σε κανένα. Ας το χωνέψουν κάποιοι.

Κανένας δεν ανήκει σε κανένα. Ας το χωνέψουν κάποιοι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 | 11:29 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Αν μείνεις μαζί του, θα σε σκοτώσει!

Αν του πεις να χωρίσετε, θα σε σκοτώσει!

Αν δεν τα φτιάξετε καν πάλι θα σε σκοτώσει!

Το πρόβλημα δεν το έχουν οι γυναίκες, δεν το έχουν τα θύματα. Ο έχει ο μαλάκας, ο σωβινιστής. Αυτός που θεωρεί τη γυναίκα πράγμα και κτήμα του, αυτός που δε δέχεται το όχι.

Το έχουμε πει θα το πούμε πάλι. Σε όσους μπει η ηλίθια ιδέα να σκοτώσουν τη γυναίκα τους και να αυτοκτονήσουν, να αυτοκτονήσουν πρώτα, να είναι σίγουροι πως τους πήρε ο διάολος και μετά ας κάνουν ό,τι θέλουν.

Αν ο Χίτλερ πρώτα αυτοκτονούσε και μετά έκανε πόλεμο, θα ήταν πολύ καλύτερα, θα γλύτωναν εκατομμύρια.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στη γυναικοκτονία. Ποια σκοτώνεις κάθαρμα; Τη μάνα; Τη γυναίκα; Την αδερφή; Την κόρη;

Το πρόβλημα ξεκινά από την ανισότητα κι από την εγκληματική ιδέα πως ο άλλος μας ανήκει. Κανένας δεν ανήκει σε κανένα. Ας το χωνέψουν κάποιοι.

Τελικά τι σκατά θέλουμε εμείς οι άντρες; Να μας αγαπούν οι γυναίκες ή να μας φοβούνται;

«Να τρέμει το κράτος, να κλείνουν οι δρόμοι
Να τρέμει όποιος χέρι τολμά και σηκώνει…»

Μην το τραγουδάτε μόνο, κάντε το πράξη! Σταματήστε τους! Αλλιώς ο κατάλογος των θυμάτων θα μεγαλώνει.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Ιουνίου 2022 στις 4:41 μ.μ.

Σύντροφε Μήτσο, τα ίδια δυστυχώς αισχρά εγκλήματα κατά των γυναικών στιγματίζουν σήμερα ολάκερο το σαπισμένο καπιταλιστικό κόσμο, και μέσα στο ίδιο το κέντρο του, τις ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική. Σου στέλνω το παρακάτω δημοσίευμα της 31ης του Μάη από την ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας mundo obrero (Ο εργατικός κόσμος),δηλ. την εφημερίδα του επίσημου κομμουνιστικού κόμματος της Ισπανίας). Είναι αποκαλυπτικότατο για το τι γίνεται στην ισπανική κοινωνία :
"ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΞΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (PCE) . 31/05/2022
Σε μια εβδομάδα, 4 γυναίκες δολοφονήθηκαν και η πέμπτη είναι πολύ σοβαρά μετά τις επιθέσεις σεξιστικής βίας που υπέστησαν στα χέρια των συντρόφων ή πρώην συντρόφων τους.
Αυτές οι γυναίκες είχαν γιους και κόρες που έμειναν χωρίς προστασία, οι οποίοι επίσης υποφέρουν και έχουν υποστεί σεξιστική βία.
Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε από τους Δημόσιους Φορείς, από την Κεντρική Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τις Αυτόνομες Κοινότητες και τις Τοπικές Διοικήσεις ως εκείνες που βρίσκονται πιο κοντά στους πολίτες, να χρησιμοποιήσουν όλα τα διατεθέντα κονδύλια και να παρέχουν τους απαραίτητους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους για τη χάραξη δημοσίων πολιτικών πρόληψης, ανίχνευσης και προστασίας , που καταπολεμούν κάθε είδους βία κατά των γυναικών, αυτή τη βία που μας αρνείται, μας περιφρονεί και μας σκοτώνει.
Από τον τομέα για το Γυναικείο Ζήτημα του PCE, θέλουμε να εκφράσουμε την πιο σθεναρή μας καταδίκη για αυτές τις σεξιστικές δολοφονίες και δείχνουμε όλη μας την υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων."

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger