Home » , , » Το Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικάζει την Ελλάδα, κρίνοντάς την ένοχη για τον πνιγμό 11 ανθρώπων, στο Φαρμακονήσι,

Το Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικάζει την Ελλάδα, κρίνοντάς την ένοχη για τον πνιγμό 11 ανθρώπων, στο Φαρμακονήσι,

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 | 9:29 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Προχθές στο Ευρωκοινοβούλιο ο κ. Μητσοτάκης επαναλάμβανε ανερυθρίαστα την πάγια θέση της κυβέρνησης του, ότι η Ελλάδα δεν κάνει επαναπροωθήσεις (pushbacks) προσφύγων και μεταναστών, αλλά  «προωθήσεις» (push-forwards) ( τι να σημαίνει άραγε αυτό;).

Με αλαζονικό τρόπο εγκάλεσε τους Ευρωπαίους Βουλευτές, που του έθεσαν τα ερωτήματα, ότι παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας και διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων, που ιδιοτελώς ισχυρίζονται τα περί εγκληματικών pushbacks των ελληνικών αρχών.

Σήμερα εκδόθηκε η απόφαση - καταπέλτης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία καταδικάζει απερίφραστα την Ελλάδα, κρίνοντάς την ένοχη για τον πνιγμό 11 ανθρώπων, στο Φαρμακονήσι, όταν το 2014, το Λιμενικό επιχείρησε με βίαιο τρόπο να επαναπροωθήσει την βάρκα στην οποία επέβαιναν στην Τουρκία. 

Υποχρεώνει δε την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση 330.000 ευρώ στους επιζήσαντες. 

Το Φαρμακονήσι ήταν έγκλημα! 

Οι καθημερινές επαναπροωθήσεις είναι γεγονός και είναι έγκλημα, που γίνεται, τουλάχιστον, με την κυβερνητική ανοχή! 

Δεν ξέρω αν δικαιώθηκαν οι 11 πνιγμένες ψυχές με την απόφαση αυτή, αλλά, επειδή ακολουθούν και άλλες καταδίκες, ας γίνει αφορμή να πάψουν αυτές οι απανθρωπες εγκληματικές ενέργειες. 

Εκτός κι αν, εν όψει εκλογών, η κυβέρνηση απασφαλίσει χάριν του ακροδεξιού ακροατηρίου της και συνεχίσει απτόητη το έργο της.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ούτε ο κ. Μητσοτάκης θα πληρώσουν  από την τσέπη τους τις αποζημιώσεις.

Πολλά Πολλά Μπράβο στις αγαπημένες συναδέλφισσες Γιάννα Κούρτοβικ, Μαρία Παπαμηνά, Ελένη Σπαθανά, Μαριάνα Τζεφεράκου για τον αγώνα, που έδωσαν, ώστε να επιτευχθεί αυτή η απόφαση!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger