Home » , » 4 Ιούλη 1776: Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ - "Οι όμορφες ιδέες, άσχημα καίγονται"

4 Ιούλη 1776: Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ - "Οι όμορφες ιδέες, άσχημα καίγονται"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 | 6:00 μ.μ.

Ήταν σαν σήμερα 4 Ιούλη 1776 όταν στη συνέλευση που συγκαλείται στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ ψηφίζεται ένα κείμενο κοσμοϊστορικής σημασίας: Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.
Την είχαν συντάξει ο Τόμας Τζέφερσον και Βενιαμίν Φραγκλίνο και θεωρείται ως η πράξη ίδρυσης του ανεξάρτητου κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, έχοντας απαλλαγεί από την αποικιοκρατία των Βρετανών. 

"Δεχόμαστε τις εξής αλήθειες ως αυταπόδεικτες, πως όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι, και προικίζονται από τον Δημιουργό τους με συγκεκριμένα απαραβίαστα Δικαιώματα, μεταξύ των οποίων είναι το δικαίωμα στη Ζωή, το δικαίωμα στην Ελευθερία, και το δικαίωμα στην επιδίωξη της Ευτυχίας", διαβάζουμε στην Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, μια υπόμνηση ότι οι "όμορφες ιδέες, άσχημα καίγονται" και τα όσα ανήγγειλε η σπουδαία Αμερικανική Επανάσταση ήταν φρούδες υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρυσμα.

Στην πραγματικότητα επακολούθησε η δουλεία, τα ολοκαυτώματα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι η περίοδος του Μακαρθισμού και του Ψυχρού πολέμου, ο μακαρθισμός, τα Αμπού Γκράιμπ και τα Γκουαντάναμο, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που ισοπέδωσαν χώρες και μακέλεψαν ολόκληρους λαούς.

Μα και ο ίδιος ο φτωχός Αμερικάνικος λαός γνωρίζει στο πετσί του, τι σημαίνει καπιταλισμός. Οι βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις έχουν σαν αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς με την συντριπτική πλειοψηφία των δολοφονημένων να είναι αφροαμερικάνοι και μετανάστες κάθε χρόνο.

Η πανδημία του κορονοϊού έδειξε το βαθιά ταξικό πρόσωπο της Αμερικανικής κοινωνίας. Οι συνολικοί νεκροί που είχαν καταγραφεί μέχρι χτες ανέρχονται σε 1.017.846, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να ανήκει στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Και το ίδιο διάστημα που οι ουρές στα κοινωνικά συσσίτια σε όποιες Αμερικανικές πόλεις υπάρχουν είναι ατελείωτες και άλλα 42,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους κάνοντας  αίτηση για να τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας, η είδηση μας λέει ότι: "Η περιουσία όλων των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων μαζί, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών της Amazon.com Τζεφ Μπέζος και του Facebook Inc Μαρκ Ζάκερμπεργκ αυξήθηκε κατά 19% ή κατά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια αφότου ξέσπασε η πανδημία της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες".

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος επίλογος αυτής της ανάρτησης από τους στίχους του παρακάτω τραγουδιού

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger