Home » , » Αμερική: Ενα κράτος που δεν άλλαξε στον πυρήνα του, από την εποχή της δουλείας.

Αμερική: Ενα κράτος που δεν άλλαξε στον πυρήνα του, από την εποχή της δουλείας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 | 1:35 π.μ.

 Οι βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις, επικρατούν σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Αμερικανικής κοινωνίας. Συνέχεια τα καθημερινά γεγονότα μας παρουσιάζουν ένα κοινωνικό καθεστώς που δεν άλλαξε στον πυρήνα του από την εποχή της δουλείας. 

Πρόσφατα ξαναείδαμε ότι είναι αμέτρητοι αυτοί που είναι έτοιμοι να σκοτώσουν κάθε έναν που είναι κάπως διαφορετικός.
Κι αυτό το λένε και τα επίσημα στοιχεία τους. Χίλιες μαζικές δολοφονίες (πάνω από τέσσερα άτομα) έχουν καταγραφεί τα τελευταία τρία χρόνια!

Το "τόνο" στο ρατσιστικό ντελίριο τον δίνουν οι Αμερικάνοι αστυνομικοί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post οι μπάτσοι της Αμερικής δολοφονούν δυο πολίτες κατά μέσο όρο την ημέρα, με την συντριπτική πλειοψηφία των δολοφονημένων να είναι αφροαμερικάνοι και μετανάστες. .
Οι δολοφόνοι μπάτσοι συνήθως μένουν ατιμώρητοι ενώ η δικαίωση των συγγενών της της αστυνομικής και φυλετική βίας, «κόστολογείτε» με .. δούλεμα.

Κοντά στα θύματα αστυνομικής βίας, η απίστευτη ρατσιστική αντιμετώπιση των μπάτσων απέναντι σε όσους πολίτες θεωρούν "κατώτερους" είναι καθημερινό φαινόμενο
Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε χτες και δείχνει μπάτσο πάνω σε άλογο να τραβά με σκοινί Αφροαμερικανό, μας παραπέμπει σε εποχές δουλείας.

Μπορεί να υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η φωτογραφία να κάνει τον γύρο του κόσμου και να ανάγκασε τους "αρμοδίους" να ψελλίσουν κάποιες δικαιολογίες, δεν πιστεύουμε όμως ότι πρόκειται να αλλάξει ριζικά τίποτα.

Ο ρατσισμός έχει βαθιές ρίζες στις ΗΠΑ.  Αναζωπυρώθηκε την επαύριον της 11 Σεπτέμβρη του 2001 και επί προεδρίας Τραμπ μεγεθύνθηκε
Ούτε η μεγάλη δημόσια αποδοκιμασία, ούτε η διόγκωση του κινήματος «Οι μαύρες ζωές αξίζουν», δεν φαίνεται να επηρεάζουν κατ’ ελάχιστο την επικρατούσα αντίληψη που καλλιεργεί τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία σε μεγάλη μερίδα των Αμερικανικού λαού.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger