Home » , » Ο φον Κανάρης και ο Κυριάκος

Ο φον Κανάρης και ο Κυριάκος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 | 9:00 π.μ.

Πηγή: Του Σπύρου Ραπανάκη - Αυγή

Στην κλασική ταινία του Περάκη «Λούφα και παραλλαγή». ο αξιωματικός Φον Κονάρης ρωτά τον ομογενή από τη Ρωσία φαντάρο Καραμάνο που διαβάζει την αντικομμουνιστική ημερήσια διαταγή: «Μπορείς, ρε Καραμαζόφ. να βγεις στην Κόκκινη Πλατεία και να φωνάξεις. Ό σύντροφος Μπρέζνιεφ είναι μαλάκας;». 

Τον Φον Κανάρη. που υποδύθηκε ο Χρήστος Βαλαβανίδης. θύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν, για να απαντήσει στις βαρύτατες καταγγελίες εκ μέρους της ευρωομάδας του Μακράν για την κατάοταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, σήκωσε τα πρωτοσέλιδα της ΑΥΓΉΣ και της Δημοκρατίας.

Για να εμπνευστώ από τον πολυαγαπημένο σκιτσογράφο των Κουραφέλκηθρων. έκανε άραγε πριν την εμφάνισή του στην Ευρωβουλή σύσκεψη με το επιτελείο του και στην ερώτηση «τι θα κάνουμε αν μας πουν για την 108η θέση στην ελευθερία ίου Τύπου;», ο Μηιοοιάκης πρότεινε το επιχείρημα «ας δείξουμε ότι κυκλοφορούν αντιπολιτευόμενες εφημερίδες στη χώρα για να τους αποστομώσουμε» και οι συνεργάτες του είπαν «καλή ιδέα, αφεντικό»; Δεν ήταν καν πρωτότυπος. Όταν ο άλλος ομοϊδεάτης και μέχρι πρότινος ομοτράπεζός του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Βίκτορ Όρμπαν κατηγορήθηκε από την Ευρώπη ότι ελέγχει και λογοκρίνει τα ΜΜΕ. πήγε σε ένα περίπτερο στη Βουδαπέστη και ρώτησε έναν φουκαρά περιπτερά αν υπάρχει έλεγχος στον Τύπο. «Όχι βέβαια» του απάντησε γελώντας ο συμπαθής περίπτερός.

Χθες στη Βουλή ο Κ Μητσοτάκης επικαλέστηκε τη «Φάρμα των ζώων» του Όργουελ.

Βέβαια ο Όργουελ έχει γράψει και το «1984», όπου εισάγονται οι όροι της εναλλακτικής πραγματικότητας και της νέας γλώσσας.

Όπως. για παράδειγμα τα pushbacks να βαφτίζονται... push forwards, το σκάνδαλο Novartis σκευωρία ο απόλυτος έλεγχος των μίντια και η απόκρυψη κάθε είδησης που δεν συμφέρει το κυβερνητικό αφήγημα να βαφτίζονται ελευθεροτυπία και δημοκρατία, οι έρευνες δεκάδων διεθνών μέσων και οργανισμών fake news και τουρκική προπαγάνδα  

Δεν ξέρω αν κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως οι καταγγελίες, όχι μόνο τρισκατάρατων ΜΚΟ και «ανθελληνικών» μίντια, αλλά και των ευρωπαϊκών θεσμών ενοχλούν την κυβέρνηση όπως, ένα κουνούπι στα κέρατα ενός βοδιού, σίγουρα όμως επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα πια στην Ευρώπη λογίζεται ως μια προβληματική δημοκρατία

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger