Home » , » Πρώην μέλος του Ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε .

Πρώην μέλος του Ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε .

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 | 6:30 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο Γιαπωνέζος πολιτικός ήταν ένας εθνικιστής που ήθελε να εξοπλιστεί περισσότερο η Ιαπωνία.

Οι Ιάπωνες μιλιταριστές έχουν κάνει περισσότερα εγκλήματα κι από τους Γερμανούς ναζί. Δισεκατομμύρια ήταν το πλιάτσικο στην Ασία και φρικιαστικά, απάνθρωπα τα εγκλήματα τους κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όταν εξοπλίζονται κράτη με φασιστικό καθεστώς γίνονται σφαγές, όπως ο Βιασμός της Νανκίνγκ.

Δε θα λείψει σε κανένα ο μιλιταριστής. Ερωτηματικά όμως προκαλεί η δολοφονία. Μπορεί – άσχετα με τα κίνητρα – να χρησιμοποιηθεί από το κόμμα που κυβερνά για μεγαλύτερη αστυνόμευση και καταστολή.

Μια δολοφονία ενός πολιτικού, έστω κι αν είναι κάθαρμα, δεν έχει νόημα όσο ακολουθείται η ίδια πολιτική και βρίσκονται αντικαταστάτες.

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε δίλλημα. Να συνεχίσει να δίνει βάρος στην Οικονομία που τα τελευταία χρόνια δεν τα πάει και τόσο καλά ή να εξοπλιστεί περισσότερο κατά της Ρωσίας, της Κίνας και της Βορείου Κορέας;

«Από το 1995 έως το 2007, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας μειώθηκε από τα 5.33 τρις δολάρια στα 4.36 τρις δολάρια σε ονομαστικούς όρους. Η Ιαπωνία σήμερα έχει την υψηλότερη αναλογία δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών (ακολουθούμενη από την Ελλάδα), με το εθνικό της χρέος να ισούται με το 236% του ΑΕΠ το 2017».

Το 2012 επίσης είχε μεγάλη μείωση του ΑΕΠ. Το 2019 το ΑΕΠ της ήταν γύρω στα 5 τρισεκατομμύρια από 6,2 το 2012. Το χρέος της είναι 15 τρισεκατομμύρια δολάρια σχεδόν τριπλάσιο από το ΑΕΠ!

Παρόλα αυτά κανείς δε λέει για Μνημόνιο στην Ιαπωνία.

Η χώρα παρόλο που δεν απειλείται από κανένα δίνει 47,5 δις $ για εξοπλισμούς. Το ναυτικό της είναι ιδιαίτερα ισχυρό όπως και η αεροπορία της.

Οι εξοπλισμοί σε όλα τα κράτη γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες και είναι αφορμή για μίζες. Απλά οι δικοί μας κηφήνες το έχουν παραξηλώσει.

Η Ιαπωνία πιθανό να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα δημιουργώντας εντάσεις στην περιοχή. Δυστυχώς δεν μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger