Home » , , » Δυτικοί οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις οικονομικές κυρώσεις της Ε.Ε στην Ρωσία.

Δυτικοί οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις οικονομικές κυρώσεις της Ε.Ε στην Ρωσία.

Από giorgis , Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 | 9:41 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Ομολογώντας ότι είμαι εντελώς άσχετος για το πώς διαμορφώνεται η παγκόσμια οικονομική σκηνή, ένα άρθρο που συνάντησα σήμερα στις οικονομικές στήλες εφημερίδας, μου έκανε εντύπωση. Σύμφωνα μ' αυτό δυτικοί οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την αποτελεσματικότητα που έχουν οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε και για την αναμενόμενη απόφαση της Κομισιόν να υιοθετήσει το έβδομο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σαν απάντηση για την εισβολή της χώρας του Πούτιν στην Ουκρανία.

"Η στρατηγική του οικονομικού γονατίσματος της Ρωσίας δεν έχει αποδώσει μέχρι τώρα και είναι αμφίβολο αν θα αποδώσει και στο μέλλον" αναφέρει κορυφαίος οικονομικός αναλυτής, ο οποίος δεν κατονομάζεται. Το ότι οι ρωσικές εξαγωγές προς την ΕΕ έχουν μειωθεί κατά 73 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν έχει θίξει στο ελάχιστο την Ρωσική οικονομία, τονίζεται στο δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι το πλεόνασμά στο ρωσικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο β’ τρίµηνο του 2022 έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ των 70,1 δισ. δολαρίων. Είναι το μεγαλύτερο από το 1994.

Την στιγμή που προβλέπεται ένας βαρύς χειμώνας για την γηραιά ήπειρο, διαβάζουμε, με τις οικονομίες των χωρών της να μπαίνουν σε παρατεταμένη κρίση, η αστρονομική εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου τροφοδοτούν οικονομικά το καθεστώς Πούτιν να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τα σχέδια του με την στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Η κατακλείδα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος είναι που με προβλημάτισε. Σύμφωνα μ' αυτή μπροστά στην Δύση υψώνονται δυο επιλογές. Οταν διαπιστώσει ότι τα οικονομικά αντίποινα που έχει επιβάλει στην Μόσχα δεν λειτούργησαν ή πρέπει να αποδεχθεί τετελεσμένα, ή εμπλακεί άμεσα στρατιωτικά στον πόλεμο που διεξάγεται διακινδυνεύοντας την πιθανότητα ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, στον οποίο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger