Home » , » Σρι Λάνκα: Ενα καθεστώς καπιταλισμού σε άγρια μορφή νεοφιλελέ ανθρωποφαγίας

Σρι Λάνκα: Ενα καθεστώς καπιταλισμού σε άγρια μορφή νεοφιλελέ ανθρωποφαγίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 | 8:26 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πόσο λαϊκή και σοσιαλιστική είναι πράγματι η Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σρι Λάνκα; Οι φοιτητές της χώρας έχουν απαντήσει από το 2019

«Στη Σρι Λάνκα, όπως σε πολλές άλλες χώρες στην Ασία με ανεπτυγμένο καπιταλισμό ή με καπιταλισμό με καθυστερήσεις, η κρίση είναι ακόμα πιο έντονη. Συνδέεται επίσης με τα φεουδαρχικά χαρακτηριστικά, τα οποία ακόμα δεν έχουν εξαλειφθεί. Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και ο θρησκευτικός εξτρεμισμός, είναι εργαλεία που αξιοποιούνται για την επιβίωση του ιμπεριαλισμού και χρησιμοποιούνται επίσης από τους ντόπιους πολιτικούς για να διασπούν την εργατική τάξη. Αυτά είναι τα απόλυτα όπλα των καπιταλιστών. Δεν ενδιαφέρονται αν ανοίγουν το δρόμο στη μαζική καταστροφή και τους αμέτρητους θανάτους, αρκεί με αυτά να προστατεύουν την εξουσία τους.

Επίσης, ο νεοφιλελευθερισμός, ο οποίος εισήχθη την δεκαετία του '70 και ο οποίος χρησιμοποιείται ως νέο μοντέλο της υπερεκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, την έχει οδηγήσει στο να δουλεύει μέχρι εξαντλήσεως και με μισθούς πείνας, για να μπορέσουν οι καπιταλιστές να ικανοποιήσουν τη δίψα τους για κέρδος. Τα αποτελέσματα της παραγωγής αποκόπηκαν από τους εργαζόμενους ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή.

Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο, το μεγαλύτερο αριστερό μαχητικό κόμμα που αντιπροσωπεύει την εργατική τάξη της Σρι Λάνκα, μαζί με την νεολαία και τους φοιτητές, τη Σοσιαλιστική Ένωση Νεολαίας και η Σοσιαλιστική Ένωση Φοιτητών αντίστοιχα, παλεύουν ενάντια στην καταστολή που προωθεί η καπιταλιστική κυβέρνηση, ενώ παράλληλα οργανώνουν τον λαό για τον σοσιαλισμό. Όμως, αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι, όσο περισσότερη αντίσταση, τόσο μεγαλύτερη είναι η καταστολή από πλευράς των καπιταλιστικών κυβερνήσεων. Επομένως, η οργάνωση της εργατικής τάξης είναι η μοναδική επιλογή για την επιτυχία της πάλης ενάντια στον καπιταλισμό.

Η εργατική τάξη της κάθε χώρας αντιμετωπίζει την κρίση εξαιτίας της αδίστακτης φύσης του καπιταλισμού. Όχι μόνο ο καπιταλισμός, αλλά και οι χειρότερες μορφές του όπως ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός, θέτουν σε κίνδυνο τις χώρες και τους λαούς μας.

Ο πόλεμος και η τρομοκρατία δημιουργήθηκαν από τους ιμπεριαλιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έτσι ώστε να ικανοποιήσουν την πείνα τους για εξουσία…»

Καπιταλισμό έχουν και μάλιστα την άγρια μορφή της νεοφιλελέ ανθρωποφαγίας. Η πολιτική αυτή έφερε πείνα και πολλοί φτωχοί είπαν να φάνε πλούσια παράσιτα. Άλλωστε ο πρωθυπουργός είναι ο Κούλης της Σρι Λάνκα ενώ ο πρόεδρος στηρίχθηκε και από τους εθνικιστές.

Εκείνο που τρέμουν οι ψεύτες της ΝΔ είναι μήπως ξυπνήσουν οι πεινασμένοι. Γι αυτό λένε απίστευτα ψέματα στηριζόμενοι στην επίσημη ονομασία της χώρας που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική που ακολουθείται.

Βεβαίως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, αλλά ο κόσμος που κατέβηκε θέλει απλά καλύτερη ζωή. Εμείς ακόμα καθόμαστε στον καναπέ;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger