Home » , » Ιδιαίτερα στιγμιότυπα, από μια ξεχωριστή ζωή

Ιδιαίτερα στιγμιότυπα, από μια ξεχωριστή ζωή

Από giorgis , Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 | 12:29 μ.μ.

Του Γ. Γ,

Ενα από τα καλά που έχει το διαδίκτυο είναι ότι σου παρέχει καθημερινή πληροφόρηση πώς είναι οι αγαπημένοι σου φίλοι και σύντροφοι.
Και στην προκειμένη περίπτωση μιλάω για τον Μπάμπη Κουλίκα ή Κουλίκοφ, όπως τον αποκαλούν οι γνωστοί του. Μιλάμε για ένα σπάνιο άτομο, το οποίο ενδιαφέρεται να μην υποφέρει ένα φίδι που σουλατσάρει κάπου στο γιατάκι στην ύπαιθρο όπου ζει, ενώ ο ίδιος ονειρεύεσαι την επανάσταση για να καθαρίσεις με την «κόσα» -κοφτερό αγροτικό εργαλείο- τα κοινωνικά παράσιτα, όπως λέει.

Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι σε όσους φίλους μου που μένουν Αθήνα -και είναι αρκετοί- έχω γνωρίσει τον Μπάμπη, οι πάντες είχαν ενθουσιαστεί με την προσωπικότητα του, τον τρόπο που συνειδητά έχει επιλέξει να ζει, την αυθεντικότητα του και πάνω απ' όλα το κοφτερό του μυαλό. Κι όλα αυτά συνδυάζονται με τις απίστευτες γνώσεις που έχει σε κάθε τι που αφορά το ζωικό και φυτικό βασίλειο. Σαν κλασικός πότης που είναι, ειδικά σε βραδινή παρέα είναι πραγματική απόλαυση. Είναι αστείρευτες οι ιστορίες που γνωρίζει, αρκετές είναι και βιωματικές του και έχει ένα τρόπο να τις διηγείται που σε καθηλώνουν. Αν τυχόν κάποιος σύντροφος/ια προγραμματίζει διακοπές για Λέσβο, αν έχει την διάθεση, ας ρίξει ένα σύρμα να κανονίσουμε συνάντησή τους.

 Παρακάτω στην φωτογραφία τον βλέπουμε να αναλαμβάνει τον ρόλο του νοσηλευτή σε μια κοτούλα η οποία βρίσκεται σε ανάρρωση μετά από δάγκωμα κουναβιού στο λαιμό της, όπως μας γράφει.


Εδώ μας γράφει ότι "ο μεζές ήρθε" -προφανώς ο ίδιος θα έκανε τα κουμάντα του πηγαίνοντας στην θάλασσα που είναι δίπλα στο κτήματα του και καμακώνοντας το χταπόδι- και διατυπώνει τον προβληματισμό του αν θα το απολαύσει με ούζο ή με τσιπουράκι.


 Ο γιός του ο Γιάννης, που δεν μένει στο νησί μας και μάλλον για διακοπές βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του, είναι η πρώτη φορά που μας στέλνει μήνυμα ,,, κάπως φιλοσοφημένο:


Τροφή για σκέψη...

Αυτές τις δύσκολες εποχές που μας έχουν κάνει να νομίζουμε ότι εχθροί μας είναι οι "άλλοι" είτε γιατί έχουν διαφορετική θρησκεία, είτε γιατί έχουν διαφορετικό δέρμα, είτε γιατί έχουν άλλη σημαία κλπ κλπ ας πάρουμε παραδείγματα από την φύση που δίνει λύσεις και απαντήσεις για το κάθε τι...

Όταν έχουμε φτάσει σε σημείο τα ζώα να γίνονται εξυπνότερα από εμάς μη έχοντας και το μεγαλύτερο προνόμιο που έχουμε εμείς οι άνθρωποι το οποίο είναι η γραφή πράγμα που σημαίνει ότι το κάνουν ενστικτωδώς σίγουρα τίποτα δεν πάει σωστά

Εχθροί μας λοιπόν δεν είναι αυτοί που τραβάνε τα ίδια με εμάς αλλά αυτοί που μας το έχουν προκαλέσει αυτό.......

Ο καθένας ας σκεφτεί και ας πράξει κατά το δοκούν διότι οι επόμενες εκλογές είναι ακόμα πιο σημαντικές από τις πρώτες εκλογές τις μεταπολίτευσης, διότι απέναντι δεν έχουμε μια αλλαγή καθεστώτος αλλά την εξαθλίωση την πείνα και γενικά την ύπαρξη μας και την υπόσταση μας διαφορετικά θα γίνουμε υπάνθρωποι.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger