Home » , » Επιθέσεις του PKK στον Τουρκικό στρατό

Επιθέσεις του PKK στον Τουρκικό στρατό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 | 10:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175  

Στις 28 Ιουλίου, ένας Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε σε σύγκρουση με τους μαχητές του PKK στο Βόρειο Ιράκ, όπου ο Τουρκικός στρατός διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις.

Το Τουρκικό υπουργείο αναγνώρισε την απώλεια ως το λοχία Batuhan Simsek. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι ο στρατιωτικός τραυματίστηκε σοβαρά όταν μαχητές του PKK στη ζώνη της Επιχείρησης «Claw-Lock» άνοιξαν πυρ εναντίον Τούρκων στρατιωτών. Ο Simsek ήταν ο 7ος Τούρκος που σκοτώθηκε στο βόρειο Ιράκ αυτή την εβδομάδα και ο συνολικά 43ος από την έναρξη της επιχείρησης στα μέσα Απριλίου. Ανεπίσημα οι απώλειες του Τουρκικού στρατού είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Εντύπωση κάνει πως αρκετές απώλειες του Τουρκικού στρατού προήλθαν από βομβαρδισμό, κυρίως ρουκετών, τις οποίες φαίνεται να διαθέτει πλέον το PKK, αν και σε μικρές ποσότητες, καθώς και από φθηνά τροποποιημένα drones, για τα οποία εικάζεται πως το μέλλον θα διαδραματίσουν, αν όχι ο σπουδαιότερο, σπουδαίο ρόλο στις συγκρούσεις.

Η τακτική του ανταρτοπόλεμου επίσης, φαίνεται πως μέχρι τώρα δεν έχει «αντίδοτο», ιδιαίτερα, όταν βοηθά το έδαφος, πράγμα που είδαμε και στο Αφγανιστάν.

Οι πρόσφατες επιθέσεις από το PKK είναι απάντηση στα τουρκικά πλήγματα στις 20 Ιουλίου στην περιοχή Zakho στο Duhok. Οι επιδρομές, που είχαν στόχο πολλά τουριστικά θέρετρα, στοίχισαν τη ζωή σε εννέα πολίτες. Μετά τα χτυπήματα, η Βαγδάτη ζήτησε από την Άγκυρα να ζητήσει συγγνώμη και να αποσύρει τα στρατεύματά της από το βόρειο Ιράκ.

Η Τουρκία όμως φαίνεται να είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της κατά του PKK στο βόρειο Ιράκ, παρά τις πρόσφατες απώλειες και την πολιτική πίεση από την ιρακινή κυβέρνηση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger