Home » , » Ο Μουμτζής είναι ένας εκφραστής του νεοφασισμού και του ιστορικού αναθεωρητισμού

Ο Μουμτζής είναι ένας εκφραστής του νεοφασισμού και του ιστορικού αναθεωρητισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 | 11:09 μ.μ.

Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον τρόπο που αναφέρεται στον Σάκη Μουμτζή, η δημοσιογράφος Ολγα Στέφου, σε κείμενο της που έχει αναρτήσει στον λογαριασμό της στο f/b.

Ο Σάκης Μουμτζής είναι ένας ακραίος εκφραστής του alt right μπλόκ, απολύτως συνειδητά και μάλιστα με συγγραφική δραστηριότητα, μιλώντας για την... κόκκινη βία στον εμφύλιο, την αριστερή βία σήμερα.

Και είναι μορφωμένος. Και ξέρει πάρα πολύ καλά τι λέει. Διαβάζω ψυχιατρικοποιημένες εξηγήσεις για τη χολή του Μουμτζή, αλλά αν αυτό μας βοηθά να νιώθουμε καλύτερα, τότε μας βοηθά το λάθος πράγμα. Ο Μουμτζής δεν είναι "τρελός", έχει ανόθευτο μίσος, έχει μίσος βιοπολιτικό, έχει το μίσος του φασισμού της εποχής μας. Καμία ψυχική νόσος δε σε μετατρέπει σε φασίστα. Γιατί ο Μουμτζής αυτό είναι, ένας εκφραστής του νεοφασισμού και του ιστορικού αναθεωρητισμού. 

Αλλά "τρελός" δεν είναι. Δεν παραληρεί. Μισεί τη νεκρή πεντάχρονη πρόσφυγα, όπως μισεί όσους σοκάρονται, όπως μισεί εμάς. Δεν είναι ασθενής ούτε αυτός, ούτε οι όμοιοι. Καμία ασθένεια δε σε μετατρέπει σε απάνθρωπο τέρας. Να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας πάντοτε για να φοβόμαστε περισσότερο κάτι που υπάρχει, όχι κάτι που νομίζουμε ότι υπάρχει. Η ψυχική νόσος δεν είναι δαιμονισμός, να σου αλλάζει την προσωπικότητα. Ούτε δικαιολογεί τίποτε. Μας είναι αδιάφορο αν οι νεοφασίστες είναι και ασθενείς. Δεν τους καθορίζει αυτό.

Κι εξάλλου, ο νεοφασισμός δεν είναι το πεπερασμένο σύνορο της τρέλας, που έλεγε ο Καββαδίας. Ούτε ο ναζισμός ήταν, ούτε ο φασισμός. Είναι ιδεολογίες. Αν μας τρομάζει, τότε να μας τρομάζει για τους ακριβείς λόγους. Επειδή είναι όντως ιδεολογίες. Είναι αυτά που πιστεύουν, που αυτοί κάνουν και που εμείς πληρώνουμε. Ας τροχισουμε καλύτερα τις δικές μας, γιατί η δική τους περίπτωση δεν θα αλλάξει με Ζολοφτ και Λίθιο. Ούτε με.. εξορκισμό. 

Είναι νεοφασίστες. Και, δυστυχώς, έχουμε έναν πόλεμο τον οποίο κερδίζουν.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Αυγούστου 2022 στις 5:20 μ.μ.

Αλλη μια πατσαβουρα του κκε εσωτερικου ,τεμπελχανας που ζει γλυφωντας...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger