Home » , » Επιλεκτική "αποτελεσματικότητα" των κρατικών μηχανισμών ...

Επιλεκτική "αποτελεσματικότητα" των κρατικών μηχανισμών ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 | 10:06 μ.μ.


Το πολιτικό προσωπικό των αστών ακόμα μια φορά βρίσκεται απέναντι στους εργάτες, αυτή την φορά για να σταθεί αρωγός στην εργοδοσία του εργοστασίου ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Η καταστολή και η τρομοκρατία είναι τα όπλα των κατασταλτικών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της επιχείρησης που παλεύουν για να ανακληθούν οι απολύσεις που υπήρξαν και να υπάρξει ΣΣΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει δυο συλλήψεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη Μαλαματινα, Γιάννη Φραγγίδη και του  Γιάννη Νιβορλή, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας. (Με την γνωστή κατασκευασμένη κατηγορία της παράνομης βίας. Βλέπετε για το κράτος τους είναι "παράνομη βία" να διεκδικείς το δικαίωνα στην δουλειά και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας. Αντιθέτως είναι "νόμιμες" οι απολύσεις, οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, η εργοδοτική τρομοκρατία).

Η ίδια κυβέρνηση η οποία χρησιμοποίησε τα χρήματα των φορολογουμένων και τα πρόσφερε δώρο στην εργοδοσία της επιχείρησης -διαγράψαν το 56,6% των χρεών της Μαλαματίνας προς το Ελληνικό Δημόσιο και το υπόλοιπο 43,4%, δηλαδή1,121 εκατ.€, καθόρισαν να αποπληρώνεται σε 240 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς σε αυτές να επιβάλλονται τόκοι, προσαυξήσεις- με πρόσχημα την διατήρηση των θέσεων εργασίας, τώρα στέλνει τις δυνάμεις τις καταστολής για να επιβληθεί το "δίκιο του αφεντικού".

Βλέπετε πόσο άμεσα και αποτελεσματικά δουν οι κρατικοί μηχανισμοί αν είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα ενός καπιταλιστή; Αν αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης κάποιοι πρόσφυγες ... ξέρετε ...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger