Home » , » Αν ζούσε ο Ιησούς σήμερα θα ήταν με μας, γιατί ήταν ο ίδιος πρόσφυγας και θύμα διώξεων από τα καθάρματα της εξουσίας

Αν ζούσε ο Ιησούς σήμερα θα ήταν με μας, γιατί ήταν ο ίδιος πρόσφυγας και θύμα διώξεων από τα καθάρματα της εξουσίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 | 9:22 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Έχουμε μπλέξει με έναν θρησκευόμενο δικομανή χωροφύλακα» και καλά ξεμπερδέματα. Ως άθεος δεν πιστεύω πως ο Ιησούς είναι Θεάνθρωπος, αλλά σίγουρα ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, γι αυτό άλλωστε οι θεούσες της εποχής σε συνεργασία με τους Ρωμαίους κατακτητές, τον σκότωσαν. Δεν έχω επίσης κανένα λόγο να μη σέβομαι τους συγγενείς του, τους φίλους του κλπ.

Εκείνο που μας εξοργίζει είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο πράγμα που νευρίαζε και τον ίδιο τον Ιησού. Στους μόνους που άσκησε βία ήταν κάτι έμποροι έξω από το ναό, ενώ τα έχωνε στο Ιερατείο με κάθε ευκαιρία. Μην ξεχνάμε πως μια από τις κατηγορίες εναντίον του Ιησού ήταν η βλαστήμια, πράγμα που δείχνει τι είναι όλοι αυτοί που παριστάνουν τους εκπροσώπους του Θεού.

Ήταν φυσικό οι πρώτοι Χριστιανοί να αποφεύγουν τα δικαστήρια. Όχι μόνο λόγο της Χριστιανικής διδασκαλίας περί αγάπης, συγχώρεσης κλπ, αλλά γιατί πολλές φορές διώκονταν οι ίδιοι. Άλλωστε ο ίδιος ο Ιησούς ήταν θύμα συκοφαντίας και πολιτικής δίωξης. Οι πραγματικοί Χριστιανοί λοιπόν δεν πήγαιναν στα δικαστήρια, είχαν πίστη στο Θεό πως θα διορθώσει τα πράγματα.

Εκείνοι που πάντα καταδίωκαν τους άλλους για θρησκευτικούς λόγους, ήταν οι φανατικοί θρησκόληπτοι, τα βολεμένα τσιράκια της εξουσίας, τα καθάρματα, οι απατεώνες. Είναι αυτοί που καταστρέφουν τη θρησκεία περισσότερο από κάθε άλλον. Χάρη σ’ αυτούς έγινα άθεος, αφού αηδίασα βλέποντας τη χαώδη διαφορά μεταξύ θεωρίας και πράξης.

Για να υπερασπιστώ τον άνθρωπο Ιησού, παραδέχομαι πως δεν έχει καμιά σχέση με Ιεροεξεταστές, παπαδαριό, κομματόσκυλα που καπηλεύονται το Θεό, παρόλο που οι ίδιοι δεν έχουν το Θεό τους. Ο πραγματικός λόγος που γίνονται οι μηνύσεις, φαίνεται πως είναι πολιτικός. Οι κομμουνιστές ξέρουν από διώξεις, τα έχουν νιώσει στο πετσί τους. Όταν δεν μπορούν οι φασίστες να μας διώξουν απευθείας λόγω της χούντας, το κάνουν πλαγίως. Δήθεν κάποιος «πρόσβαλε τα θεία» και κολοκύθια με τη ρίγανη.

Υποψιάζομαι πως άλλος είναι ο λόγος. Δεν είναι αυτά που είπε ο ηθοποιός για το ποίμνιο, αλλά όσα είχε πει για το Λιγνάδη. Μάλλον του τη φύλαγαν τα κομματόσκυλα. Γι αυτό και εμείς κάθε φορά που θα μας απειλούν, θα συνεχίζουμε το κράξιμο στον αρχηγό τους ακόμα πιο δυνατά. Βέβαια υπάρχει και το θέμα της άδικης ταλαιπωρίας στα δικαστήρια. Θα πρέπει λοιπόν να απαντηθούν ανάλογα οι διώξεις που κάνουν οι δεξιοί.

Μια και είπαμε για δικαιοσύνη. Ο Κρανιδιώτης έκανε μήνυση σε ανθρώπους που είπαν αλήθεια. Αυτός ήταν που είπε ψέματα. Τι θα κάνετε κύριοι δικαστές; Μήπως πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τον ακροδεξιό; Τι θα γίνει επίσης με όσους προσέβαλαν τη μνήμη ενός αθώου παιδιού, που πέθανε στον Έβρο; Φυσικά ο καθημερινός απόπατος θα κρατήσει το ναζιάρη Μουμτζή. Άλλωστε εντολές των αφεντικών του εκτελεί.

Με όλους αυτούς που συκοφαντούν, λένε χυδαία ψέματα, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα τι πρέπει να γίνει; Με τα ανθρωπόμορφα κτήνη που συμπεριφέρθηκαν ως λυσσασμένοι κανίβαλοι εναντίον αθώων θυμάτων του πολέμου και της φτώχειας;

Τέλος ας χωνέψει αυτό κάθε κομματόσκυλο που το παίζει θεούσα: Αν ζούσε ο Ιησούς σήμερα θα ήταν με μας, γιατί ήταν ο ίδιος πρόσφυγας και θύμα διώξεων από τα καθάρματα της εξουσίας. Τους θεομπαίχτες μάλιστα θα τους πλάκωνε στις σφαλιάρες.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger