Home » , » Δ. Κουτσούμπας: "Δεν δουλεύετε τον κόσμο. μεταξύ σας δουλεύεστε εδώ μέσα".

Δ. Κουτσούμπας: "Δεν δουλεύετε τον κόσμο. μεταξύ σας δουλεύεστε εδώ μέσα".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 | 2:35 μ.μ.

Ηταν όλα τα λεφτά η ατάκα του Δ. Κουτσούμπα  "Δεν δουλεύετε τον κόσμο. μεταξύ σας δουλεύεστε εδώ μέσα".

Η ομιλία του γ.γ του ΚΚΕ ήταν μεστή τεκμηριωμένη και έβαλε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις όσο αφορά τις διαχρονικές τηλεφωνικές υποκλοπές "στην σημερινή δικτατορία του κεφαλαίου". Αλλωστε όλη η ιστορία του ΚΚΕ τουλάχιστον μέχρι την μεταπολίτευση είναι μια ιστορία αγώνων αλλά και διωγμών από την αστική τάξη. Αυτό ακριβώς που είπε ο Κουτσούμπας: "Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι κομμουνιστές ήταν στόχος παρακολούθησης του αστικού κράτους και των διάφορων υπηρεσιών του από την εποχή ακόμα του τηλέγραφου"! 

Ο γ.γ του ΚΚΕ είπε τα πράγματα με το όνομα τους τονίζοντας ότι η "εθνική ασφάλεια", η "τρομοκρατία" κλπ έχουν γίνει έννοιες λάστιχο και χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση που έχει στόχο τον «εχθρό λαό», έβαλε στο στόχαστρο του το συνολικό άθλιο νομικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, Εριξε την μπηχτή του για κάποιους "ευάλωτους και μπόσικους εισαγγελείς" και υπογράμμισε ότι δεν έχει νόημα αν ο διοικητής της ΕΥΠ έχει πτυχίο ή όχι ενώ σύμφωνα με τον ίδιο είναι αποπροσανατολισμός να επικεντρωνόμαστε για το «νόμιμο» ή «παράνομο» των παρακολουθήσεων. Απαράδεκτες, άθλιες και παράνομες από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων είναι όλες οι παρακολουθήσεις, τόνισε ο ίδιος.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

27 Αυγούστου 2022 στις 4:41 μ.μ.

Σωστές οι διαπιστώσεις και επισημάνσεις του παραπάνω άρθρου. Πρέπει όμως να κάνει και τα δύο επόμενα βήματα ο κ. Δ. Κουτσούμπας: 1) Να απαιτήσει την άμεση παραίτηση του Μητσοτάκη, καλώντας όλο τον προοδευτικό ελληνικό λαό, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, να ενωθεί γύρω από το αίτημα αυτό, να ξεσηκωθεί οργανωμένα και να το διεκδικήσει μαζικά και επίμονα στους δρόμους (Πρόκειται για αίτημα που δυστυχώς ως τώρα το επιτελείο του κ. Κουτσούμπα κι ίδιος μάλλον το αποφεύγουν...) Και 2) φυσικά να προβάλει ως αίτημα για λαϊκή διεκδίκηση στην πορεία του αγώνα για τη λευτεριά και τη νέα επαναστατική λαϊκή εξουσία (αίτημα όμως που πρέπει να ακούγεται δυνατά από σήμερα) την πλήρη διάλυση της ΚΥΠ. Μιας ΚΥΠ, που άλλωστε αποτελεί παραμάγαζο της CIA στην Ελλάδα από τον καιρό που ιδρύθηκε... Και απαραιτήτως να διακηρύξει προκαταβολικά, εκ μέρους όλων των κομμουνιστών και αριστερών αυτής της χώρας: την απόλυση από το "δημόσιο" όλων των ΚΥΠατζήδων -με απόφαση μιας αυριανής νέας προλεταριακής, λαϊκής εξουσίας-, τη δημόσια αποκάλυψη των ονομάτων και της αντιλαϊκής δράσης όλων των χαφιέδων του αστικού καθεστώτος που έχουν δράσει επί τόσες δεκαετίες. Κι ακόμα: την παραπομπή σε δίκη από τη μελλοντική λαϊκή δικαιοσύνη όλων ανεξαιρέτως των κατά καιρούς "αρχικοριών" αυτής της βρωμερής μαφίας που βαρύνονται με ανάλογα εγκλήματα σαν τα τωρινά, από κοινού φυσικά με όλους τους τους "μαύρους" πολιτικάντηδες που τους διόρισαν εκεί μέσα, στο πανέρι αυτό με τις οχιές, για να χαφιεδίζουν το λαϊκό κίνημα. Όλα αυτά τα μαύρα κοράκια πρέπει από τώρα να νιώσουν ότι το λαϊκό κίνημα τους παρακολουθεί κι αυτό άγρυπνα και ότι τα εγκλήματα τους καταγράφονται με στοιχεία και αριθμούς για να πληρωθούν την κατάλληλη ώρα όπως τους αξίζει... Αιτήματα για επαναστατική ζύμωση της εργατικής λαϊκής συνείδησης λέγονται τα παραπάνω και εντάσσονται στην πορεία διαφώτισης των μαζών από το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα, ώστε να κατευθύνονται συστηματικά (από κάθε κατεύθυνση και με κάθε ευκαιρία) όλοι οι τωρινοί επιμέρους δημοκρατικοί - προοδευτικοί αγώνες τους στο μεγάλο στόχο της επανάστασης. Από την άποψη αυτή δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα ούτε τα αιτήματα για εξεταστικές κοινοβουλευτικές επιτροπές ούτε, πολύ περισσότερο, οι τυχόν αυταπάτες οιουδήποτε αριστερού κόμματος για κάποιον δήθεν εκδημοκρατισμό και κάποιον δήθεν κοινοβουλευτικό έλεγχο του ...ΚΥΠατζίδικου χαφιεδομάγαζου στα πλαίσια του υπάρχοντος καθεστώτος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger