Home » , » Επειδή δεν ξεχνάμε τους δικούς μας "αγίους", παραθέτουμε ένα δημοσίευμα του Ριζοσπάστη που υπήρξε σαν σήμερα το 1946

Επειδή δεν ξεχνάμε τους δικούς μας "αγίους", παραθέτουμε ένα δημοσίευμα του Ριζοσπάστη που υπήρξε σαν σήμερα το 1946

Από giorgis , Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 | 12:00 μ.μ.

Του Γ.Γ

Και πάλι στην "αναμόχλευση των πολιτικών παθών". 

Οταν το μεταδεκεμβριανό δεξιό καθεστώς στην χώρα μας, στελέχωνε τις καίριες δομές του κρατικού μηχανισμού με όλα τα κοινωνικά αποβράσματα που έδρασαν σαν ταγματασφαλίτες ή σαν οικονομικοί δοσίλογοι, τα έκτακτα στρατοδικεία έκαναν υπερορίες στέλνοντας στα εκτελεστικά αποσπάσματα κομμουνιστές και απλούς αγωνιστές που πάλεψαν ενάντια στα κατοχικά στρατεύματα του άξονα στην χώρα μας.

Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από πρωτοσέλιδο άρθρο που δημοσίευε ο Ριζασπάστης, σαν σήμερα, 24 Σεπτέμβρη το 1946:

Καθημερινά πια αναγγέλλονται αθρόες θανατικές καταδίκες και εκτελέσεις πατριωτών από τα στρατιωτικά αποσπάσματα. Το θηριώδες καθεστώς της νέας κατοχής και οι δοσίλογοι λακέδες του δεν χορταίνουν από το αίμα των παιδιών της Ελλάδας που χύνεται ποτάμι από τους λήσταρχους του μοναρχοφασισμού και τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Ομως γελιούνται όσοι νομίζουν ότι με τα εκτελεστικά αποσπάσματα θα λυγίσουν τον ελληνικό λαό. Οι ήρωες πεθαίνουν αλύγιστοι μπροστά τους όπως ακριβώς πέθαιναν οι μάρτυρες της πρώτης κατοχής. Αλλά όπως από το αίμα εκείνων αντί για την υποταγή της Ελλάδας, ξεπήδησε το έπος της Αντίστασης που σάρωσε την βαρβαρική κατοχή έτσι και σήμερα το αίμα που χύνουν οι νέοι τύραννοι πυργώνει την πίστη και την απόφαση του λαού να δικαιωθούν οι θυσίες των παιδιών του .

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger