Home » , » Οι μπίζνες του Ζελένσκι με τις off shore

Οι μπίζνες του Ζελένσκι με τις off shore

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 | 1:54 μ.μ.


Η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτελεί βασικό θέμα και στα ξένα ΜΜΕ έχει σαν πηγή την Ιταλική εφημερίδα Il Tirreno. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι την στιγμή που η ΕΕ εξετάζει την απαγόρευση Ρώσων τουριστών στην επικράτεια της κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας ο ηγέτης της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατέχει μέσω εταιρείας off shore πολυτελέστατη βίλα στο τουριστικό θέρετρο της Ιταλίας Forte dei Marmi και μάλιστα την είχε νοικιάσει σε ένα ζευγάρι ζάπλουτων Ρώσων για 50.000 ευρώ το μήνα!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα εν λόγω βίλα "είναι εγγεγραμμένη σε μια ιταλική εταιρεία που ανήκει σε μία άλλη εταιρεία με έδρα την Κύπρο που φαίνεται να ανήκει στη σύζυγο του Ζελένσκι", 

Το δημοσίευμα της εφημερίδας  καίει στην κυριολεξία τον Ουκρανό Πρόεδρο γράφοντας συγκεκριμένα:   

"Ο Ζελένσκι κάνει τις επενδύσεις του στην Ιταλία να αποδώσουν. Πήρε 50 χιλιάδες ευρώ, μόνο για τον μήνα Αύγουστο, για το ενοίκιο της πολυτελούς βίλας του στο Forte dei Marmi. Αυτή είναι η αμοιβή που συμφωνήθηκε με το πρακτορείο για τη διαμονή δύο Ρώσων τουριστών. Ο Ουκρανός πρόεδρος όμως, είχε προτρέψει τους Ιταλούς να μην φιλοξενούν τουρίστες από τη Μόσχα".

Αν ίσως κάτι πρέπει να προσθέσουμε είναι ότι πριν κάποιους μήνες το όνομα του Ζελένσκι εμφανίζεται στα Pandora Papers, στη λίστα με τους πολιτικούς ηγέτες που έχουν κρύψει χρήμα και περιουσιακά  στοιχεία μεγάλης αξίας σε φορολογικούς παραδείσους. 

Από τα έγγραφα που συγκέντρωσε και δημοσιοποίησε η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), προκύπτει ότι ο Ζελένσκι και οι συνεργάτες του δημιούργησαν δίκτυο offshore εταιρειών την περίοδο 2012-2017. Μέσω αυτών διοχετεύθηκε πολύ χρήμα – ενδεχομένως “μαύρο” - στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, στο Μπελίζ, στην Κύπρο και αλλού.  Μέσω δύο offshore αγοράστηκαν μεγάλης αξίας ακίνητα στο Λονδίνο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger