Home » , » Απειλές, παρασκήνιο και μεθοδεύσεις με φόντο τις υποκλοπές.

Απειλές, παρασκήνιο και μεθοδεύσεις με φόντο τις υποκλοπές.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 | 3:49 μ.μ.

Να είναι τυχαίο ότι σήμερα από το πρωί βουλευτές της Ν.Δ., διαρρέουν σε δημοσιογράφους σενάρια για πρόωρες βουλευτικές εκλογές και μάλιστα προσδιορίζοντας και δυο πιθανές ημερομηνίες; Δεν θα ανακυκλώσουμε φήμες. Θα σταθούμε σε γεγονότα,

Η κυβέρνηση είναι γεγονός ότι έχει χάσει "τ' αυγά και τα  πασχάλια". Ελάχιστα στελέχη της βγαίνουν να υπερασπιστούν δημόσια την πολιτική της τακτική, ενώ τα "χαστούκια" που δέχεται διαδέχονται το ένα  μετά το άλλο με τελευταίο και εκκωφαντικό αυτό από τον Κώστα Καραμανλή

Σ' αυτή την παραζάλη που έχει περιέλθει το Μέγαρο Μαξίμου, οφείλεται και το γεγονός ότι έχει επιστρατεύσει και τις τελευταίες εφεδρείες που του έχουν απομείνει, πρόσωπα δηλαδή σαν τον Ανδρέα Λοβέρδο και διαδικτυακούς σχολιαστές της οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους μόνο μειδιάματα προκαλούν κάτι που σχολιάζαμε σε περασμένη ανάρτησή μας. 

Κοντά σ' αυτά συστρατεύονται και οι δημοσκόποι ενώ επιστρατεύονται και οι απειλές. Γι' αυτές τις περιπτώσεις θα μιλήσουμε τώρα.

Σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega θα παρουσιαστεί ακόμα μια δημοσκόπηση αυτή την φορά της εταιρείας Metron Analysis. Τα αποτελέσματά της θα τα σχολιάσουν ο Πρετεντεράκος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στράτος Φαναράς, Κι εδώ θα σταθούμε λίγο. 

Πέρσι στα τέλη του Γενάρη η Metron Analysis είχε πάλι μια δημοσκόπηση για λογαριασμό του Mega. Ανάμεσα στα αποτελέσματα που παρουσίασε από τον τηλεοπτικό δίαυλο ο Σ. Φαναράς, ήταν και αυτό που εμφάνιζε τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να εμπιστεύονται σε ποσοστό 92% τον Κυριάκο Μητσοτάκη,

Αυτό ήταν που εξόργισε  τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος με τουιτάρισμα του χαρακτήρισε απατεώνα τον επικεφαλής μιας "από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα" όπως αυτοπαρουσιάζεται η Metron Analysis. (Η ίδια δημοσκόπηση παρουσίαζε το 1/3 των ψηφοφόρων του ΚΚΕ να γουστάρει Κούλη).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε μια τοποθέτηση ενός βουλευτή γενική και αόριστη που μπορείς να την ξεπεράσεις. Δεν είναι δηλαδή μια εκτίμηση του τύπου "οι δημοσκοπήσεις αποβλέπουν στην χειραγώγηση της λεγόμενης κοινής γνώμης". Εδώ αποδίδεται στον επικεφαλής της Μέτρον Ανάλυσης ότι είναι ένας κοινός απατεώνας με αντικείμενο την δημιουργία "φανταστικών δημοσκοπήσεων". 

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προκάλεσε τον επικεφαλής της δημοσκοπικής εταιρείας να τον μηνύσει, αν αμφισβητεί τα λεγόμενα του, με τον Σ. Φανερά να ψελλίζει κάποιες αστείες δικαιολογίες και να προσπερνάει τις βαρύτατες κατηγορίες που δέχτηκε.

Πάμε παρακάτω, 

"Το θράσος του σφουγγοκωλάριου Γιώργου Παπαχρήστου", ήταν ο τίτλος μιας ανάρτησης συντρόφου η οποία έδινε μια εικόνα γι' αυτόν τον δημοσιογράφο που σιτίζεται από τα ταμεία του Μαρινάκη. Επειδή οι σχέσεις του συγκεκριμένου γραφιά με το κυβερνητικό κόμμα είναι γνωστές, πιθανόν να μην είναι τυχαίο και να υποκρύπτει σκοπιμότητες το κείμενο του σήμερα στην στήλη του στα "Νέα". 

  Ερχεται μήνυση...

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ από αυτά που κυκλοφορούν. On ο ένας έχει έχει λίστα με 10 παρακολουθούμενους από το «επιτελικό παρακράτος» (για να χρησιμοποιήσω μια ομολογία του συρμού), ο άλλος άλλη λίστα με 17, ένας τρίτος με οκτώ υπουργούς και ένας τέταρτος με - καμιά δεκαπενταριά-. Που όλοι, μα όλοι δε (!!) ετοιμάζονται να τη δώσουν στη δημοσιότητα «για να ρίξουν τον Κυριάκο».

Αυτά (που λες) «εγώ τα ακούω βερεσέ, τα παραμύθια του τ’ ανθίστηκα πια τώρα, και το κατάλαβα πως ήμουνα για σε, ο πασατέμπος σου για να περνάει η ώρα», που λέει και ένα παλιό ρεμπέτικο.

Εχεις λίστα; Από πού; Και πώς πιστοποιείται ότι είναι και έγκυρη: Πραγματική; Με τη βούλα; Προερχόμενη από τα πιο βαθιά καταγώγια των μυστικών υπηρεσιών και τα σκοτεινά παραρτήματά  τους:

Δεν πιστοποιείται. Kαι είναι και επικίνδυνο να τη δημοσιοποιήσεις - η Εισαγγελία ταυ Αρείου Πάγου προνόησε ήδη από εβδομάδων γι’ αυτό.

Ποινικό το αδίκημα, και σε βαθμό κακουργήματος η δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Μπορεί να μην έχει κινηθεί ακόμη η προανακριτική διαδικασία για τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση (33 μέρες μετά την υποβολή της - ρεκόρ; Μπα, υπάρχουν κι άλλα!), για να κλείσουν όμως τρύπες και στόματα, άμεση η παρέμβαση.

Να δω τώρα τι θα κάνουν, που ο Ανδρουλάκης θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά (έρχεται...) σε βάρος αυτού του φουκαρά, του τέως αρχηγού της ΕΥΠ. του Κοντολέων (και όχι του Κονιολέοντος - δεν κλίνεται το επίθετο, όπως μου είπε και ο φίλος μου ο Στέλιος...). Μήνυση για μια σειρά κακουργηματικές πράξεις, που επισύρουν ποινές 5 και βάλε χρόνια...


Είναι εγκεφαλικό κατασκεύασμα του δημοσίευμα του Γ. Παπαχρήστου; Θέλει να στείλει μηνύματα, με αποδέκτες τον "φουκαρά", εκλεκτό του πρωθυπουργού που του είχε ανατεθεί η διοίκηση της ΕΥΠ και σε πρόσωπα που εμείς δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε; Δεν ξέρουμε. Πάντως το κείμενο του Γ. Παπαχρήσου, αν δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του, μας φαίνεται υπερβολικά "ύποπτο". ...  
Το ισχυριζόμαστε αυτό γιατί δεν ισχύει ο πυρήνας πάνω στον οποίο έχει οικοδομήσει το αφήγημα του. Δεν κυκλοφορούν δηλαδή φήμες στα  δημοσιογραφικά γραφεία ότι υπάρχουν λίστες παρακολουθουμένων από την ΕΥΠ που πρόκειται να δοθούν στην δημοσιότητα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger