Αν πραγματικά ισχύει ότι ο εκλεκτός του Μητσοτάκη για να αναλάβει την διοίκηση της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να καταστρέψουν τα αρχεία που αφορούσαν τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνιών συνδιαλέξεων του Ανδρουλάκη την ίδια μέρα που ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έκανε την σχετική καταγγελία, τότε πια δεν θα μπορούμε να μιλάμε για καθεστώς Μητσοτάκη για για μαφιόζικη συμμορία του Κούλη!
Επειδή όμως η κατάθεση του προέδρου της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστου Ράμμου, "διαβάζεται" διαφορετικά από ιστοσελίδες που πρόσκεινται στο κυβερνητικό κόμμα, δεν είναι δυνατόν σε έναν απλό παρατηρητή των γεγονότων να αποκτήσει άποψη για το τι διαδραματίζεται στις εργασίες της Εξεταστικής η οποία κατά την άποψη μας δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Για αρχειακούς λόγους παραθέσουμε το δημοσίευμα της ιστοσελίδα που αναφέραμε:
Σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε την Τρίτη ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.
Πρώτα από όλα ο κ. Ράμμος αποκάλυψε (διαβάζοντας και το σχετικό πρακτικό) ότι η καταστροφή των αρχείων της παρακολούθησης Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβη στη σχετική καταγγελία!
Η καταστροφή έγινε με εντολή Κοντολέοντος (του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ) και ξεκαθαρίστηκε ότι έλαβε χώρα στις 29 Ιουλίου.
Τόνισε επιπρόσθετα, ότι αρχική απάντηση του επικεφαλής της ΕΥΠ Δεμίρη στο αίτημα για πρόσβαση στο φάκελο ήταν ότι δεν ξέρει αν υπάρχει, ήξερε μόνον ένα έγγραφο Κοντολέοντος και Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού.
Συμπλήρωσε, επίσης, ότι σε νέο έλεγχο μετά από δύο - τρεις μέρες, τους δοθηκε από την ΕΥΠ έγγραφη δήλωση Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Ράμμο, ο επικεφαλής της ΕΥΠ επικαλέσθηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις.
Τη συγκεκριμένη στάση ο κ. Ράμμος την χαρακτήρισε "υπεκφυγή" και "άρνηση συνεργασίας". Επιπρόσθετα, είπε οτι η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο στην Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή.
Αποκάλυψε επίσης ότι παρατηρήθηκε άρνηση συνεργασίας από την Εισαγγελέα Βλάχου και την ΕΥΠ με υπεκφυγές.
Συμπέρανε τέλος, ότι πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και ότι δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια.
Εδωσε και έναν προσωπικό τόνο επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να χαλαλίσει 40 χρόνια θητείας για συγκάλυψη υποθέσεων.
Η κατάθεση του κ. Ράμμου θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτη
Δημοσίευση σχολίου