Home » , , » Ιδια η είδηση, διαμετρικά αντίθετες οι προσεγγίσεις

Ιδια η είδηση, διαμετρικά αντίθετες οι προσεγγίσεις

Από giorgis , Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 | 8:35 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Πέφτοντας τυχαία σε μια είδηση από καθεστωτικό ΜΜΕ διαπιστώνεις γι' ακόμα μια φορά ότι όσοι/ες γράφουμε σ' αυτόν τον ιστότοπο δεν θα υπήρχε περίπτωση να φιλοξενηθούν οι απόψεις μας σε αστικό ηλεκτρονικό ή έντυπο ενημερωτικό μέσο. (Η είδηση είναι παλιά και την συναντήσαμε σε μια αναζήτηση στο google).

Διαβάζεις αυτόν το τίτλο: "Θρασύτατη ληστεία: Εκλεψαν 2 εκατ. ευρώ μετρητά και κοσμήματα αμύθητης αξίας από 90χρονη πρώην δικαστικό στο Κολωνάκι". Αυτός που θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με την άποψή μας είναι ο εξής: "Πώς κατόρθωσε μια συνταξιούχος δικαστίνα να αποκτήσει μια γιγάντια περιουσία έχοντας στην κατοχή της  το ιλιγγιώδες ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά, αλλά και κοσμήματα αμύθητης αξίας;".

Η είδηση είναι φυσικά η ίδια. Το θέμα είναι το πώς την διαχειρίζεσαι και την προβάλεις. Για τα αστικά ΜΜΕ το κύριο είναι ότι μια ηλικιωμένη συνταξιούχος εισαγγελέας στο Κολωνάκι, έπεσε θύμα κλοπής. Για μας το το ουσιαστικό της υπόθεσης είναι το πώς η "λειτουργός της Θέμιδας", μια δημόσια υπάλληλος, έστω και καλά αμειβόμενη κατάφερε μετά το τέλος του εργασιακού της βίου να συγκεντρώσει αυτή την τεράστια περιουσία. 

Θέτοντας και μόνο αυτό το ερώτημα ο αναγνώστης της είδησης θα καταλήξει σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα απ' αυτά που θέλει ο συντάκτης του καθεστωτικοί μέσου.  Αυτός στο δημοσίευμα του επικεντρώνεται στο ότι υπήρξε "απίστευτη ληστεία το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης, τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας", εμείς θα εστιαζόμαστε στο ερώτημα το πώς αποκτήθηκε αυτή η μυθώδεις περιουσία από την πρώην δικαστίνα.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger