Home » , » Εξω οι μπάτσοι απ' τις σχολές - Κάτω ο νόμος - πλαίσιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη

Εξω οι μπάτσοι απ' τις σχολές - Κάτω ο νόμος - πλαίσιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 | 11:00 π.μ.

 

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Όλοι και όλες στη διαδήλωση την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 19:00 – Προπύλαια

O σχεδιασμός για την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εντάσσεται στον συνολικότερο σχεδιασμό της ξενόδουλης ολιγαρχίας και των αστικών κυβερνήσεων της για υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, για την σταδιακή και ολοκληρωτική είσοδο ντόπιου και ξένου κεφαλαίου μέσα στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να σηκωθεί τείχος ακόμη πιο οξυμμένων ταξικών φραγμών για τα παιδιά των φτωχών, εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

Το κράτος Χωροφύλακα που ορθώνεται και συγκροτείται, πέρα από τον παραπάνω σταθερό σχεδιασμό, αποτελεί τμήμα μιας συνολικότερης στρατηγικής τσακίσματος των αντιστάσεων που θα έρθουν στην επιφάνεια εξαιτίας της μεγαλύτερης εξαθλίωσης της εργατικής τάξης και του λαού, που απαιτούν μια Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού να εκτελεί εντολές που εμπλέκουν τον λαό μας σε πολεμικούς κινδύνους, μόνο και μόνο για να επιβιώσει η κυριαρχία της εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Το μαχόμενο νεολαϊίστικο και φοιτητικό κίνημα των προηγούμενων χρόνων, μέσα στον συντριπτικό ταξικό συσχετισμό και την υποχώρηση των ταξικών-λαϊκών αγώνων που επισφραγίστηκε με την άνοδο της σοσιαλδημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, απώλεσε κατακτήσεις που βάφτηκαν με το αίμα του λαού, της εργατιάς και της νεολαίας όπως το πανεπιστημιακό άσυλο, που καταπατάται διαρκώς από το Κράτος Χωροφύλακα.

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών αντιμετωπίστηκαν πανηγυρικά από μεγάλο κομμάτι των οργανώσεων με αναφορά στο κομμουνιστικό κίνημα, από το λαϊκό κίνημα και την νεολαία.

Η αποκαθήλωση της ΔΑΠ αποτελεί προοδευτική εξέλιξη, δοσμένη μέσα στις αντιθέσεις που κυοφορούνται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, και επιζητούν μια ταχύτερη νεοφιλελεύθερη στροφή του Πανεπιστημίου, όπου θα κυριαρχεί ολοκληρωτικά η από-πολιτικοποίηση και η απονέκρωση των φοιτητικών συλλόγων.

Ταυτόχρονα, η μικρή συμμετοχή φοιτητών στις εκλογές, αποτυπώνουν πως αυτή η προοδευτική εξέλιξη αντανακλά, τουλάχιστον προσώρας, μια μειοψηφική κατάσταση σε σχέση με την πλειοψηφία της νεολαίας, εργατικής ή μη, που για διάφορους λόγους απέχει από την πολιτική ζωή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κατεύθυνση της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησής της, έγινε από νωρίς ξεκάθαρη ως προς το καθεστώς που θα επιβληθεί στα πανεπιστήμια και στους συλλογικούς αγώνες, όταν λίγες μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές σε μια συνέχεια των επιθέσεων της αστυνομίας το Α.Π.Θ. γέμισε από αίμα φοιτητών.

Έτσι, παρά την καθυστέρηση της εισόδου της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια εξαιτίας της πανδημίας, των νεολαϊίστικων- φοιτητικών αγώνων απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοίδη και της συνολικότερης κυβερνητικής φθοράς, την Δευτέρα 5/9 το νεοσύστατο σώμα των ΟΠΠΙ με τη συνοδεία ΜΑΤ και αύρων βρέθηκε έξω απ’ τις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ.

Η είσοδός τους στους χώρους των Πανεπιστημίων παρεμποδίστηκε από πλήθος αντιστεκόμενων φοιτητών και αγωνιστών που περιφρούρησε τις πύλες των σχολών εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα, όταν οι μπάτσοι επιχείρησαν ξανά να εισβάλλουν.

Παρά την μαχητική παρουσία της νεολαίας, το σκηνικό με τους ΟΠΠΙ να φυλάσσονται από δυνάμεις ΜΑΤ-ΥΜΕΤ έξω από τους πανεπιστημιακούς χώρους συνεχίζεται.

Είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την νομιμοποίηση αυτού του αντιλαϊκού σώματος, παρουσιάζοντας σαν επιτυχημένη στα ελεγχόμενα ΜΜΕ την παρουσία του, αποκρύβοντας την αντίσταση του φοιτητικού κινήματος, και κινείται σε μια κατεύθυνση αντιπαράθεσης μηχανισμών.

Η είσοδος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια αποτελεί κεντρικό ζήτημα για το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Η νεολαία, ο λαός και η εργατική τάξη αποτελούν ανεξάντλητους μηχανισμούς, η μαζικοποίηση του κινήματος της νεολαίας περνάει μέσα από την άμεση ισχυροποίηση των φοιτητικών συλλόγων και την λήψη αποφάσεων μαχητικής πολιτικής πάλης.

Ως Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών Αγωνιστών καλούμε την εργατική-φοιτητική νεολαία να ακολουθήσει τον μοναδικό νικηφόρο δρόμο.

Να ενδυναμώσει τις γενικές συνελεύσεις και τους φοιτητικούς Συλλόγους, να προωθήσει την κατεύθυνση των καταλήψεων-διαδηλώσεων-συγκρούσεων, να περιφρουρήσει πολιτικά και υλικά τα Πανεπιστήμια, να προχωρήσει στην συγκρότηση Κέντρων Αγώνα και Μαζικής Δυναμικής Αντίστασης.

📌 Στηρίζουμε το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 19:00. Περιφρουρούμε το λαϊκό άσυλο αγώνων.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ


Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger