Home » , » «Γιατί έφυγα από τη ΝΔ»

«Γιατί έφυγα από τη ΝΔ»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 | 7:20 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ένας φίλος ήταν στη γαλάζια συμμορία. Δεν ήταν απλός ψηφοφόρος, αλλά μέλος της. Τον είδα και θυμηθήκαμε τα παλιά. Ποτέ ως τώρα δεν τον είχα ρωτήσει το λόγο που εδώ και καιρό έφυγε από το βόθρο της δεξιάς. Δεν πήγε σε κάποιο ακροδεξιό κόμμα, αφού ποτέ δεν ήταν ρατσιστής, εγκληματίας, απατεώνας κλπ. Ίσως θεώρησα αυτονόητο, πως ένας έντιμος άνθρωπος δε θα κάθονταν πολύ στον απόπατο της πολιτικής, γι αυτό δεν τον ρώτησα ως τώρα. Συζητώντας όμως μ’ έπιασε η περιέργεια. Θα σας τα πω όπως περίπου μου τα είπε.

«Έφυγα, γιατί σιχάθηκα! Αυτά που είδα στα γραφεία, τα σκάνδαλα, είναι τόσο αηδιαστικά, που δε θα πω λεπτομέρειες, ιδιαίτερα όταν πίνουμε το καφεδάκι μας.

Εκείνο που μέτρησε πολύ ήταν η νοοτροπία κάποιων καθαρμάτων, που μας θεωρούσαν πιόνια, αναλώσιμους. Η ΝΔ έχει πολλά κακά. Το χειρότερο είναι πως ενώ τους φίλους και τους συγγενείς των πολιτικών τους προσέχει ως κόρη οφθαλμού, τους απλούς ψηφοφόρους, τους έχει κυριολεκτικά για πέταμα.

Εγώ είχα φύγει επί Σαμαρά. Γιατί τότε; Γιατί το Σαμαρά το λέγαμε «αλήτη και προδότη». Είχαμε πάει με λεωφορεία, για να του χαλάσουμε τη συγκέντρωση. Τότε που παρ’ ολίγο να του ανοίξουμε το κεφάλι; Ποιος το οργάνωσε αυτό; Μας είπαν από την τοπική «πάμε στον προδότη, να του αλλάξουμε τα φώτα». Παραλίγο να τον στείλουμε.

Ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ, έφυγε, ήρθε ξανά, κι έβαλε για αρχηγός! Αυτός που βρίζαμε, που πήγαμε να δείρουμε! Κανονικά δε θα έβγαινε ούτε βουλευτής. Αλλά έπεσε γραμμή από τον Καραμανλή, να ψηφίσουμε Σαμαρά! Ε αϊ στο διάολο! Πήγα και ψήφισα Ντόρα, αλλά ήξερα από πριν πως η απόφαση είχε παρθεί ό,τι και να κάναμε εμείς, που ήμασταν το «μπούγιο».

Εγώ είχα πει τα μύρια όσα, είχα τσακωθεί με κείνους ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και Πολιτική Άνοιξη. Τώρα έπρεπε να τον πω αρχηγό, να τον λιβανίζω! Βρε δεν πάνε μες το διάολο! Αυτή η νοοτροπία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μας θεωρούν πιόνια. Κάνουν, όταν πλησιάζουν εκλογές κάνα ρουσφέτι, αλλά λογαριάζουν τον κόσμο λιγότερο κι από το τίποτα! Έχουν τη νοοτροπία του Νέρωνα, του Καλιγούλα, του Χίτλερ. Δεν μπορεί σοβαροί άνθρωποι να υποστηρίζουν κάθε ανοησία της ηγεσίας, κάθε κωλοτούμπα. Ξέρεις, πήγα στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία το 90. Τώρα η Συμφωνία είναι «καλή»!

Όπως είπα ο Σαμαράς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Χρόνια πριν πήγαινα και τους ψήφιζα βρίζοντας, με βαριά καρδιά. Το γιατί τους ψήφιζα είναι ολόκληρη ιστορία, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το ΠΑΣΟΚ. Για να μην βγουν οι κλέφτες, το έριχνα στους απατεώνες. Χαζομάρα μου.

Ποτέ δεν ταίριαξα εκεί μέσα. Μέσα τη διαφθορά και τη σαπίλα. Οι ιδεολόγοι σαν εμένα πέσαμε θύματα των καθαρμάτων που έρχονταν, όταν έβλεπαν κουτάλα κι έτρωγαν τον αγλέουρα».

Κάπως έτσι μου τα είπε. Είπε κι άλλα, αλλά τα κρατάω για αργότερα…

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7:34 π.μ.

Αντιφατικό μου φαίνεται βέβαια, αγαπητέ Μήτσο, το γεγονός ότι ο ίδιος αυτός άνθρωπος, που τον περιγράφεις παραπάνω ως "αγνό ιδεολόγο" της δεξιάς, έτρεχε και στα συλλαλητήρια των "μακεδονομάχων" με τις σάρισες και την καρικατούρα του Βουκεφάλα το 1990-91, αλλά ... πήγαινε επίσης να σπάσει με τις πέτρες το τσερβέλο του ... ιδεολογικού συντρόφου του, του Σαμαρά το 1993, του εσαεί μακεδονοκάπηλου Σαμαρά, τότε που έχοντας φτιάξει άλλο δεξιό αντιδραστικό κόμμα κατηγορούσε πια τη ΝΔ και το γέρο- Μητσοτάκη για το ..."Μακεδονικό" ως προδότες!! Αλλά τέλος πάντων αυτό ας το παραβλέψουμε κι ας σκεφτούμε το άλλο το κυριότερο: Μα τι σόι "ιδεολόγος" μπορεί να ήταν και να είναι ένας δεξιός; Εδώ βρίσκεται το κυριότερο πρόβλημά μας με αυτούς τους ανθρώπους κι όχι στο αν μένουν ή φεύγουν από ένα συγκεκριμένο αντιδραστικό κόμμα (παραμένοντας όμως μέχρι τέλους δεξιοί, δηλαδή ιδεολογικά αντιδραστικοί, όπως και πριν, καθότι ..."ιδεολόγοι"!!). Λες, σύντροφε Μήτσο, ότι ο άνθρωπος αυτός είναι τίμιος, δεν είναι ρατσιστής, δεν είναι φασίστας κλπ. Σύμφωνοι, αλλά τότε πώς συνάδει αυτό το γεγονός με τη διαβεβαίωσή του ότι ήταν πάντα ένας ιδεολόγος κι όχι ένα σύνηθες .... λαμόγιο της δεξιάς; Τι άλλο είναι η ιδεολογία της δεξιάς από αντικομμουνισμός κάθε μάρκας και από λιβάνισμα και συγκάλυψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δηλαδή των αιτιών που γεννούν και τρέφουν και το φασισμό και το ρατσισμό; Ένας τέτοιος "ιδεολόγος" φυσικά δεν πηγαίνει στη δεξιά από ... απλή αντιπάθεια στους "κλέφτες του ΠΑΣΟΚ". Δεν είναι ιδεολογία ένα τέτοιο πράγμα, αλλά χυδαία πραγματιστική πρόφαση και απλό άλλοθι! Το "ιδεολογος", αυτό, δηλαδή που προβάλλει στο λόγο του ο άνθρωπος αυτός, σημαίνει ότι ενστερνίζεται πάντα την εχθρική προς την κοινωνική πρόοδο αντίληψη της δεξιάς, δηλαδή παραμένει αντικομμουνιστής και εθνικιστής. Δεν τον ρωτουσες ευθέως, Μήτσο, τον άνθρωπο αυτόν, την ώρα που πίνατε το καφεδάκι σας, αν εξακολουθεί να είναι αντικομμουνιστής, θρησκόληπτος, πατριδοκάπηλος σωβινιστής και προγονοπληκτος, μήπως και καταλάβουμε περισσότερα για το ποιόν του κι εμείς οι άσχετοι με την προσωπικότητά του; Ή, όταν σου είπε πως ήταν ένας ..."ιδεολόγος" της δεξιάς,
Μήτσο, δεν του έλεγες του φίλου σου αυτού ότι οι "ιδεολόγοι" φορείς μιας πολιτικής ιδεολογίας εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, σαν αυτή δηλ. που πίστευε (και προφανώς εξακολουθεί να πιστεύει) ο ίδιος , είναι τελικά πολύ πιο επικίνδυνοι εχθροί της εργατικής τάξης και των λαών, σε σύγκριση με τα σκέτα λαμόγια που περιβάλλουν τα αντιδραστικά κόμματα, μόνο για ρουσφέτια και για να τα "κονομήσουν"; Με πολλούς χαιρετισμούς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger