Home » , » Η αποτυχία των Ουκρανών οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην ανίκανη ναζιστική τους ηγεσία.

Η αποτυχία των Ουκρανών οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην ανίκανη ναζιστική τους ηγεσία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 | 6:06 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Το εννοώ: Η καλύτερη υπηρεσία στην Ουκρανία θα ήταν η εκτέλεση του ναζί Ζελένσκι. Αυτός είπε που και πότε θα γίνει η επίθεση του Ουκρανικού στρατού δίνοντας στους Ρώσους βδομάδες προετοιμασίας.

Η επίθεση είχε πενιχρά εδαφικά κέρδη με τεράστιες όμως απώλειες. Ολόκληρη ταξιαρχία εκμηδενίστηκε, 3.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, εκατοντάδες άρματα, οχήματα και πυροβόλα καταστράφηκαν, όπως και τα εναπομείναντα αεροσκάφη.

Γιατί αυτό; Γιατί δεν άκουσαν τους επαγγελματίες στρατιωτικούς, που έλεγαν να συνεχίζουν την άμυνα και να μην κάνουν μια επίθεση σαν αυτή που έκανε ο Χίτλερ στις Αρδέννες.

Τα «δυτικά όπλα» από δείχτηκαν «παλτά» πλην των MLRS που έπληξαν Ρωσικούς στόχους, ενώ οι πρόσφατα εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες μονάδες των Ουκρανών έγιναν «τροφή» για τα Ρωσικά κανόνια.

Στην καταστροφή πρέπει να προστεθεί και η ανόητη προσπάθεια κατάληψης του πυρηνικού αντιδραστήρα της Ζαπορίζια, που οδήγησε στην εξολόθρευση δεκάδων ανδρών των Ουκρανικών Ειδικών δυνάμεων.

«Στις 2 Αυγούστου, η κατάσταση στο νότιο μέτωπο στην Ουκρανία ήταν σχετικά ήρεμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδόν σταμάτησαν τις προσπάθειές τους να επιτεθούν στις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις, ανασυγκροτώντας τις δυνάμεις τους. Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός ανέλαβε την πρωτοβουλία και πέρασε σε αντεπίθεση.

Η περιοχή κοντά στο Andreevka παραμένει ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα στο μέτωπο της Χερσώνας.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν το διοικητήριο της AFU στο Bereznegovaty από όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αναπτύσσουν την επίθεσή τους. Το πυραυλικό σύστημα HIMARS MLRS και Tochka-U χτυπήθηκαν από ρωσικές δυνάμεις.

Και οι τρεις γέφυρες του AFU (Ουκρανικού Στρατού) μέσω του ποταμού Ingulets ήταν απενεργοποιημένες.

Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια να προχωρήσουν προς τα βόρεια προς το χωριό Bruskinskoe, η AFU προσπάθησε να προχωρήσει προς τη νότια κατεύθυνση από τις θέσεις τους κοντά στην Kostromka, αλλά απέτυχε να σταθεροποιηθεί και απωθήθηκε. Η ουκρανική ομάδα στο διάδρομο από την Αλεξάντροβκα προς την Κοστρόμκα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα θύλακα και βομβαρδίζεται έντονα από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, υπάρχουν μάχες στην Ternovka. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν από το Blagodatovka και να διαπεράσουν την ουκρανική άμυνα στη δεξιά όχθη του ποταμού Ingulets. Εάν τα καταφέρουν, ολόκληρη η ομάδα της AFU θα αποκλειστεί.

Δεν αναφέρθηκαν αλλαγές στις άλλες γραμμές του μετώπου στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας…»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger