Home » , , » Μήπως ανέλαβαν οι κομμουνιστές την κρατική εξουσία στην Γερμανία;

Μήπως ανέλαβαν οι κομμουνιστές την κρατική εξουσία στην Γερμανία;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 | 9:15 μ.μ.


Τι έγινε; Μήπως ανέλαβαν την κυβερνητική εξουσία στην Γερμανία οι κομμουνιστές και έχουμε μείνει ανημέρωτοι; Παρακαλούμε τον "επιτυχημένο" υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να μας ενημερώσει.

Διατυπώνουμε αυτή την ερώτηση γιατί διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ την ανταπόκριση που έστειλε από το Βερολίνο ο δημοσιογράφος Γιώργος Παππάς.
Απ' αυτή ενημερωνόμαστε ότι "Η γερμανική κυβέρνηση κρατικοποιεί την εταιρεία Uniper. Η θυγατρική του φινλανδικού ενεργειακού κολοσσού Fortun περνάει ολοκληρωτικά στο γερμανικό δημόσιο με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στο οποίο θα κατέχει το 98,5% των μετοχών της Uniper. Είναι η μεγαλύτερη κρατικοποίηση στην Ομοσπονδιακή Γερμανία μεταπολεμικά".

Καλά τί αναίδεια είναι αυτή από την Γερμανική κυβέρνηση; Πώς προχωράνε σε μια τέτοια απόφαση να κρατικοποιήσουν τον μεγαλύτερο πάροχο ενέργειας της χώρας τους χωρίς να πάρουν την έγκριση ή έστω μια συμβουλή, βρε αδελφέ; από τον τιτανομέγιστο υπουργό Εργασίας της Ελλάδας;

Πως εφαρμόζει οικονομική πολιτική η Γερμανική κυβέρνηση, λησμονώντας το Χατζηδάκιο δόγμα ότι τα πάντα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν; Δεν έχουν υπ' όψει τους πόσο δικαιώθηκε ο υπουργός τηου νεοδημοκρατικού κράτους ο οποίος όταν έβαζε στο παιχνίδι και τους κερδοσκόπους παρόχους ενέργειας δήλωνε; «Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές της ΔΕΗ ούτε και στις τιμές των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας. Δεν υπάρχει ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να ανεχθούμε τέτοια παιχνιδάκια».

Τέτοιες κρατικοποιήσεις τις κάνουν οι κομμουνιστές! Ρωτήστε και τον Αδωνι!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger