Το λέμε αυτό, γιατί το κύριο άρθρο του Κυριακάτικου Βήματος, γράφετε απ' το "εξ' απορρήτων", πρώτο "δημοσιογραφικό πιστόλι" του πλουτοκράτη και πάντα σε συνεννόηση με το "αφεντικό". (Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μας).
Αν λοιπόν διαβάσει κανείς, μέσα απ' τις γραμμές, την σημερινή τοποθέτηση της εφημερίδας, αντιλαμβάνεται ότι διατυπώνει έναν βαθύτατο προβληματισμό, παρουσιάζει μια εικόνα της πολιτικής κατάστασης, που ούτε δέκα δημοσκοπήσεις του Φαναρά και του Γεράκη δεν μπορεί να την θολώσουν.
Πέρα απ' την εικονική πραγματικότητα που αποτυπώνει, εκφράζει και μια άκρατη ανασφάλεια για να μην πούμε πανικό. Κι ο λόγος είναι απλός. Αν πίστευε ο Μαρινάκης ότι η δημοσκοπική υπεροχή με 7-10 ποσοστιαίες μονάδες που παρουσιάζει το κυβερνητικό κόμμα ανταποκρίνεται στην αλήθεια, δεν θα μιλούσε για ενδεχόμενο "σφάλμα της ιστορίας" που το εντοπίζει στη πιθανότητα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να επικρατήσουν οι "δυνάμεις της ακινησίας και της αντιμεταρρύθμισης".
Ουσιαστικά δηλαδή ανακάλυψε τον "εσωτερικό εχθρό" που στην καινούργια έκδοση έχει την μορφή "ανυπόληπτων και αδιαφανών προσώπων εκτρέφει τη χώρα από τον δρόμο της". (Το ανέκδοτο που έχει τίτλο "Ποναν ωρέ, τα παλικάρια" το ξέρετε;).
Πάντως και οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου έχουν καταφύγει σε υπογλώσσια, αντιδρώντας με σπασμωδικές κινήσεις απ' ότι μας γνωστοποιεί ο πάντα καλά πληροφορημένος "Βηματοδότης":
Και καπάκι το κύριο άρθρο του "Βήματος". (Οι υπογραμμίσεις δικιά μας παρέμβαση):
ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Τα τελευταία δυο χρόνια, έπειτα από τη μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας, η Ελλάδα φανέρωνε σταδιακά σημάδια ανάταξης και ανασύνταξης των δυνάμεων της. Η ελληνική οικονομία, παρά τις μεταπανδημικές δυσκολίες και εκείνες που ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας προσέθεσε, έδειχνε και συνεχίζει να δείχνει δυναμισμό και μαζί έντονη διάθεση μετασχηματισμού και αλλαγής παραγωγικού προτύπου.Σε αυτή τη φάση του ανοδικού κύκλου και σε αυτό το μεταιχμιακό σημείο επανένταξης της ελληνικής οικονομίας με ίσους όρους στο διεθνές οικονομικό σύστημα, επέπεσε ως κεραυνός εν αιθρία το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το περιβάλλον πολιτικής κρίσης που διαμορφώνεται. Το φάντασμα του πολιτικού κινδύνου εγκαταστάθηκε δυστυχώς και πάλι πάνω από τον ελπιδοφόρο ελληνικό ουρανό.
Θα πρόκειται για σφάλμα της Ιστορίας αν αυτή η σκοτεινή δραστηριότητα ανυπόληπτων και αδιαφανών προσώπων εκτρέφει τη χώρα από τον δρόμο της. Και θα είναι ακόμη χειρότερο αν οι δυνάμεις της ακινησίας και της αντιμεταρρύθμισης επικρατήσουν και πάλι εκμεταλλευόμενες αυτό το σφάλμα της Ιστορίας...
Δημοσίευση σχολίου