Home » , » Mια νέα κοπελιά από το Ιράν τραγουδάει στην γλώσσα της το Bella Ciao. (Βίντεο)

Mια νέα κοπελιά από το Ιράν τραγουδάει στην γλώσσα της το Bella Ciao. (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 | 7:27 μ.μ.


Ενα πανέμορφο βίντεο μας έστειλε και παραθέτουμε φίλη αναγνώστρια. Σ' αυτό απολαμβάνουμε μια νέα κοπελιά από το Ιράν να τραγουδάει στην γλώσσα της το Bella Ciao.

Σύμφωνα με την επιστολογράφο μας οι οργανώσεις της Αριστεράς στο Ιράν πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν σε τουλάχιστον 50 πόλεις μετά τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί, από την αστυνομία ηθών, του σκοταδιστικού καθεστώτος, με την αιτιολογία ότι δεν κάλυπτε επαρκώς τα μαλλιά της με την ισλαμική μαντίλα.

Χιλιάδες Ιρανές και Ιρανοί διαδήλωσαν τις τελευταίες μέρες σε Τεχεράνη, Σιράζ, Ταμπρίζ και άλλες πόλεις της χώρας, με συνθήματα κατά του ισλαμικού καθεστώτος, της καταπίεσης των γυναικών, καθώς και κατά του προέδρου, Εμπρ. Ραϊσί, «Όχι στη μαντίλα, όχι στο τουρμπάνι, ναι στην ελευθερία και την ισότητα», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν διαδηλωτές στην Τεχεράνη. Οι γυναίκες έχουν κεντρικό ρόλο στις διαδηλώσεις, με αρκετές να ανεμίζουν και να καίνε τις μαντίλες τους, ενώ πολλές κόβουν τα μαλλιά τους δημοσίως.

 Απειλές ότι «θα αντιμετωπίσει τους εχθρούς» με πρόσχημα την εγγύηση της ασφάλειας και της ειρήνης στη χώρα, εξαπολύει ο ιρανικός στρατός κατά του λαού, ενώ την ίδια ώρα εντείνεται η κρατική καταστολή κατά των διαδηλωτών. Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία συγκεχυμένη παραμένει η εικόνα για τον αριθμό των νεκρών στις διαδηλώσεις. Η Τεχεράνη αποφεύγει να δώσει επίσημα στοιχεία, ωστόσο, νέες ανακοινώσεις από ΜΚΟ κάνουν λόγο για 36 νεκρούς.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger