Home » , » Οι “έρωτες” φεύγουν, το κίνημα μεγαλώνει

Οι “έρωτες” φεύγουν, το κίνημα μεγαλώνει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 | 11:00 π.μ.

 Πηγή: Μαρία Λυκούρα -“Εποχή’

Δεν είναι και λίγο αυτό που κατάφεραν η κυβέρνηση και η δημοτικής αρχή της Αθήνας. Τι κατάφεραν; Να βγάλουν τον κόσμο στον δρόμο και να δημιουργήσουν ένα μαχητικό και διαρκώς διογκούμενο κίνημα στα Εξάρχεια.

Το απόγευμα του Σαββάτου Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου χιλιάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διαδήλωσαν ενάντια στην κατασκευή του σταθμού μέτρο στην πλατεία Εξαρχείων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο και ακολούθησε μαζική πορεία προς την πλατεία Εξαρχείων.

Βούληση των κατοίκων είναι να αναταχθούν δυναμικά στην καταστροφή της μοναδικής πλατείας και ενός από τους σπάνιους πυρήνες πρασίνου της πυκνοδομημένης γειτονιάς. Έκδηλη η αγωνία τους για την απώλεια του δημόσιου χώρου, την ανεξέλεγκτη τουριστικοποίηση και τη σοβούσα στεγαστική κρίση, αλλά και η οργή τους για τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα που θέλει να διαλύσει τη γειτονιά μας. Μια δημοτική αρχή που επιδιώκει να καταστρέψει και τον τελευταίο δημόσιο και ελεύθερο χώρο συνάντησης στα Εξάρχεια», δηλώνουν οι κάτοικοι.

Μετά τους έρωτες, σειρά έχει το πράσινο

Της πορείας είχε προηγηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου η απομάκρυνση του γνωστού αγάλματος της πλατείας Εξαρχείων εν μέσω βίας, καταστολής και προσαγωγών. Οι αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν τις λαμαρίνες επιτέθηκαν στους κατοίκους που υπερασπίστηκαν τους «τρεις έρωτες» ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger