Home » , » Τρελά κέρδη για τους καπιταλιστές εν μέσω κρίσης.

Τρελά κέρδη για τους καπιταλιστές εν μέσω κρίσης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 | 8:00 π.μ.

Να επαναλάβουμε κάποια αυτονόητα πράγματα. Ολα αυτά τα χρόνια, και ειδικά τα τελευταία με την διακυβέρνηση των "αρίστων να έχει ενταθεί αυτό το σκηνικό,  παρακολουθούμε μια χούφτα καπιταλιστικά παράσιτα, ντόπια και ξένα, να θησαυρίζουν λεηλατώντας τον τόπο και τους ανθρώπους της δουλειάς. Κι εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σαν συγκοινωνούντα δοχεία είμαστε συνδεδεμένοι εμείς μ' αυτούς. Εμείς παράγουμε, αυτοί θησαυρίζουν. Εμείς στερούμαστε, αυτοί ζουν μες στη χλιδή και τη σπατάλη. Ο,τι χάνουμε εμείς το κερδίζουν αυτοί και αντιστρόφως.

Τα αναμφισβήτητα οικονομικά στοιχεία που παραθέτει σήμερα πρωτοσέλιδα η εφημερίδα "Πριν" είναι μια μερική εικόνα του ελληνικού καπιταλισμού επί εποχής νεοδημοκρατικής "κανονικότητας".

Αντιγράφουμε:

Τρελά κέρδη εν μέσω κρίσης.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε η κερδοφορία των εισηγμένων στο χρηματιστήριο ελληνικών εταιρειών το πρώτο εξάμηνο του 2022, μέσα στην καρδιά της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης. Οι 152 εισηγμένες που δημοσίευσαν αποτελέσματα εμφάνισαν καθαρά κέρδη 5,46 δισ. ευρώ, τα οποία ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με τα κέρδη ολόκληρης της περσυνής χρονιάς (2,5 δισ. ευρώ)!

Οσο ενισχύεται η φτωχοποίηση των νοικοκυριών τόσο γιγαντώνονται τα ήδη δυσθεώρητα κέρδη των μεγάλων ομίλων.

Τα συμφέροντα μας είναι διαμετρικά αντίθετα. Γι' αυτό απαιτείται αγώνας για μεγάλες αυξήσεις στους μισθύς τώρα. Να πάρουμε από τα κέρδη τους. 'Η αυτοί ή εμείς!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger