Home » , » Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδήλωση για την ενεργειακή κρίση (Βίντεο)

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδήλωση για την ενεργειακή κρίση (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 | 10:48 μ.μ.

Ειλικρινά δεν προλαβαίνουμε να αναφέρουμε τα κατορθώματα της ένστολης αλητείας του Θεοδωρικάκου. Μετά από τους κατοίκους των Εξαρχείων σειρά είχαν σήμερα οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα αριστερών οργανώσεων για να διαδηλώσουν ζητώντας 
ηλεκτρικό ρεύμα για όλους, φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και άμεση επαναφορά της ΔΕΗ στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.

Μιλιούνια μπάτσων είχαν κυκλώσει ασφυκτικά την πορεία και όταν οι διαδηλωτές μεταξύ των άλλων συνθημάτων φώναξαν φώναζαν «έξω από την πορεία η αστυνομία», χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος δέχτηκαν από τους μπάτσους δακρυγόνα και χειροβομβίδες  κρότου-λάμψης.

Αυτή η επιλεγμένη από την κυβέρνηση πολιτική της άκρατης καταστολής δεν είναι απλώς επικίνδυνη, αλλά όπως έχει πει και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης το ξύλο έχει δυο άκρες. Και όταν το πιάσει ο λαός να δούμε τι θα έχει να λέει ο υπουργός γενίτσαρος.


***
Και από τον συντροφικό ιστότοπο από την Σπίθα στην Φλόγα:
 
Οι κρατικές κατασταλτικές συμμορίες επιτέθηκαν στην διαδήλωση, η οποία κατόρθωσε να διατηρήσει το έδαφος της και να μην διαλυθεί. Η διαδήλωση προχώρησε μέχρι το Σύνταγμα, όπου και της απαγορεύτηκε να φτάσει μέχρι τα γραφεία της Ε.Ε.

Είναι σαφές πως οι μονάδες καταστολής λειτουργούσαν και λειτουργούν σαν μαντρόσκυλα της ευρωατλαντικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών αφεντικών τους. 

Άμεσα οι δυνάμεις του εργατικού-λαϊκού κινήματος, ανεξαρτήτου ιδεολογικών και πολιτικών χώρων πρέπει να βρουν κοινά σημεία ενότητας και να αντιμετωπίσουν το σφαγείο της ακρίβειας που απειλεί με ταξικό αφανισμό τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. 

Πρωτοβουλίες και λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά, αγωνιστικές-απεργιακές αποφάσεις από σωματεία και συνδικάτα, ώστε να συγκροτηθεί πανεργατικό-παλλαϊκό κίνημα που να ανατρέψει την βάρβαρη πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης κατ'εντολήν διεθνών και ντόπιων αφεντικών, να τσακίσει με κάθε τρόπο την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Η λαϊκή οργή και η οργανωμένη και συντεταγμένη Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα, σαν προϊόν και της ενιαίας και μαχητικής στάσης των δυνάμεων του εργατικού-λαϊκού κινήματος, είναι αντικειμενικό πως θα τσακίσει τις κρατικές και παρακρατικές συμμορίες. 

Ο μοναδικός δρόμος για την αξιοπρέπεια του λαού, βρίσκεται στην οργάνωση και την λαϊκή πάλη για την επαναστατική ανατροπή του συστήματος που γεννάει πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση για τους λαούς. 

Όσο και να μας τρομοκρατούν με τους ένστολους μπουραντάδες τους, το εργατικό-λαϊκό κίνημα δεν θα υποχωρήσει, αλλά θα βρει τις αναγκαίες μαχητικές και πολύμορφες μεθόδους για να τσακίσει την κρατική-κατασταλτική τρομοκρατία. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger