Home » , » Διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσχωρεί στην Ν.Δ;

Διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσχωρεί στην Ν.Δ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 | 5:12 μ.μ.

Μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σύντομα θα ανακοινώσει την διαγραφή του Αντρέα Λοβέρδου. Οπως διέρρευσε στενός συνεργάτης του Ανδρουλάκη "με την χθεσινή τοποθέτησή του ο Αντρέας επέλεξε την πορεία του και δεν έχει πια καμιά θέσει στους κόλπους τους κινήματος". Αναφερόταν στην ομιλία που έκανε ο πρώην υπουργός, όταν μαζί με Μάκη Βορίδη τον αναπληρωτή υπουργό Προπο Λευτέρη Οικονόμου, και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, παρουσίασαν το βιβλίο “Πορεία Ευθύνης” του πρώην νομάρχη και βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ και μπατσοσυνδικαλιστή Ηλία Βλαχογιάννη,

Σε μια εποχή που η ηγεσία του κόμματός του κατηγορεί προσωπικά τον Μητσοτάκη ότι με εντολή του η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του επικεφαλής του κινήματος, ο Λοβέρδος παρέα με νεοδημοκρατικά στελέχη εξύμνησε το έργο της Κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ_ΠΑΣΟΚ, 2012-2014 λέγοντας χαρακτηριστικά για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: «Ως υπουργός συνεργάστηκα κατά την πολιτική μου διαδρομή με τέσσερις πρωθυπουργούς. Σας λέω μόνο αυτό. Στον Σαμαρά έστελνα φάκελο βράδυ Πέμπτης και μέχρι τα μεσάνυχτα της… Πέμπτης μου τον επέστρεφε υπογεγραμμένο. Το υπογραμμίζω αυτό».

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι η φιέστα που οργάνωσε ο Ηλίας Βλαχογιάννης με την παρουσίαση του βιβλίου του στόχευε περισσότερο με την προώθηση του γιού του, Γιώργου, σαν υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ -τώρα κατέχει την θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος του κόμματος-, ενώ τα θερμά λόγια που απεύθυνε στον Α. Λοβέρδο - "συνυπήρξαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε δύσκολες εποχές για τη χώρα και όπως το σύνολο σχεδόν των Βουλευτών, εκτιμήσαμε την εντιμότητα, ακεραιότητα και εργατικότητα του"- μπορεί να θεωρηθούν και σαν προαναγγελία "μεταγραφής".

Από την άλλη, η εκλογική βάση του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα έχει εξαγριωθεί με την κίνηση Λοβέρδου. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υποψηφίου βουλευτή αυτού του κόμματος Γιώργου Οικονόμου: «Είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να έρθει στα Τρίκαλα για να προλογίσει το βιβλίο του πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Βλαχογιάννη. Δεν έχει καμιά δουλειά ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, να προλογίσει ένα βιβλίο πολιτικού περιεχομένου, με αναφορές σε ένα κομματικό χώρο που είναι πέρα για πέρα αντίθετος με τις δικές μας αρχές, όπως είναι αυτό του Ηλία Βλαχογιάννη».

 Αν τελικά θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η διαγραφή του Λοβέρδου από τον πολιτικό του χώρο και η προσχώρησή του στην Ν.Δ μένει να το δούμε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger