Home » , » Ακόμα ένα μαφιόζικο κόλπο

Ακόμα ένα μαφιόζικο κόλπο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 | 10:59 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Χωρίς ΑΣΕΠ μπάτσοι, λιμενικοί, στρατιωτικοί. Γιατί χρειάζονται μόνο τα πιστοποιητικά κομματικών φρονημάτων. Με απολυτήριο λυκείου και με μέσον από το νονό, όπως γίνονταν, γίνεται και θα γίνεται. Δε χρειάζεται μυαλό, εντολές θα εκτελούν. Χωρίς να σκέφτονται, γιατί η σκέψη είναι κακό πράμα.

Με ΑΣΕΠ οι υπόλοιποι. Έρχεται το Μάρτη «ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τη μόνιμη κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου. Θα είναι μία ενιαία, υποχρεωτική γραπτή διαδικασία, τύπου πανελλαδικών εξετάσεων».

Οπότε ξέρουμε τι θα γίνει. Πρώτα από όλα θα ξηλωθούν οι ενδιαφερόμενοι στα φροντιστήρια. Γιατί με τα Πανεπιστήμια δε χρειάζεται, δε βρίσκουμε πλέον δουλειά, για όποιον είναι κούτσουρο υπάρχουν τα Κολέγια. Πρέπει όμως να είναι πλούσια κούτσουρα, τούβλα με λεφτά.

Το επόμενο είναι το «ωραίο»:

Η μεγάλη αλλαγή στον διαγωνισμό είναι πως από δω και πέρα θα εκδίδεται μία μόνο πρόσκληση, η οποία θα αφορά ευρύτερες κατηγορίες. Δηλαδή, δε θα είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν στον διαγωνισμό! Λένε οι ΑΡΔ ότι «Έτσι δημιουργείται μία δεξαμενή υποψηφίων οι οποίοι θα αξιοποιηθούν όταν προκύψει θέση, ξεπερνώντας τις καθυστερήσεις που εμφάνιζε η σημερινή διαδικασία προσλήψεων».

Τι γίνεται όμως στ’ αλήθεια; Ακόμα και να αριστεύσει κάποιος σε αυτό το διαγωνισμό, υπάρχει περίπτωση να μην τον πάρουν, αφού δε θα έχουν θέσεις! Πότε δηλαδή θα διοριστεί; Σε 10 χρόνια, σε 100, υπομονή! Οπότε κι εδώ θα γίνει χαμός με τα ρουσφέτια.

Μαφία αγάπη μου. Και θα ξηλωθείς και θα διαβάσεις και θα μείνεις άνεργος! Κι αν σου πουν «τράβα κάνε βίζιτα» 3 φορές και δεν πας, πρόστιμο! Καλέ τι ωραίος κανιβαλισμός είναι αυτός;

Ρε σεις εκεί στη ΝΔ, κάντε ένα γραπτό διαγωνισμό για τους βουλευτές σας, να κάνουμε καινούριο συκώτι. Για τους άχρηστους έστω που βάζετε διευθυντές και τα κάνουν σαν τα μούτρα του Μητσοτάκη.

Για κλητήρας θες διαγωνισμό. Για διευθυντής όχι! Αυτό είναι λογική. Σουρεαλιστική!

Γιατί δεν κάνουν οι μπάτσοι γραπτό διαγωνισμό; 1992, γραπτό υποψηφίου αστυνομικού: «Ατρόμητος ο Έλλην Στρατάρχης, κοίταξε κατάματα τον εισβολέα και με τα λίγα περσικά που ήξερε του είπε: Μολών Λαβέ»! Αρχηγός, αρχηγός! Στρατάρχης κι αυτός με τη μία!

Εντάξει τον μπέρδεψε το «μολών». Που να φανταστεί πως είναι μετοχή του ρήματος βλώσκω. Αυτό το «λαβέ» δε του θύμισε τίποτα;

Αχ… Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστίν ο διορισμός στην αστυνομία…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger