Home » , » Σημερινά νέα από Ουκρανία.

Σημερινά νέα από Ουκρανία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 2:09 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι Ουκρανοί κέρδισαν μερικά εδάφη και στη Χερσώνα, όχι όμως μεγάλης σημασίας, τουλάχιστον ως τώρα, τα οποία για να τα πάρουν είχαν πολλές - δυσανάλογες θα έλεγα - απώλειες.

Στον τομέα του Χάρκοβο όμως έχουν σημαντικές επιτυχίες, όπου οι Ρωσικές αμυντικές γραμμές καταρρέουν η μια μετά την άλλη και τα εδαφικά κέρδη των Ουκρανών είναι μεγάλα.

Κι εκεί υπάρχουν σκληρές μάχες και μεγάλες απώλειες για τις δυο πλευρές. Θεωρώ πιθανότερο πως η συνεχής πίεση στη Χερσώνα, αλλά και όλο το μήκος του μετώπου, είναι για να εμπλακούν όλες οι Ρωσικές δυνάμεις, ώστε να μην ενισχυθεί το μέτωπο στο Λουχάνσκ και να αποδυναμωθεί ο Ρωσικός στρατός.

Υπάρχει σύγκρουση πλέον ΝΑΤΟ Ρωσίας. Και οι δυο αντίπαλοι διαθέτουν κάθε είδους οπλικό σύστημα (αναγνώρισης, ηλεκτρονικού πολέμου κλπ), όμως στο Ρωσικό στρατόπεδο υπάρχει ασυνεννοησία και το ηθικό είναι χαμηλό.

Αναλυτικά: Στο Χάρκοβο οι Ουκρανικές δυνάμεις που πέρασαν τον ποταμό Oskol συγκεντρώνονται για νέα επίθεση. Αν και οι Ρώσοι απέκρουσαν τις πρώτες επιθέσεις, οι Ουκρανοί ενισχύονται συνέχεια.

Νοτιότερα, πίσω από την πόλη Lyman, οι Ρώσοι προσπαθούν να φτιάξουν νέα αμυντική γραμμή, ενώ οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν και επιτίθενται συνεχώς. Είναι ο τομέας με τη μεγαλύτερη προώθηση των Ουκρανών. Από χθες που κατάλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη έχουν προωθηθεί 20 χιλιόμετρα. «Έτσι Ουκρανικοί σχηματισμοί κατέλαβαν το χωριό Terny και τη δεξιά όχθη του ποταμού Zherebets». Υπολογίζω πως σε αυτό το σημείο οι Ουκρανοί είναι πενταπλάσιοι από τους Ρώσους. Οι Ρώσοι δεν ενισχύονται, γιατί δεν έχουν άλλο στρατό εκεί κοντά. Περιμένουν τους επιστρατευμένους…

Στον κεντρικό τομέα του Ντονέτσκ συνεχίζονται οι σκληρές μάχες και μεταξύ μισθοφόρων των δυο πλευρών χωρίς μεγάλες αλλαγές. «Τα αποσπάσματα εφόδου του "PMC Wagner" συνεχίζουν να μάχονται στα περίχωρα του Bakhmut και του Soledar ενώ Ουκρανικές μονάδες βομβαρδίζουν το Ντόνετσκ, σκοτώνοντας αρκετούς αμάχους».

Ζαπορίζια: Οι ανταλλαγές πυροβολικού μετά την απόκρουση των Ουκρανικών επιθέσεων συνεχίζονται. Κι εκεί υπάρχουν αναφορές πως οι Ουκρανοί θα επιχειρήσουν νέες επιθέσεις ώστε να απασχολήσουν και να καθηλώσουν τα λιγότερα Ρωσικά στρατεύματα.

Το ίδιο γίνεται όπως είπαμε και στη Χερσώνα, όπου οι Ουκρανοί επιτίθενται παρά τις απώλειες. Εκεί κατέλαβαν τον οικισμό Zolotaya Balka και προσπαθούν να προωθηθούν ακόμα περισσότερο.

Η κατάσταση δεν πάει καλά για τους Ρώσους στα πεδία των μαχών και δεν πάει καλά για τους Ευρωπαίους στην Οικονομία. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι ΗΠΑ που πουλάνε πανάκριβα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και που γι αυτό το λόγο χτύπησαν το Ρωσικό αγωγό. Ενισχύονται επίσης τα «γεράκια» και από τις δυο πλευρές οπότε ο κίνδυνος να εμπλακούν άλλα κράτη ακόμα περισσότερο και να χρησιμοποιηθούν όπλα μαζικής καταστροφής αυξάνεται, αν και είναι ακόμα μικρός.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

3 Οκτωβρίου 2022 στις 4:43 μ.μ.

Ότι τα πράγματα πλέον δεν πηγαίνουν καθόλου καλά για τους Ρώσους, αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει από ειδήσεις που δημοσιεύουν ακόμη και οι πλέον φιλικές στο ρωσικό ιμπεριαλισμό ιστοσελίδες, όπως αυτή του ανεκδιήγητου πια κυρίου Λαφαζάνη, που συνέδεσε οριστικά την πολιτική του ύπαρξη με τον τωρινό "τσάρο" του Κρεμλίνου και με εθνικιστικά ρωσικά στοιχεία ίδια και χειρότερα από τον Πούτιν. (Μέχρι και τους σκοταδιστές θρησκόληπτους οπαδούς του ρωσικού ιμπεριαλισμού έφτασε να προβάλει ο πρώην Συριζαίος υπουργός...). Μια ματιά λοιπόν στην ιστοσελίδα αυτού του λιβανιστηριού των Ρώσων νεοαστών σοβινιστών αρκεί για να μάθουμε από πρώτο χέρι τα παρακάτω: Στη Ρωσία αρχίζει να γίνεται λόγος πλέον δημόσια για προδότες στρατηγούς που, στην πραγματικότητα, υπονομεύουν τα στρατεύματα της εισβολής στην Ουκρανία και με τις τακτικές που εφαρμόζουν στο πεδίο μάχης είναι σα να δουλεύουν για το ...ΝΑΤΟ! Ακούγονται λοιπόν ευθέως τα ονόματα πολλών μεγαλοκαραβανάδων- κοριών, παρασημοφορεμένων με ένα σωρό "τενεκέδια" από τον νυν "τσάρο", που -σύμφωνα με τα γραφόμενα- αποδεικνύεται πως δεν αξίζουν ούτε για τυφεκιοφόροι - κρέας για τα κανόνια- στην πρώτη γραμμή του πυρός ούτε και για ορντινάτσες στα μετόπισθεν. Παρόλα αυτά ο "τσάρος" κι ο υπουργός του τού πολέμου, τους στηρίζουν, ακόμη κι αν οι μεγαλοκαραβανάδες αυτοί χαντακώνουν την ίδια τη ρωσική πολιτική ηγεσία με τις ανοησίες τους στο μέτωπο! Τελευταία μάλιστα οι καταγγελίες αρχίζουν να αφορούν προσωπικά και αυτόν τον τύπο που παριστάνει τον υπουργό πολέμου του "τσάρου", για τον οποίο κάποιοι αρχίζουν να γράφουν πολύ χειρότερα από ό,τι για τους καραβανάδες! Να δεις μάλιστα, σύντροφε Μήτσο, που σε λίγο θα θυμηθούν ότι ο τύπος αυτός με το επώνυμο Σοϊγκού δεν έχει καν "γνήσια" ρωσική καταγωγή, πράγμα που θα ...επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση του... Αν συνεχιστούν οι αποτυχίες αυτές και τα νατοϊκά μισθοφορικά στρατεύματα επικεφαλής του λεγόμενου "ουκρανικού στρατού" προωθηθούν στα εδάφη των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, τα πυρά πλέον της κριτικής θα πιάσουν ευθέως και τον ίδιο τον "τσάρο" για τη στρατηγική που εφάρμοσε στον πόλεμο αυτό που ο ίδιος άρχισε - με τη σημερινή ανοιχτή του μορφή - πριν οχτώ μήνες! Η αδυναμία του ρωσικού εργατικού κινήματος να προωθήσει ένα νέο "1905" ή πολύ περισσότερο ένα νέο "1917", μετά το βάλτωμα και τις στρατιωτικές ήττες, ανοίγουν το δρόμο είτε για μια ηγεσία νέων Γέλτσιν ελεγχόμενων από τη Δύση ή- κι αυτό εγώ το θεωρώ πιθανότερο - για την επικράτηση μιας ακόμα πιο σκληρής σοβινιστικής ηγεσίας στο Κρεμλίνο που δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα πλέον για να "αλευροποιήσει" του ΝΑΤΟϊκούς αντιπάλους της. Ο Καντίροφ μιλάει ευθέως για χρήση πυρηνικών όπλων, δηλαδή αλίμονο στην ανθρωπότητα αν φτάσει εκεί το πράγμα...

4 Οκτωβρίου 2022 στις 6:24 μ.μ.

"Βάλε το σκαμνακι σου στην όχθη και περίμενε να δεις στο ποτάμι το πτώμα του εχθρού σου να κατεβαινει". Κινεζική παροιμία. Ποτέ θα κερδίσει τον πόλεμο η Ρωσία; Αν καταλάβει το Χαρκοβο; η το Κίεβο; η το Λβοφ; Θα σταματησει τότε το ΝΑΤΟ τις προκλήσεις; αμφιβάλω! Τότε θα σπρώξει στο πόλεμο τη Πολωνία. Η τη Γερμανία. Η τη Γαλλία. Πότε θα νικήσει λοιπόν η Ρωσία; Κατά τη γνώμη μου, μόνο αν καταφέρει να γονατισει οικονομικά τη συλλογική Δύση. Ας μην χάνουμε λοιπόν το δάσος σύντροφε Μήτσο, είναι πολύ νωρίς ακόμα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger