Home » , » Το "χασμουρητό" του ΣΥΡΙΖΑ και η αστυνομία ηθικής και παραπτωμάτων που λειτουργεί στο εσωτερικό της Ν.Δ

Το "χασμουρητό" του ΣΥΡΙΖΑ και η αστυνομία ηθικής και παραπτωμάτων που λειτουργεί στο εσωτερικό της Ν.Δ

Από giorgis , Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 7:01 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Ούτε καμιά εκτίμηση έχω στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό, ούτε τρέφω καμιά αυταπάτη για την παρεχόμενη μαζική "ενημέρωση 108". 
Αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι μου φαίνεται αδιανόητη η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν ασκεί αντιπολίτευση ούτε με τους συνηθισμένους αστικούς όρους. 
Και δεν νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην ανεπάρκεια των στελεχών του. Eννοώ ότι ενώ του προσφέρονται στο πιάτο "πιασιάρικα" θέματα, για να στριμώξει την κυβέρνηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίζεται σε ανούσιες, αναποτελεσματικές κοκορομαχίες με την κυβέρνηση. Ασκεί μια αντιπολίτευση από τα lidi και μόνο κάποιες κορώνες του Πολάκη ταράζουν ...το χασμουρητό του. 

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Εχουμε αναφερθεί ότι το συγκρότημα του Φιλιππάκη περνάει καθημερινά πριονοκορδέλα την κυβέρνηση, γιατί θεωρεί ότι βρέθηκε αδικημένο στο μοίρασμα του κρατικού μπαγιόκο. (Εκτιμάει ότι υπήρξε "ριγμένο" από το μοίρασμα της Πέτσινης λίστας,  -γι' αυτό κατέθεσε "ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε., στα οποία διανεμήθηκε το περίφημο κονδύλι των 20 εκ. (διαδικασίες, κριτήρια κλπ.)"- ενώ η ιδιοκτησία του αποδίδει σε κυβερνητική παρέμβαση τον αποκλεισμό της από τα κονδύλια που δαπάνησε η Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας για τους δικούς της προπαγανδιστικούς λόγους).

Ετσι, λοιπόν, οι δυο ημερήσιες πολιτικές εφημερίδας του συγκροτήματος, η "Δημοκρατία" και η "Εστία", κάνουν τόσο έντονη αντιπολίτευση που θα την ζήλευε και το Σαμαρικό  antinews. 
Η διαφορά τους είναι ότι οι αναφορές-καταγγελίες που υπάρχουν στις εφημερίδες του Φιλιππάκη είναι ενυπόγραφες και προσφέρουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ για να τις αξιοποιήσει και να ασκήσει αντιπολίτευση. 

Π.χ η περίπτωση που γράφαμε προηγουμένως. Υπάρχει άρθρο σήμερα στην "Εστία", που υπογράφει ο διευθυντής της εφημερίδας Μανώλης Κοττάκης, με το οποίο ενημερώνει το αναγνωστικό του κοινό ότι υπήρξε παρέμβαση του Μητσοτάκη σε Google και Facebook για να μπλοκάρουν αποκαλύψεις σχετικά με τις υποκλοπές σε προεκλογική περίοδο! ("Ο Μητσοτάκης προβληματίζεται για το πως θα καλύψει τις εκλογές το διαδίκτυο. Φοβάται αποκαλύψεις την τελευταία βδομάδα, είτε με αληθινή βάση είτε με την μορφή ψευδών ειδήσεων, και εξ αιτίας αυτού προτίθεται να ζητήσει από την Google Facebook το ... φιλτράρισμα των πληροφοριών που θα διακινηθούν" γράφει ανάμεσα στα άλλα).

Η "ενημέρωση 108", έθαψε την είδηση. Για το γραφείο τύπου της Ν.Δ ήταν σαν να μην υπάρχει, ενώ ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος που κάνει δηλώσεις ακόμα και για τα τρικάκια που θα πετάξει ο Ρουβίκωνας, κατάπιε την γλώσσα του. Οσο για το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ... αυτό είναι για τα πανηγύρια.

Προσπερνάμε τις πολιτικές διαστάσεις της είδησης. Πώς είναι δυνατόν δηλαδή, ένα κόμμα που παρουσιάζεται με δημοσκοπικό προβάδισμα 8-10% και συγχρόνως διαθέτει "δίκτυα μαύρης προπαγάνδας της Ν.Δ. στα social media", όπως αναφέρει αποκάλυψη της "Αυγής" να ζητάει λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απάντηση φυσικά υπάρχει, αλλά ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτής της ανάρτησης.

Εμείς επικαλούμαστε την αστική λογική και ρωτάμε. Εντάξει, τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση έθαψαν την καταγγελία Κοττάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καταθέσει μια ερώτηση στην βουλή ή σε κάποια ομιλία στελέχους του στην κοινοβουλευτική διαδικασία να ζητήσει απάντηση από τον πρωθυπουργό; 

Και κάτι άλλο, που κι αυτό το μαθαίνουμε από δημοσίευμα του Μ. Κοττάκη. (Αν δεν ισχύει πρέπει να βγει η Ν.Δ και να καταγγείλει σαν ψεύτη και προβοκάτορα τον δεξιό δημοσιογράφο). 
Ο διευθυντής της "Εστίας" μας παρουσιάζει τον Μητσοτάκη σαν αρχηγό μιας θρησκευτικής σέχτας που χρησιμοποιώντας τους έμπιστους του την διοικεί με δικτατορικό τρόπο. 

Πραγματικό το παρακάτω κείμενο του Κοττάκη, μοιάζει απίστευτο!

Δεν ταιριάζει επίσης στην παράταξη η αστυνομία ηθικής και παραπτωμάτων που λειτουργεί στην Κυβέρνηση και το κόμμα

Μέσα στο Μαξίμου υπάρχει ένα μικρό σκοτεινό δωματιάκι όπου δυο ανακριτές κυβερνητικοί aξιωματούχοι περνούν από ακρόαση οιονδήποτε υποπτεύονται ή καταγγέλλεται από «ανυστερόβουλους» τρίτους. Ακόμη και αν ο οιοσδήποτε στέκεται πιο ψηλά στην Ιεραρχία από αυτούς! 

Μέσα στο κόμμα υπάρχει μηχανισμός που ζητά από τούς βουλευτές τα ρέστα, αν τυχόν γραφεί σε οποιοδήποτε σάιτ κάποιος άθλιος υπαινιγμός για την προσωπική τους ζωή. Ακόμη και αν δεν αναφέρονται ονομαστικά. 

Και εδώ γνωρίζω περιστατικά. Οι βουλευτές βεβαίως δεν μιλάνε, αν και δέχονται βαριές προσβολές κατά περιόδους, και καβγαδίζουν με αρμοδίους υπευθύνους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 
Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι όλα όσα αναφέραμε συμβαίνουν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger