Home » , » Εξάρχεια: Μια περιοχή υπό αστυνομική κατοχή (Βίντεο)

Εξάρχεια: Μια περιοχή υπό αστυνομική κατοχή (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 | 7:44 μ.μ.

Οχι ότι μαθαίνουμε κάτι καινούργια απ' αυτά που ακούμε να μας λέει, στο παρακάτω βίντεο, η κ. Χρυσούλα Παπαγεωργίου, η οποία είναι η πρόεδρος του συλλόγου γονέων των παιδιών του 36ου Δημοτικού Σχολείου στα Εξάρχεια. 
Είναι όμως μια πολίτης που ζει καθημερινά τις συνθήκες που έχουν επιβάλλει στην περιοχή της οι "δυνάμεις κατοχής", όπως χαρακτηρίζει τις ορδές των ένστολων που έχουν επιβάλλει ένα ιδιότυπο καθεστώς στα Εξάρχεια.

Είναι τόσο χαρακτηριστικά περιγραφικές οι καταστάσεις που αναφέρει η κάτοικος των Εξαρχείων, που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν σ' αυτή την περιοχή υπάρχει άλλο πολίτευμα. Ενώ δηλαδή, όλοι/ες μας βιώνουμε μια αστική κοινοβουλευτική δικτατορία, εκεί με κυβερνητική επιλογή έχει επιβληθεί ένα καθεστώς χούντας. 

Η κ. Χρ. Παπαγεωργίου, αναφέρει γεγονότα που λογικά θα έπρεπε να είναι αδιανόητα. Οι μπάτσοι εντελώς απροκάλυπτα και αναίτια ξυλοκοπούν τον "εχθρό λαό", έχουν επιβάλλει καθεστώς αστυνομοκρατίας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τυλίγουν τα θύματά τους σε μια κόλλα χαρτί και τα στέλνουν με τυποποιημένες, κατασκευασμένες κατηγορίες για να δικαστούν.

Αλήθεια, αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και ο υπουργός μπάτσων και καταστολής που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση που έχει γίνει μόνιμη;

Υ.Γ:  Σκίτσο του εικονογράφου Mojtaba Heidarpanah. Μην απορήσετε όμως εάν αυτό αλλάξει και ο λαός αποφασίσει να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του. Η υπομονή έχει τελειώσει και μια σπίθα είναι αρκετή. Ας μη φτάσουμε στο σημείο αυτό. (Από χρήστη του twitter)

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger