Home » , » Τραυματισμός φοιτητή - Η χρόνια υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων δείχνει τα τραγικά αποτελέσματά της.

Τραυματισμός φοιτητή - Η χρόνια υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων δείχνει τα τραγικά αποτελέσματά της.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 | 8:56 μ.μ.

Πηγή: ΣΑΡΠ-ΕΑΑΚ -f/b

Σήμερα (18/10) φοιτητές και φοιτήτριες γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα περιστατικού που οφείλεται στην αδυναμία ή μάλλον στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην καλύπτει τις βασικές ανάγκες των φοιτητών. Συνάδελφός μας από το τμήμα της Νομικής παρακολουθώντας μάθημα κορμού, καθισμένος στο παράθυρο (!) γεμάτης αίθουσας, έπεσε από τον 3ο όροφο στο έδαφος! Ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν αλλά το ατύχημα είναι σοβαρό καθώς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Για το συγκεκριμένο μάθημα (Ενοχικό Δίκαιο) έγινε σύμπτυξη από τρία τμήματα σε δύο, με αποτέλεσμα τον υπερπληθυσμό εντός της αίθουσα.

Η χρόνια υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και γενικά της δημόσιας εκπαίδευσης δείχνει ακόμα πιο συχνά τα τραγικά αποτελέσματά της. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας χρηματοδοτούν την δημιουργία και εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ΟΠΠΙ και ΜΑΤ που δέρνουν φοιτητές εντός των πανεπιστημίων, αλλά ούτε λόγος για ενίσχυση των υποδομών και της φοιτητικής μέριμνας. Δεν υπάρχει χώρος ούτε για να κάτσουμε στις αίθουσες.

Ως εδώ! Δεν θα πηγαίνουμε στο πανεπιστήμιο με τον φόβο ότι θα κάτι θα μας συμβεί. Αγώνας για διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και άμεση κάλυψη των αναγκών μας, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων.     

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΣΤΟΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ

ΣΑΡΠ-ΕΑΑΚ 

Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Οκτωβρίου 2022 στις 2:48 μ.μ.

Φοιτήτρια της νομικής χθές ελεγε και αποδιδε ευθυνες για το γεγονός στο τμημα νομικής, οτι πριν λιγες μερες λάβαν ολοι οι φητητές ενα mail το οποιο τους ενημερωνε οτι διαδυκτιακά μαθηματα καταργούνται λογω οτι οι φοιτητές καταχράζονται την υπηρεσια αυτη και δεν πατανε στα μαθήματα,εξου και ο συνωστισμός.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger