Home » , » "Η απόγνωση, ενός παραδοσιακού ψηφοφόρου της Δεξιάς"

"Η απόγνωση, ενός παραδοσιακού ψηφοφόρου της Δεξιάς"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 | 4:23 μ.μ.

Το πρωτοσέλιδο κείμενο που υπογράφει σήμερα ο Μανώλης Κοττάκης στην εφημερίδα που διευθύνει, την "Εστία", θα μπορούσες να το τιτλοφορήσεις "Η απόγνωση, ενός παραδοσιακού ψηφοφόρου της Δεξιάς". Κάνει σμπαράλια την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να μας δημιουργήσει το κυβερνητικό επιτελείο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναφορά του στις μυστικές δημοσκοπήσεις που υπάρχουν. 

Πάρτε μια γεύση από το πόνημα Κοττάκη:

Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος Οικονόμου έχει απολύτως σώας τας φρένας. Άλλο είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ο λαός. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις! Στις οποίες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Πάτση η Ν.Δ. εμφανίζει τεράστια «αιμορραγία» σε 1.500.000 δανειολήπτες, χιλιάδες εκ των οποίων είναι ψηφοφόροι της και βομβαρδίζουν καθημερινά με διαμαρτυρίες το τηλεφωνικό κέντρο της Πειραιώς. Μόλις στο Μαξίμου έλαβαν τα πρώτα ενημερωτικά σημειώματα από τα περίφημα focus groups των μετρήσεων, πήγαν περίπατο και ο πολιτικός πολιτισμός και η υπεροψία και η ανωτερότητα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτά που έβαλαν τον Οικονόμου να πει είναι α-δια-νό-ητα. 

Αντιγράφω μερικά.

Τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Στην πορεία μας ως κυβέρνηση κάνουμε και λάθη, καταγράφουμε και ορισμένες αστοχίες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συμπεριφορές ολίγων στελεχών μας που κινούνται εκτός του αξιακού μας συστήματος. Αυτή είναι όμως η αναπόφευκτη μοίρα όσων τολμούν, όσων δρουν»

Πράγματι! Αυτή είναι οι μοίρα. Να κρατάς ένα «κοράκι» των πλειστηριασμών στην Κοινοβουλευτική σου Ομάδα, όταν δύο χρόνια τώρα ξέρεις ότι έχει εισπρακτική εταιρία! Αποτέλεσμα «δράσης» είναι αυτό. Να έχεις διοικητή της ΕΥΠ έναν που καταστρέφει αποδείξεις υποκλοπών και να τον αποπέμπεις μόλις τον αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Πράγματι. Αποτέλεσμα «δράσης» είναι και αυτό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με την κατηγορία της «παρακολούθησης και της καταγραφής των ίδιων του των υπουργών», επισημαίνοντας ότι «όπως θα έλεγε και ο Καβάφης, “οι περί της ηθικής καλούντες τελικά ήταν οι τα φαιά φορούντες”». Κατά τα λοιπά δεν είναι «μέτρο σύγκρισης ο ΣΥΡΙΖΑ».

Δύο μέρες μετά τα δημοσιεύματα των φιλικότατων προς την κυβέρνηση εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», σύμφωνα με τα οποία υπήρχε «κεντρικός σχεδιασμός» για τις παρακολουθήσεις και η κυβέρνηση παρακολουθούσε δύο υπουργούς της (τους κ. Χρυσοχοΐδη και Γεραπετρίτη, οι οποίοι σιωπούν μέχρι σήμερα), το πρόβλημα για τη Ν.Δ. είναι τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πιτσιόρλα και όχι τι έκανε η ίδια με τους δικούς της υπουργούς Επικρατείας και Δημόσιας Τάξης!...

Κατά τον κύριο Οικονόμου «ο ΣΥΡΙΖΑ αποπειράται να εφεύρει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, παρουσιάζοντας καθ’ όλα νόμιμες πράξεις, πολλές εκ των οποίων εφαρμόζονταν επί δικής του διακυβέρνησης, σαν παράνομες», ενώ η Ν.Δ. αντιμετώπισε τις σκιές «ώστε να μη μείνουν το παραμικρό στίγμα και η ελάχιστη έστω υποψία συγκάλυψης».

Και κατέληξε: «…Απέναντι στη σκανδαλολογία του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση απαντά με την αποστομωτική σιγουριά που της δίνουν τόσο η διαφάνεια όσο και η νομιμότητα των πράξεών της». 

Πράγματι, «αποστομωτική σιγουριά». Με εξεταστική εξπρές στην οποία δεν κλήθηκαν βασικοί μάρτυρες. «Αποστομωτική σιγουριά». Με τη νομιμότητα των απευθείας αναθέσεων που έγιναν στον βουλευτή Γρεβενών και των νόμιμων επιχορηγήσεων 4.500.000 ευρώ που έγιναν στον βουλευτή Μαγνησίας. Εχει δίκιο ο κύριος Οικονόμου. Ο κόσμος έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό. Και το κορυφαίο: Η μακρά αναφορά του κυρίου Οικονόμου στο θέμα των πλειστηριασμών, οι οποίοι επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 18.421 και επί Ν.Δ. 30.000, εκ των οποίων οι 10.000 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, «τα κοράκια για τα οποία μιλά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και 2019 ήταν περιστέρια».

Όσο είναι καιρός (για όση αξία έχει η γνώμη μας), πάρτε το αλλιώς, αγαπητοί. Δεν σας φταίνε τίποτα 3.000.000 νεοδημοκράτες να απολογούνται στα καφενεία.

Πάρτε το αλλιώς και λάβετε εγκαίρως αποφάσεις πριν προλάβει η αντιπολίτευση να ανοίξει νέα θέματα για φερόμενες συμβάσεις Πάτση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τον φωτισμό στα στρατόπεδα και για δαπάνες του υπουργείου Υγείας. Και σταματήστε επιτέλους τις φιλοσοφίες του τύπου «η ηθικολογία και το ήθος είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα τα οποία πάντα βρίσκουμε σε διαφορετικούς ανθρώπους, ποτέ στον ίδιο χαρακτήρα». Κόμμα είστε, όχι ο εξαιρετικός κατά τα λοιπά Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός». Η αναπόφευκτος μοίρα της παράταξης δεν είναι αυτή. Είναι άλλη.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger